KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Klavdija Oblak trenerka članske ekipe Domel
slikcaV Škofji Loki bo prvič po sezoni 2014/15 spet zaživela ženska članska ekipa, ki bo v 1. SKL za ženske nastopala pod vodstvom trenerke Klavdije Oblak.
Prispeval: Nejc Ziherl

Izjemno mlada zasedba je že začela s pripravami na sezono 2023/24, ki se bo začela v soboto, 30. septembra. Igralke Domela se bodo še naprej razvijale pod vodstvom trenerke Klavdije Oblak, ki ob tem, da prevzema vlogo trenerke članske ekipe, še naprej ostaja tudi trenerka ekip Domel U16 in Domel U18.

Klavdija Oblak je tudi kot igralka v Škofji Loki pustila velik pečat, v zadnjih nekaj letih pa na Gorenjskem izjemne uspehe niza kot trenerka mlajših selekcij. Igralke, ki so se v letošnji sezoni razveselile naslova državnih prvakinj v kategoriji do 14. leta starosti, je na zadnjih 5 velikih tekmovanjih popeljala do 5. naslovov – 3-krat so Škofjeločanke postale državne prvakinje, 2-krat pokalne.

Njeno dobro delo ni ostalo neopaženo, saj ji je Košarkarska zveza Slovenije zaupala vlogo selektorke slovenske izbrane vrste do 16. leta starosti. Za ekipo, ki je na evropskem prvenstvu v Turčiji zasedla končno 10. mesto, so med drugim nastopile tudi Domelovke Elin Malavašič, Ajda Kržišnik in Romana Jelenc, zaradi poškodbe pa je brez nastopa na prvenstvu ostala Ana Mali.

Klavdija Oblak, trenerka članske ekipe Domel: »Veseli me, da nam je v 5 letih z načrtnim in dobrim delom vzgoje mladih igralk uspelo izpolniti cilj, ki smo si ga zadali ob moji vrnitvi v Škofjo Loko. Za ta velik korak so zaslužni vsi trenerji, ki so delovali v tem procesu in se jim ob tej priliki zahvaljujem, seveda pa gre v prvi vrsti zasluga klubu, ki nam je omogočil dobre pogoje za delo, nam stal ob strani ter pomagal pri uresničitvi tega cilja. Izjemno sem ponosna, da bo jedro naše članske ekipe sestavljeno iz domačih igralk, za katere verjamem, da bodo kljub mladosti, v kombinaciji s starejšimi članskimi igralkami, opozorile nase in dobile prepotrebne izkušnje za nadaljnji košarkarski razvoj. Pred nami je izjemno zahtevna sezona, kjer rezultat ne bo v ospredju. Osredotočili se bomo na individualni napredek igralk ter ekipno rast iz tekme v tekmo. Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje in možnost nadaljnjega trenerskega razvoja.«
 
 
Klavdija Oblak je slovensko izbrano vrsto U16 vodila na avgustovskem EP v Turčiji.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji