KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Vrača se ženska članska ekipa Domel!
slikcaV Škofjo Loko se vrača ženska članska košarka. Košarkarice Domela bodo del 8-članske 1. SKL za ženske, ki se s tekmami 1. kola začne v soboto, 30. septembra.
Prispeval: Nejc Ziherl

Košarkarski klub Škofja Loka bo v letu 2024 praznoval že 70-letnico delovanja, a zgodovina košarke na Škofjeloškem sega še dlje. Manj znano je namreč dejstvo, da so igro, ki so ji tedaj rekli kar basket, že leta 1936 igrale učenke uršulinskih šol na pravem igrišču na dva koša na vrtu škofjeloškega gradu. Igro je iz Londona v Škofjo Loko to leto prinesla sestra uršulinka Angela Bahovec.

Po skoraj desetletju premora se v Škofjo Loko znova vrača ženska članska ekipa. Skupaj z ekipami Cinkarna Celje, Triglav, Ježica, Maribor, Domžale, Akson Ilirija in Pro-Bit Konjice bo sestavljala 8-člansko 1. SKL za ženske. Med elito so članice nazadnje nastopale v sezoni 2013/14, v sezoni 2014/15 pa so košarkarice iz Škofje Loke osvojile naslov prvakinj 2. SKL za ženske.

Tako kot vse mlajše ženske selekcije, bo tudi članska na tekmovanjih pod okriljem KZS nastopala pod imenom Domel. Prvo tekmo bodo Škofjeločanke odigrale v soboto, 30. septembra, in sicer na gostovanju v Domžalah, medtem ko jih bo v domači Škofji Loki moč prvič pozdraviti teden dni kasneje, v soboto, 7. oktobra, ko na Gorenjsko prihaja Akson Ilirija.

Anže Kalan, predsednik KK Škofja Loka: "V KK Škofja Loka smo izjemno ponosni, da na slovensko košarkarsko sceno vračamo žensko člansko ekipo, ki je v preteklosti škofjeloško košarko že postavila tudi na mednarodni zemljevid. Letos mineva točno 31 let mineva od prvega nastopa takratne Odeje v pokalu Liliane Ronchetti, kjer so se dekleta nato več sezon merila proti najboljšim evropskim ekipam. Načrtno delo nam je omogočilo, da smo tako izpolnili še en cilj, ki smo si ga zadali pred 70-letnico kluba, ki jo bomo praznovali v prihodnjem koledarskem letu. Zavedamo se, da je pred nami zahtevna sezona, v kateri rezultat zagotovo ne sme igrati glavne vloge. Predstavili se bomo z mladimi domačimi igralkami, ki bodo nabirale prepotrebne izkušnje za njihov razvoj na košarkarski poti. Nato bomo iz sezone v sezono lahko ciljali vse višje in višje.«
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji