KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Že več kot 65 let je košarka v Škofji Loki pomemben dejavnik športne identitete občine Škofja Loka in njene okolice in pomemben del športne vzgoje velikega števila mladih v občini.
V zdravem športnem duhu, ki so nam ga vzpostavili starejši košarkarski kolegi smo se naučili športnih in človeških vrednost. Le te širimo in prenašamo na nove generacije in preko meja občine in države Slovenije. Športni uspeh in vzgoja sta nerazdružljiva in za nas oba enako pomembna.
Škofjeloški košarkarji so bili in so uspešni v športu in v življenju. Naša moška in ženska članska ekipa sta bila vrsto let standardna člana najelitnejše slovenske lige, tudi v letošnji sezoni pa se cilja na povratek med najboljše. Obe članski ekipi pa sta tudi že uspešno nastopali v evropskih pokalih. (moški - pokal Radivoja Korača, dekleta - pokal Lilliana Ronchetti).
Imamo dolgoletno tradicijo, športno okolje, znanje, podporo gledalcev in veliko volje. Poslanstvo KK Škofja Loka, je poleg športnega, tudi zastopanje vrednot, ki jih naše okolje potrebuje za svojo uspešnost.
V športnem duhu "fair playa", ki temelji na poštenosti, pokončni drži in samozavesti, da znamo in zmoremo biti koristni, vzgajamo naše člane in vzpodbujamo simpatizerje, da nam sledijo.
Naša glavna značilnost je mladost in dinamika, z njima zastopamo in prispevamo k ugledu podjetij, organizacij in posameznikov, ki verjamejo v nas. Tu velja izpostaviti podjetje LTH Castings, po katerem se imenujemo in nadaljujemo njihovo uspešno delo na športnem in vzgojnem področju, Odejo, Mercator, Peak in Aktivo skupino. S svojimi potenciali bomo prispevali k uspehu škofjeloške občine in zadovoljstvu ljudi. Športni delavci smo prepričani, da smo VREDNI ZAUPANJA za delo z mnogimi mladimi in vrhunskimi športniki.

Tukaj si lahko pogledate zbornik, izdan ob 50 letnici košarke v Škofji Loki (l.2004)


DEJAVNOSTI KLUBA:
Dejavnosti kluba so predvsem naslednje:

 • prirejanje in organizacija tekmovanj,
 • sodelovanje na tekmovanjih, ki jih organizirajo druge organizacije in društva,
 • skrb in vzgoja svojega članstva,
 • organiziranje predstavitvenih, zabavnih in drugih javnih prireditev in dejavnosti za popularizacijo košarke,
 • omogočanje svojim članom in članicam kluba, da sodelujejo pri vodenju in izvajanju športne dejavnosti,
 • opravljanje drugih gospodarskih dejavnosti, ki so v skladu s potrebami dejavnosti društva v skladu z ustreznimi predpisi.

V svojem delovanju pa klub stremi predvsem na športnem kodeksu, ki nam je vodilo v vsakdanjem delu in ga poskušamo vcepiti vsem našim članom. Glavne karakteristike le tega pa so:

 • dejavnost in druženje v klubu temelji na športnem duhu fair-playa in prijateljstvu,
 • košarkar je TUDI dober učenec, dijak, študent ali strokovnjak,
 • učimo se dobro igrati košarko, ki je dobra šola za življenje,
 • dober športnik je pošten, pokončen in samozavesten,
 • igra je naš način sproščanje ustvarjalnosti in usmerjanja mladostne energije v skupni cilj,
 • pomemben je prispevek vsakega posameznika, vendar zmaga EKIPA. Dobra ekipa je več kot vsota posameznika,
 • najlepša nagrada za vložen trud je zmaga na pošteni tekmi, ki je tudi zmaga v življenju.
Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Bohler Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji