KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Za LTH Castings v novi sezoni tudi Matej Rojc
slikcaMatej Rojc ostaja na Gorenjskem, a menja sredino. 30-letni košarkar, ki je v pretekli sezoni nastopal za Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, bo v novi sezoni prvič oblekel dres škofjeloškega LTH Castingsa.
Prispeval: Nejc Ziherl

Koprčan Matej Rojc (198 cm, 1993) je kariero začel v domačem ŠD Koš Koper. Ob selektorjih mlajših selekcij, ki so košarkarja redno vabili na reprezentančne zbore, so njegov talent prepoznali pri novomeški Krki, kjer se je Rojc razvijal kar 7 sezon.

Branilec, ki premore tudi izkušnje z nastopanjem v močnih mednarodnih tekmovanj kot sta liga ABA in EuroChallenge, se je nato leta 2017 preselil k Helios Sunsem, sledil je prestop k Zlatorogu, v zadnjih štirih sezonah pa je z izjemo kratke avanture pri Koper Primorski nastopal za Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. V lanski sezoni je za Šenčurjane v povprečju na tekmo na parketu preživel 20 minut, v tem času dosegal po 6,4 točke, 2,3 skoka, 3,8 podaje in 1,5 pridobljene žoge.

»Na Gorenjskem se že nekaj let počutim domače, zato sem se ob klicu direktorja Dolenca in trenerja Bassina kar hitro dogovorili za sodelovanje. Ekipa je zelo mlada, zato bom večino igralcev šele spoznal. Ekipi bom sigurno pomagal s svojimi izkušnjami ter borbenostjo, na nas igralcih pa je, da iz dneva v dan napredujemo in kažemo tudi na tekmah,« je ob prestopu v Škofjo Loko povedal Rojc.

Pred prihodom Rojca so pri LTH Castingsu, ki ga bo v prihajajoči sezoni vodil Luka Bassin, že potrdili prihod Elvisa Kerića, Luke Filipiča in Luke Lampreta, nadaljnjo zvestobo klubu pa so obljubili Siniša Bilić, Stefan Ristić, Rade Rodić in Nace Frelih. Sestava igralskega kadra se z prihodom Rojca še ni zaključila.
 
 
Matej Rojc po novem v Škofji Loki.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji