KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Maša Verčič nova okrepitev Domela
slikcaŠkofjeloški Domel nadaljuje s sestavo ekipe, ki se bo v prihajajoči sezoni 2023/24 predstavila v 1. SKL za ženske. Naslednja novinka je 24-letna Maša Verčič, ki ima že izkušnje tudi z nastopanjem onkraj luže.
Prispeval: Nejc Ziherl

Maša Verčič (171 cm, 1999) je lansko sezono začela pri Tosama Lediti, po tem ko je ekipa izstopila iz tekmovanja, pa je prestopila v Domžale. V prihodnji sezoni bo prvič v karieri oblekla dres Domela. »Prestop v Škofjo Loko je bil zame zares ena pozitivna izkušnja. Čeprav se z nekaterimi soigralkami poznam že dlje časa, saj smo igrale skupaj v lanski sezoni, so glavnina ekipe zame novi obrazi, vendar me z svojo mladostjo in pa željo po dokazovanju res navdušujejo, tako da drugega, kot pa da se počutim res odlično ne morem reči,« je svoje prve občutke po nekaj prvih treningih strnila Verčič.

Košarkarica, ki je leta 2017 s slovensko reprezentanco U20 osvojila srebrno odličje na evropskem prvenstvu na Portugalskem, je kariero začela v Mariboru, nadaljevala v Celju, nato pa se preselila čez lužo, natančneje v Teksas. V Dallasu je študirala radiologijo in igrala košarko za izbrano univerzo. Eno sezono v tujini je preživela tudi v Avstriji, kjer je nastopala za UBI Graz.

V preteklih letih je Maša Verčič uspešno srkala znanje od svojih izkušenejših soigralk, tokrat jo v Škofji Loki čaka drugačna vloga. »Glede na to, da sem med najstarejšimi igralkami v ekipi, verjamem, da lahko pomagam mlajšim puncam predvsem s svojimi izkušnjami. Spomnim se, ko sem bila sama stara 14/15 let, mi je nasvet katere od članic pomenil ogromno, sedaj ko lahko to vračam, je občutek še toliko boljši.«

»Verjamem, da bo trdo delo s časom prineslo tudi napredek in rezultate, katere si bomo zastavili,« je še dodala na koncu.
 
 
Maša Verčič v novi sezoni za Domel.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji