KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Ločani suvereno proti Zagorju
slikcaIgralci TCG Mercatorja so po treh zaporednih porazih v ligi UPC Telemach uspeli zmagati. V domači dvorani so porazili ekipo Zagorje KD Finačna točka.
TCG Mercator : Zagorje KD Finančna točka 84:58 (22:12, 20:15, 18:20, 24:12)
Škofja Loka - Dvorana OŠ Poljane, gledalcev 150, sodniki: Špendl (Maribor), Valič (Preddvor), Gajšek (Trbovlje).

TCG Mercator: Ljubenovič 8 (3:4), Kovačevič 3, Finžgar 22 (6:6), Hartman 4, Skok 14 (4:7), Murič 11 (3:4), Julevič 9 (3:4), Nicaj 3 (1:2), Eržen 10 (2:2).

Zagorje KD FT: Mišič 2 (0:1), Bjelica 6, Dimnik 7 (1:2), Spešič 5 (1:4), Bajramlić 12 (4:4), Vladovič 11 (1:2), Lipovšek 5 (1:2), Ambrož 11 (4:5).

TCG Mercator je ob slovesu od dvorane v Poljanah, kjer so morali Škofjeločani igrati domače tekme, potem ko jim je septembrska visoka voda poplavila dvorano Poden in uničila parket, zabeležil tretji par točk in prekinil niz treh porazov. Zagorje KD FT, ki je med tednom zmagalo v pokalu Spar, prejšnji teden pa skoraj presenetilo na Polzeli, ostaja zadnja ekipa prvenstva, edina še brez zmage.

Že administrativna nepazljivost, ko gostje v zapisnik niso prijavili Nejca Glavaša, člana uvodne peterke, je v tabor Zagorja vnesla nemir in jezo. A Zagorjani so sami krivi za to napako. Ne v uradno prijavo ne v zapisnik niso vpisali svojega igralca Nejca Glavaša, ki je bil nekaj dni v letošnji sezoni tudi član ekipe TCG Mercator. Trener Dušan Hauptman je pregledal zapisnik, določil prvo peterko in se podpisal pod zapisnik. Ni pa opazil, da na zapisniku ni Glavaša, ki ga je na začetku tekme postavil v prvo peterko. Pravila so pravila in, ko so odgovorne osebe ugotovile, da igra igralec, ki ni vpisan na zapisnik je moral Glavaš zapustiti igrišče. Domačini so že do prvega odmora stvari hitro postavili na svoje mesto, ob tem pa se je izkazal mladinski reprezentant Dino Murič. Tudi v nadaljevanju je bila domača premoč več kot očitna - Zagorjani so nekaj več želje po uspehu pokazali zgolj v tretji četrtini, tako da je bil zmagovalec znan že mnogo pred zaključnim zvokom sirene.

Upajmo, da je "manjša kriza" Ločanov končana in da bodo nadaljevali dobre predstave v naslednjih srečanjih.

Prva tekma bo jutri v Ljubljani. Povratna tekma pokala SPAR proti Parkljem. V soboto pa v 7. krogu lige UPC Telemach Ločani gostujejo v Zrečah pri Rogli.

Izjavi obeh trenerjev po tekmi:

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: Z zelo dobro obrambo in izpolnjevanjem vsega, o čemer smo se dogovorili pred tekmo, smo to sebi v prid obrnili že v prvem polčasu. V drugi polovici dvoboja smo nato le še pazili na priigrano prednost, priložnost pa sem lahko ponudil prav vsem igralcev. Vsi so jo odlično izkoristili, dodal pa bi še, da sta tokratna igra in pristop lahko vodilo za prihodnje tekme."

Dušan Hauptman, trener Zagorja KD Finančne točke: "Škofjeločani so bili od prve do zadnje minute tekme boljši v vseh elementih košarkarske igre. Moji košarkarji so bili v napadu nerazpoloženi, kar je bila za nas še dodatna težava. Ni kaj, rezultat je realen odsev trenutnega razmerja moči med ekipama."
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji