KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Ločani gospodarji na Gorenjskem
slikcaGorenjski derbi je v prejšnjih letih na tribune dvorane vedno pripeljal lepo število gledalcev in dobro vzdušje. Tako je bilo tudi tokrat, ko sta se v 14. krogu lige UPC TELEMACH srečala TCG Loka kava in Triglav.
TCG Loka kava – Triglav 82-65 (24:12, 24:25, 17:19, 17:9)
Športna dvorana Poden
Gledalcev: 400

Sodniki: Špendl Matej (Mb.), Žebeljan Ivan (Mb.), Juhart Dejan (Mb.) Teh. delegat: Pirih Peter (Nova Gorica)

Strelci:
TCG Loka kava: Ninič 2 (2:2), Finžgar 23 (8:9), Hartman 15 (/), Skok 16 (1:6), Jankovič 10 (/), Troppan 4 (1:2), Eržen 12 (2:3)

Triglav: Horvat 11 (/), Cvek 4 (/), Hladnik 20 (7:9), Varagič 5 (2:2), Grušovnik 7 (1:2), Julevič 7 (3:4), Perko 11 (1:1)

Ločani so srečanje pričeli veliko bolje in skozi celotno srečanje vodili in bili v vseh elementih boljši od Triglava. Pri Ločanih sta srečanje najbolje pričela Simon Finžgar in Primož Skok. Prednost domačih se je iz minute v minuto večala. Skoraj celotno srečanje so domači vodili z več kot desetimi točkami razlike in zmagovalec v gorenjskem derbiju ni bil vprašljiv. V sredini tretje četrtine so domači vodili že z 29 točkami razlike. Po dolgem času je pri »kavarjih« zaigral kapetan Peter Hartman. Pri gostih iz Kranja sta na derbiju najbolje odigrala Jaka Hladnik in Roman Horvat. Poteza srečanja je bila po mnenju vseh, na koncu prvega polčasa, ko je domači igralec Gregor Jankovič atraktivno zabil preko rok Jake Hladnika in prejel bučen in zaslužen aplavz domačih gledalcev.

Zmaga Ločanov je zaslužena, žal pa igra ni bila najboljša in prav v igri je še dosti rezerve pred pomembnim gostovanjem v naslednjem krogu lige UPC TELEMACH, ko bodo Ločani igrali v Sežani.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: "Vodili smo od prve do zadnje minute, od tekmecem pa bili boljši v vseh elementih košarkarske igre. Zasluženo smo zmagali, s točkama smo lahko zadovoljni, z ravnjo igre ne ravno najbolj. A Triglav je že za nami, v glavah je na prvem mestu dvoboj s Kraškim zidarjem JK. Tako tekma s Sežanci kakor tudi vsi naslednji obračuni bodo za nas v boju za ligo za prvaka tako rekoč življenjsko pomembni."

Franci Podlipnik, trener Triglava: "Škofjeločani so v gorenjskem derbiju zasluženo zmagali. Kakovostna razlika je bila očitna, a smo se kljub ne povsem pripravljenemu Romanu Horvatu tri četrtine dvoboja tekmecem dobro upirali."
 
 
Simon najboljši strelec pri Ločanih....vir: KZS

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji