KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Borut Fijavž nov vodja mladinskega pogona v Škofji Loki
slikcaKošarkarski klub Škofja Loka ima novega vodjo mladinskega pogona. Po dolgoletnem delovanju v ljubljanski Olimpiji se z novo sezono 2024/2025 v klub pod Lubnikom vrača Borut Fijavž.
Prispeval: Nejc Ziherl

Boruta Fijavža škofjeloški košarkarski publiki ni potrebno posebej predstavljati. V klubu, ki velja za edinega v Sloveniji, pod okriljem katerega delujejo številne moške in ženske selekcije ter da hkrati obe članski selekciji nastopata med elito, je v preteklosti skrbel predvsem za razvoj mladih deklet. V Škofjo Loko je leta 2006 prišel iz ljubljanske Ilirije in že na začetku svoje trenerske poti z mlajšimi selekcijami KK Škofja Loka beležil zavidljive rezultate. Izpostaviti velja naslov državnih prvakinj s selekcijo U14 v sezoni 2009/10, že naslednjo sezono se je pod njegovim vodstvom do 3. mesta prebila dekliška ekipa do 16. leta starosti.

Na članski sceni se je prvič predstavil v sezoni 2009/10, ko je v 1. SKL za ženske vodil takratno Odejo in z mlado zasedbo osvojil 8. mesto. Naslednje leto je člansko ekipo popeljal še mesto višje, nato se je vrnil v Ilirijo, od koder ga je pot vodila k Olimpiji.

V ljubljanskem klubu je deloval 10 let, bil je idejni vodja Zmajčkovega košarkarskega kampa, ki je v nekaj letih postal največji košarkarski kamp v Sloveniji, z mlajšimi selekcijami je nekajkrat posegel po naslovu državnega prvaka, selekcijo U18 trikrat vodil na evroligaškem turnirju adidas Next Generation, fante do 19. leta dvakrat popeljal na zaključni turnir najboljše četverice v ligi ABA, predvsem pa velja poudariti, da je bil ena v zadnjem desetletju ena redkih stalnic v klubu.

Tokrat bo za razliko od njegovega prvega delovanja v KK Škofja Loka Fijavž skrbel predvsem za razvoj mladinskega pogona fantov, ob tem bo kot trener vodil tudi selekciji LTH Castings U16 in LTH Castings U18. KK Škofja Loka in Borut Fijavž sta sklenila večletno sodelovanje.

Borut Fijavž, vodja mladinskega pogona fantov KK Škofja Loka ter trener selekcij LTH Castings U16 in U18: »Vesel sem, da se vračam v Škofjeloški klub. Občutek je kot, da se vračam domov, tukaj sem ustvarjal svoje prve prave trenerske korake in uspehe. Predstavljen mi je bil izredno ambiciozen in zanimiv projekt dela z mlajšimi selekcijami in hvaležen sem, da so v upravi kluba videli mene kot del mozaika postavitve in izvedbe. Čaka nas veliko dela, a verjamem, da bomo s super trenersko ekipo in entuziastično podporo klubskega osebja in sponzorjev uspeli postaviti odlično okolje za celostni razvoj igralcev in igralk.«

Anže Kalan, predsednik KK Škofja Loka: »Vsako leto si želimo v klubu narediti korak naprej. V preteklih letih smo veliko naredili na tem, da se nam pridružijo nove košarkarice in košarkarji. Povezali smo sodelovanje z ekipami iz Žirov, Gorenje vasi – Poljan in nazaj vzpostavili treninge v Železnikih. Vpis v šolo košarke je tako vsako sezono večji. Imamo, kar nekaj potenciala med našimi mladimi. Sedaj si želimo narediti korak naprej in pričeti z mladimi delati še bolj kvalitetno. Zato smo se odločili okrepiti trenersko ekipo. Vesel sem, da se v klub vrača Borut Fijavž, ki je začetke svoje trenerske poti imel pri nas. Prepričan sem, da je Borut prava oseba, ki bo pripomogel, da bomo skupaj še bolj uspešni«.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji