Sara Oblak    .


Primož Brezec    .


Shaquille O'Neal    .

 

 


MINI OLIMPIJSKE IGRE - CELOVEC 2006


16., 17. in 18. junija so v Celovcu v Avstriji potekale t.i. "mini olimpijske igre" mladih. Letošnje igre so bile največje doslej, saj je v košarki, nogometu in odbojki  nastopalo skupno kar 148 ekip iz 17 držav oz. skupno blizu 2000 športnikov. Prvič so se tekmovanja udeležile tudi ekipe iz ZDA.

Naša ekipa je nastopala v kategoriji U18. V tej kategoriji je nastopalo 8 ekip iz 4 držav, ki so bile v predtekmovanju razdeljene v dve skupini. V naši skupini smo po zmagah nad avstrijsko ekipo UBBC Herzogenburg in poljsko ekipo Biala Podlaska ter po porazu nad avstrijskimi Flying Foxes osvojili 1 mesto.

Zaradi napake organizatorja smo se v polfinalu pomerili z zmagovalcem druge skupine, s češko ekipo Valoun Ives Brno (morali bi namreč igrati z drugouvrščenim iz druge skupine!). Ta tekma je bila dejansko finale pred finalom. Z odlično igro v obrambi smo uspeli zaustaviti visoke in močne čehinje, ki so sicer odlično zadevale iz igre in zadele praktično vsak odprti met. Tekma je bila zelo izenačena do zadnjih 7 minut pred koncem, ko smo s hitro igro in nekaj odličnimi akcijami 1:1 v napadu uspeli pobegniti na +10. Čehinje so ob koncu poskusile tudi s presingom, ki jim je sicer hitro prinesel zaostanek le še 3 točk, a smo na koncu prednost le obdržali in zasluženo zmagali. Ta tekma je bila zagotovo ena najboljših predstav naše ekipe v tej sezoni.

V velikem finalu smo potem imeli za nasprotnika ekipo UKS Nowy Sacs iz Poljske, ki si je finale zagotovila proti avstrijskim Flying Foxes. Tekma je bila po kvaliteti na nižjem nivoju, kot polfinalna, nasprotnika pa smo uspeli "zlomiti" v drugem polčasu, ko smo z agresivno obrambo in kombinatorno igro v napadu (nasprotnik je celo tekmo vztrajal s consko obrambo) napravili delni izid 12:0 in ušli na +14, to razliko pa smo potem obdržali do konca. Končni rezultat je bil 51:37.

Kljub temu, da rezultat ni bil poglavitnega pomena, saj je bila udeležba na tem turnirju bolj nagrada igralkam za dosežene uspehe v minuli sezoni 2005/06, pa je zmaga na tem zanimivem mednarodnem tekmovanju vsekakor še en lep uspeh naše "zlate generacije" deklet.

Na turnirju so nastopale: Kaja Šiberle, Tina Dolenc, Teja Oblak, Petra Triller, Janja Lah, Nina Žakelj, Alenka Žitnik, Urška Tomšič, Tina Čadež, Tjaša Ravnihar in Tadeja Horvat.
Trener: Igor Juričan

Končni vrstni red U18

U18 - dekleta   U18 - fantje
mesto

 ekipa

  mesto

 ekipa

1  KK Škofja Loka (SLO)   1  USAAI (ZDA)
2  UKS Nowy Sacs (PL)   2  K'neuburg Sharks (A)
3  Valoun Ives Brno (CZ)   3  Klaipeida (LIT)

 

Tukaj si lahko ogedate tudi zanimivo fotogalerijo dogajanja


otvoritev - mimohod reprezentanc po mestu Celovec

 

 

  nazaj na vrh strani 

oblikovanje in izdelava:
  e-Vizija 


K O N T A K T    .

KK Škofja Loka
Podlubnik 1c
p.p. 53
4220 Škofja Loka

e-pošta:

kk.skloka@volja.net

Telefon:
04  512 65 01
051 362 614 - Marko K.

 


Sašo Ožbolt     .


Boštjan Nachbar     .