Sara Oblak    .


Primož Brezec    .


Shaquille O'Neal    .


Saša Vujačič    .


Allen Iverson    .

 

 


KADETINJE DRŽAVNE PRVAKINJE

6., 7. in 8. maja 2005 je pod organizacijo ŽKD Ilirija v športni dvorani Gimnazije Bežigrad potekal zaključni turnir najboljših ekip 1.SKL za kadetinje. Naša dekleta so premagale svoje nasprotnice v vseh treh tekmah in zasluženo osvojile naslov državnih kadetskih prvakinj za sezono 2004/05. Spodaj si preberite podrobnosti s celotnega turnirja, povsem na koncu pa si lahko ogledate tudi nekaj zanimivih video posnetkov s tekem.


Stojijo z leve: trener Igor Juričan, Vanja Novak, Janja Lah, Tadeja Horvat, Nina Žakelj, Tina Čadež in Alenka Žitnik. Čepijo z leve: Petra Triller, Erika Šnuderl, Urška Tomšič, Klavdija Oblak, Jasna Nediževec, Karmen Brdnik in Teja Oblak
 

prvi dan, petek, 6. maj 2005

prva tekma:
Panter Ilirija - Odeja 48 : 60

Ilirija: Gotovac 14, Suhadolc 4, Djurič, Debeljak, Krošelj, Ljubojevič 9, Salkič 7, Kosec, Mustar, Čamernik 5, Ljubenovič 9, Kotnik.
Odeja: Oblak T. 17, Klemenčič, Oblak K. 6, Nediževec, Brdnik 7, Tomšič, Žakelj 18, Horvat 4, Šnuderl, Lah, Triller, Novak 8.

Komentarji:

Uradni komentar organizatorja: Prvo tekmo so zaznamovale številne napake, saj sta ekipi skupaj izgubili kar 50 žog. Prvo večjo prednost so si priigrale Škofjeločanke, ki so v tretji četrtini povedle s 36:29. Odločilni za zmago sta bili predvsem razpoloženi Teja Oblak in Nina Žakelj, ki je ob 18 točkah zbrala še 11 skokov. Pri domačinkah je dvomestno število točk dosegla le Dijana Gotovac, pogrešali pa smo predvsem učinek Dragane Ljubojevič in Ane Ljubenovič, ki sta skupaj dosegli zgolj 18 točk.

Nina Žakelj (KK Odeja): Odločila je naša dobra obramba, zmaga nam veliko pomeni, a ni še nič odločeno. Še naprej moramo igrati tako kot danes in posledica tega bo ugoden rezultat. Zmaga nam je dala še dodaten motiv, a so vse ekipe zelo izenačene tako da bo še napeto.

Igor Juričan (trener ekipe KK Odeja): Domačinke so najbrž nekoliko podlegle pritisku igranja pred domačimi gledalci, saj nikakor niso izkoristile nekaj naših napak, ki pa jih je danes kljub vsemu bilo res malo. Odlično je delovala obramba, s katero smo uspeli odrezati od igre njihovi obe najboljši igralki. Na začetku smo zadeli tudi dve, tri trojke, prišli do vodstva, ter tako vplivali tudi na motiv nasprotnic. Izkoristili smo svoje prednosti in znanje, kar pa se ne bi dalo reči za domačinke, kar gre pripisati že omenjenemu pritisku. V nadaljevanju nas čakajo izenačeni boji, zato je vsaka zmaga dragocena, na koncu zna odločati tudi koš razlika. Tudi domačini imajo še vse možnosti odprte.

druga tekma:
Postaja Center Maribor - Merkur Celje 73 : 60
 


napotki trenerja med minuto odmora

 


drugi dan, sobota, 7. maj 2005

prva tekma:
Merkur Celje - Odeja 76 : 80

Celje: Pliberšek 5, Zdolšek 27, Antolič, Turk 19, Škodič, Koštomaj 12, Lipovšek 2, Zelič, Mavhar, Šalomon, Šehman 9, Kahvedžič 2.
Odeja: Oblak T. 25, Klemenčič, Oblak K. 8, Nediževec, Brdnik 15, Tomšič, Žakelj 25, Horvat 6, Šnuderl, Lah 1, Triller, Novak.

Komentarji:

Uradni komentar organizatorja: Prva tekma drugega dne je bila prava srhljivka in primerna le za tiste z dobrim srcem. Škofjeločanke so se namreč veselile šele po dveh podaljških. Bolje so sicer začele Celjanke in vodstvo izpustile šele ob koncu prve četrtine. V drugi četrtini so si nato Celjanke priigrale celo prednost štirinajstih točk, na odmor pa so odšle s polovično prednostjo. Proti koncu tretje četrtine je sledil nalet Škofjeločank, ki so ga nadaljevale tudi v zadnji četrtini. Celjanke so se tokrat upirale dlje časa in imele celo možnost za zmago, saj je ob točki zaostanka Živa Zdolšek zadela le en prosti met. Na drugi strani tudi Škofjeločanke niso dosegle koša in sledil je prvi podaljšek. Po peti osebni napaki najboljše igralke srečanja Nine Žakelj je bila na črti prostih metov ponovno Živa Zdolšek, ki se ji je roka ponovno zatresla. V drugem podaljšku je Karmen Brdnik dosegla pet točk in svoji ekipi priigrala drugo zmago. Omeniti velja tudi Tejo Oblak, ki je kljub svoji mladosti dosegla nekaj odločilnih prostih metov v najbolj živčnih delih tekme.

Karmen Brdnik (KK Odeja): Naporno je bilo skozi celo tekmo. Končni rezultat je bil ves čas negotov, kar se je poznalo tudi na igri. Za jutri si želim, da bi igrale bolje kot danes, se pravi podobno kot v petek, predvsem bolje v obrambi in da se nam bo odprlo tudi pri metu. Utrujenost se kaže predvsem v krčih, a do juti bodo že pozabljeni.

Teja Oblak (KK Odeja): Bila je res razburljiva tekma. Ne vem kaj naj rečem, igrale smo dobro. Utrujenost se malo pozna, a to ne bo ovira, da jutri štartamo na novo zmago in naslov.

Nina Žakelj (KK Odeja): Po peti osebni napaki sem se pridružila naši klopi pri spodbujanju igralk na parketu, čeprav bi jim raje pomagala na igrišču. Bilo je zelo živčno, močno smo navijale si želele zmagati in na koncu nam je to uspelo. Jutri gremo na novo zmago.

Igor Juričan (trener ekipe KK Odeja): Celje nas je kar malo presenetilo, saj so se odlično upirale do konca ter tudi v zadnji četrtini zadevale. Najbolj nas je "zmotil" povsem drug kriterij sojenja, kot smo ga bili deležni na prvi tekmi. Medtem ko smo včeraj z Ilirijo igrali zelo "moško" košarko, pa je bil danes vsak dotik igralke kaznovan z osebno napako. Tako je Karmen Brdnik že v 15 minuti srečanja dobila četrto osebno napako, v rednem delu smo ostali brez Nine Žakelj, v podaljških pa igrali s štirimi igralkami s po štirimi osebnimi napakami. Res težka preizkušnja za naše mlade igralke, ki pa so jo dobro prestale. Mislim, da smo bili na koncu nekoliko bolj zbrani, a tudi sreča je bila danes na naši strani.

druga tekma:
Postaja Center Maribor : Panter Ilirija 60 : 74



tretji dan, nedelja, 8. maj 2005

prva tekma:
Odeja - Postaja Center Maribor 72 : 50

Odeja: Oblak T. 21, Klemenčič, Oblak K. 2, Nediževec, Brdnik 7, Tomšič, Žakelj 11, Horvat 20, Šnuderl, Lah, Triller, Novak 11.
Maribor: Vellacher, Kobale 14, Berberovič 5, Halužan 9, Pintar 17, Lošič, Kukovec 3, Trajkovič 2, Peček, Matetič, Kompolšek, Rajzman.

Komentarji:

Uradni komentar organizatorja: Tekmo, ki je v veliki meri odločala za razvrstitev moštev, so bolje začele Mariborčanke. Na krilih razpoloženih Tine Kobale in Tine Pintar so povedle že za deset točk in so bile na dobri poti, da dosežejo visoko zmago, ki so jo potrebovale za osvojitev naslova prvakinj. Drugačne načrte pa so imele igralke Odeje s Tadejo Horvat na čelu, saj so v drugem polčasu rezultat prevesile v svojo korist. Po polčasu so Škofjeločanke nadaljevale z uspešno obrambo, v napadu pa se je razigrala še Teja Oblak in dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Z zmago pa so kadetinje Odeje osvojila tudi naslov državnih prvakinj.

Igor Juričan (trener ekipe KK Odeja): Mariborčanke so začele odlično, kljub naši dobri obrambi so zadevale, tako da smo v prvi četrtini zaostajali tudi za 10 točk. S spremembo taktike v obrambi smo vzpostavili ravnotežje, Mariborčanke se nekako niso znašle in uspel nam je preobrat. V drugi in tretji četrtini smo jim dopustili doseči le 7 in 5 točk, kar nam je prineslo visoko vodstvo, ki smo ga potem kljub uspešnim metom nasprotnic za tri točke v zadnjem delu igre, uspeli zadržati in na koncu visoko zmagali.

druga tekma:
Panter Ilirija - Merkur Celje 74 : 55



na podelitvi je bil tudi Vladimer Boisa



Komentarji po zaključku tekmovanja

Igor Juričan (trener ekipe KK Odeja): Mislim, da smo bili psihološko najbolje pripravljeni, pa tudi telesni pripravljenosti smo dali letos nekaj več poudarka, kar nas je rešilo predvsem v podaljških s Celjem. Pred sezono si naslova ni obetal nihče, saj smo zelo mlada ekipa, katere čas šele prihaja. Za nameček se nam je že v rednem delu sezone huje poškodovala odlična igralka Tina Čadež, ki tudi na tem turnirju še ni mogla igrati. Cel turnir smo igrali praktično brez menjave. Odlična je bila predvsem naša igra v obrambi, saj smo prejeli najmanj točk od vseh ekip, pa tudi v napadu so igralke dobro zadevale, saj smo tudi po doseženih točkah na vrhu. Igralkam sem na tem turnirju pustil veliko svobode pri igri v napadu, kar se je kazalo v ogromno metih za tri točke, veliko pa je bilo tudi igre 1:1. Tudi igra proti postavljeni conski obrambi in conskem presingu nam ni povzročala nobenih težav. Sicer pa je turnir potekal v redu, organizator nam je zagotovil, kar je obljubil v prijavi.

Drago Klemenčič (trener ekipe ŽKD Panter Ilirija): Seveda smo si želeli osvojiti naslov, k čemur nas je nadejalo tudi prvo mesto po rednem delu. Žal nam je lahko za tisto prvo tekmo, v katero smo šli s preveč strahu, nervoze, Škofjeločanke pa so to znale izkoristiti. Škofjeločanke si zaslužijo prvo mesto, saj so v teh treh dneh pokazale najboljšo obrambo, v napadu pa so bile dovolj zanesljive. Mi smo zadovoljni z drugim mestom, naredili smo kar tri korake naprej, čez dve leti pa gremo dalje. Kar nekoliko sem presenečen nad lepim številom gledalcev, kar je še en dokaz da je turnir uspel. Upam da se bodo vsi tega turnirja spominjali po lepih trenutkih. Pred turnirjem sem pričakoval nekoliko slabši nivo igre kot smo ga pokazali, pričakoval sem izenačene tekme. Zadnji dan je naredila svoje tudi utrujenost, kar se je videlo na nekolikem padcu kvalitete. V celoti pa smo gledali taktično zanimivo košarko, videli tudi nekaj lepih potez, predvsem pa borbenost vseh štirih ekip.

Bojan Sušin (trener ekipe ŽKK Merkur Celje): Pred turnirjem so bile ekipe izenačene in si nismo obetali nobene določene uvrstitve. Pričakoval sem da bomo dobro igrali, če bomo imeli malo sreče bomo prišli do medalje, drugače ne. Je pa res, da pred začetkom lige nihče pri nas ni računal na uvrstitev med prve štiri. Igralke so dale svoj maksimum, tri tekme v treh dneh so pustile svoje posledice, predvsem zaradi naše kratke klopi. Glede organizacije imam nekaj pripomb, predvsem glede neurejenih garderob, površin za tuširanje. Je pa videti, da so se mlade igralke in vodstvo Ilirije potrudili. Prihodnost leži v delu z mladimi igralkami, saj če pogledamo vse štiri ekipe, ki so letos sodelovale na zaključnem turnirju, v pionirski konkurenci niso bile uvrščene višje od petega mesta. Ključno je torej delo z mladimi in potem se nam tudi za prihodnost ne bo treba bati.

Sergej Ravnikar (trener članske ekipe ŽKD PC Maribor):
Videli smo že nekaj igralk, ki igrajo v članski konkurenci. Že pred prvenstvom je kazalo, da se zna kljub izenačenosti razplesti tako kot se je. Nekatere ekipe so bile morda nekoliko preobremenjene in niso pokazale vsega kar zanjo. Odeja je zasluženo prvak, saj je na tem turnirju pokazala največ, kljub temu, da v rednem delu ni imela tako superiorni rezultat. Moram reči, da je bila organizacija dobra, sojenje dobro, da so se domačini potrudili in pripravili lepo prireditev. Na branilskih in krilnih pozicijah je kar nekaj potenciala za članske kategorije, je pa res, da pod košem ni prave višine.

Alenka Škreblin (koordinatorka za žensko košarko na KZS): Čestitam organizatorjem za odlično izvedbo zaključka prvenstva. Všeč mi je bilo, da je bilo kar nekaj gledalcev, škoda ker dvorana ni bila popolnoma polna, a smo tudi s takim obiskom lahko zadovoljni. Videli smo zanimive tekme, čeprav sami rezultati o tem morda ne govorijo. Vrstni red je glede na prikazano zaslužen. Že pred samim začetkom smo si lahko obetali izenačeno prvenstvo. Izjema je nekoliko zadnji dan, ko so ekipe nekoliko fizično padle, vendar verjamem, da so dale vse od sebe. Vidi se, da izstopajo posameznice vsake ekipe, veliko nosilk je tudi mlajših in bodo še leto ali dve igrale v kadetski konkurenci. Mislim, da je Odeja glede na nosilke najmlajša ekipa, saj imajo le eno nosilko letnika 88 in bodo tudi naslednje leto glavni kandidat za naslov. Želim si in upam, da so bili vsi zadovoljni z organizacijo in prikazanim. Šport je pač takšen, da mora vedno nekdo biti prvi in nekdo četrti. Kvaliteta ni bila ravno na najvišjem nivoju. Izstopajo nekatere posameznice letnika 88, predvsem pa je tu vidna močna generacija letnika 89, nekatere igralke te generacije igrajo še po drugih klubih. Tudi igralke letnika 90 počasi pridobivajo vodilne vloge. Za prihodnost ženske košarke se ni bati, čeprav bi si želeli nekoliko večjo kvaliteto. Prepričana sem, da se tako trenerji in klubi trudijo. Navsezadnje so bili na turnirju štirje trenerji, ki so to sezono pokazali največ, naredili največji napredek. Maribor, čeprav njihovih ciljev izpred sezone ne poznam, je sezono začel slabše in se nato suvereno uvrstil na zaključni turnir. Škoda, da zadnji dan ni bil bolj napet, da se tekme niso odločale v zadnjih sekundah. Naboj je bila včerajšnja tekma z dvema podaljškoma, saj se ne spomnim, da bi se kdaj na zaključnem turnirju igrala dva podaljška, s čimer so si dekleta prislužile še dodatno pohvalo, da so zdržale tak tempo. Zdaj je treba začeti z individualnim delom.

Blaž Bergant (selektor ženske kadetske reprezentance): S prikazanim sem bil zadovoljen. Dekleta so se borile. Nekoliko sem bil začuden, da so nekatere ekipe fizično padle, po drugi strani pa je bilo na kratke klopi to pričakovati. Morda se je to še najmanj poznalo Odeji. Slednja je zasluženo prvak, poleg Ilirije je bila ena od mojih favoritov, tudi Celje in Maribor pa sta prikazala dobre predstave. Predvsem pa moram biti zadovoljen, da so v prvi peterki turnirja kar štiri igralke letnika 89, ki letos kandidirajo za nastop na evropskem prvenstvu. Pohvalil bi tudi organizacijo.




NAJBOLJŠE IGRALKE TURNIRJA

Prva peterka turnirja:
Nina Žakelj (Odeja), Teja Oblak (Odeja), Ana Ljubenovič (Ilirija), Živa Zdolšek (Celje), Dijana Gotovac (Ilirija).

Druga peterka turnirja:
Tina Pintar (Maribor), Karmen Brdnik (Odeja), Tadeja Horvat (Odeja), Nina Čamernik (Ilirija), Sara Kukovec (Maribor).

MVP turnirja: Nina Žakelj (Odeja)

Najboljša strelka turnirja: Teja Oblak (Odeja)

Najboljša skakalka turnirja: Ana Ljubenovič (Ilirija)

Najboljša asistentka turnirja: Karmen Brdnik (Odeja)

Najboljša obrambna igralka turnirja: Sara Kukovec (Maribor)
 

Tukaj si oglejte statistične podatke  140 KB

 

NEKAJ ZANIMIVIH VIDEOPOSNETKOV

Karmen asistira Tadeji za lahek koš   594 KB

Tadeja asistira Vanji za lahek koš   412 KB

Nina vteka, Tadeja ji asistira za lahek koš   445 KB

Odejin strašni out - prvič   467 KB

Odejin strašni out - drugič   528 KB

Odejin strašni out - tretjič   566 KB

"Coast to Coast" Teje Oblak   692 KB

Protinapad - prvič   561 KB

Protinapad - drugič   555 KB

Protinapad - tretjič   670 KB

Ko te začara Klavdija   550 KB

 

 

  nazaj na vrh strani 

oblikovanje in izdelava:
  e-Vizija 


K O N T A K T    .

KK Škofja Loka
Podlubnik 1c
p.p. 53
4220 Škofja Loka

e-pošta:

kk.skloka@volja.net

Telefon:
04  512 65 01
051 362 614 - Marko K.

 


Sašo Ožbolt     .


Tony Allen     .


Rašo Nesterovič     .


Boštjan Nachbar     .