KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Zmaga članov po podaljšku proti Alposu
slikcaPo razburljivi končnici in podaljšku so uspeli košarkarji v 2. krogu lige UPC Telemach zmagati.
TCG Mercator : Alpos Šentjur 90:83 (19:14, 21:28, 17:19, 16:12, 17:10)
Škofja Loka - Dvorana Poden,
gledalcev 300,
sodniki: Petek (Maribor), Gajšek (Trbovlje) in Dovč (Domžale)

TCG Mercator: Ljubenovič 4, Kovačevič 5 (2:4), Finžgar 17 (2:4), Skok 21 (8:13), Jankovič 6 (1:4), Murič 2, Julevič 9 (3:3), Eržen 26 (2:2).

Alpos Šentjur: Palčnik 2, Lapornik 5, Dragšič 9, Sebič 4, Kobale 21 (6:7), Ribežl, Koštomaj 6 (4:6), Nedeljkovič 20 (6:7), Delič 16 (6:10).

Tekma na koncu ni pustila umetniškega vtisa za oceno 10. A 2 prvenstveni točki in prvenstvena zmaga pa sta le ostali v Škofji Loki. Ločani so pustili gostom, da so jim "vsilili" svoj stil igre in narekovali tempo. Pri domačih je bilo videti veliko rezerv. Simon Finžgar in Mensud Julević sta uspela "zaigrati" šele v zadnjem delu srečanja. Res pa v trenutku, ko je bilo potrebno. Veliko napak in nenatčnosti je pokazal Zvonimir Kovačevič, ki je v soboto zvečer razočaral domače gledalce. Ob pogledu na statistiko je pri Zvonimirju napisan učinek -5. V domači ekipi je nagativno statistiko imel le še kapetan Peter Hartman. Najboljši posameznik na srečanju pa je bil Jure Eržen. Pri gostih pa Primož Kobale.

Domači so nekaj sekund pred koncem rednega dela izgubljali za dve točki. Nekaj "nezadovoljnih" gledalcev se je že odpravili proti izhodu športne dvorane. Po minuti odmora domačega trenerja Matica Vidica so Ločani izpeljali napad, ki ga je uspešno zaključil Simon Finžgar in iz strani zadel za dve točki in podaljšek. Gostje so sicer imeli se zadnji napad, a je bil nenatančen njihov igralec Ervin Dragšič.

Podaljšek je "prebudil" domače igralce, ki so pokazali več znanja in želje po zmagi. Pri zmagi pa jim je pomagalo tudi dejstvo, da so bili gostje iz Šentjurja brez treh igralcev zaradi petih osebnih napak.

Domači so se na koncu veselili zmage in skupaj z njimi tudi gledalci v dvorani.

Kaj sta po tekmi povedala oba trenerja:

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Mojim košarkarjem lahko le čestitam za zmago in borbenost do zadnje sirene. Pokazali so, da imajo zmagovalni značaj. V uvodnih treh četrtinah se sicer nismo držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo, nato pa smo tekmece le ujeli in si z veliko sreče priigrali podaljšek. V njem smo po boljši igri nato zasluženo zmagali. Posebej bi čestital košarkarjem Alposa Šentjurja za izjemno pošteno igro."

Matjaž Čuješ, trener Alposa Šentjurja: "Igrali smo dobro, držali smo se vsega, kar smo se dogovorili, a nazadnje ob obilici smole kljub vsemu izgubili. Zgrešili smo zadnji met za zmago v rednem delu, v podaljšku pa nato brez Kobaleta, Sebiča in Ribežla, ki so imeli po pet osebnih napak, nismo zmogli zadržati visokega ritma in zbranosti. Škofjeločani so se rešili v podaljšek in nazadnje zmagali z veliko mero sreče. Svojim košarkarjem lahko le čestitam za izjemno borbenost, ki jo bomo v prihodnosti zagotovo nadgradili tudi s pozitivnim izkupičkom. Tako že v naslednjem tednu proti Rogli v pokalu Spar in Hopsem Polzeli v ligi UPC Telemach računam na zmagi."
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji