KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Luka Bassin nov trener LTH Castingsa
slikcaŠkofjeloški LTH Castings, ki je v lanski sezoni Lige Nova KBM zasedel 8. mesto, v novo sezono med elito stopa z novim (starim) trenerjem. Na trenersko mesto kluba izpod Lubnika se namreč po več kot desetletju vrača Luka Bassin.
Prispeval: Nejc Ziherl

51-letni košarkarski strokovnjak se te dni skupaj s slovensko moško člansko izbrano vrsto mudi v Laškem in Celju. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem bo v pomoč selektorju Aleksandru Sekuliću pri vodenju reprezentance na bližajočem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo od 25. avgusta do 10. septembra gostili Filipini, Japonska in Indonezija.

Po končanem prvenstvu se bo Luka Bassin lotil novega izziva v zanj že dodobra znani sredini. Vrača se namreč v Škofjo Loko, na katero ga prvi spomini vežejo na sezono 2000/01, ko je kot igralec nosil dres takratne Loka Kave. Na Gorenjsko se je prvič kot trener vrnil pred sezono 2011/12, ko je takrat zelo mlado škofjeloško ekipo obdržal med elito. Tudi v prihajajoči sezoni si Škofjeločani želijo obstanka med elito.

»Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje in da se po več kot desetletju vračam v Škofjo Loko. Obojestranska želja po sodelovanju je prvi pomemben korak k uspešni sezoni«, je ob povratku v LTH Castings povedal Bassin, ki je trenerskemu poklicu posvečen že vse od leta 1997.

Kljub temu, da bodo košarkarji LTH Castingsa s pripravami začeli v drugi polovici avgusta, se je za Bassina delo že začelo. »V naslednjih dneh nas čaka gradnja ekipe in planiranje aktivnosti, da bomo čim bolje pripravljeni na začetek sezone. Storili bomo vse, da bo sezona uspešna in da bomo konkurenčna ekipa v Ligi Nova KBM ter šli dalje po začrtani poti uveljavljanja mladih slovenskih košarkarjev ob pomoči nekaterih izkušenejših,« je dodal Bassin.

Zadovoljstvo ob ustoličenju novega trenerja je izrazil tudi predsednik KK Škofja Loka Anže Kalan: »Zelo smo zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje. Vsi, ki delujemo v košarki vemo, da ima Luka ogromno košarkarskega znanja in izkušenj. Luka bo sigurno vse to znal prenesti na našo člansko ekipo. Vsi skupaj si želimo, da v letošnji sezoni ekipa LTH Castings naredi še korak naprej.«
 
 
Luka Bassin nov trener LTH Castingsa. (Foto: KZS)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji