KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Na Podnu slavile domačinke in Ljubljančanke
slikcaDanes sta bili odigrani dve polfinalni tekmi zaključnega turnirja DP za mladinke. Oglejte si rezultate, komentarje, statistiko in fotogalerijo prvega dne.
In tako se je začelo! Ob precejšnji podpori s tribun so si igralke Odeje in Ježice priigrale zasluženo finale, ena od obeh poraženih ekip pa bo morala oditi domov praznih rok.
Mlade košarkarice Odeje so domačim igralkam s plakati, baloni in glasnim vzpodbujanjem pričarale res lepo vzdušje. Vzdušje je vsekakor bilo primerno velikemu dogodku kot je zaključni turnir. In mladinke Odeje so jim vrnile na najlepši mogoč način: s fanatično obrambo so strle odpor Merkurja in se uvrstile v boj za zlato.


ODEJA : MERKUR CELJE 65:53 (10-2, 18-14, 16-17, 21-20)

Obe ekipi sta tekmo začeli izjemno motivirano v obrambi, a takšne obrambe Ločank v prvih 10 minutah igre najbrž nihče razen trenerjev Odeje ni pričakoval. Igralkam Merkurja so dovolile zadeti le 2 točki, medtem ko so same uvodno tremo pregnale s pomočjo Nine Žakelj, ki je v tem delu stopila naprej v igri v napadu. V drugi četrtini se je igra nekoliko razživela in tudi učinkovitost na obeh straneh se je povečala, kar je bilo moč pričakovati, saj je tako agresivno obrambo skoraj nemogoče igrati vseh 40 minut.
Ključ do zmage domače ekipe je bil ustaviti najboljšo gostujočo igralko Nastjo Kvas, kar jim je drugič v sezoni tudi uspelo. Na njej so se izmenjevale Nina, Tina in Jessy ter jo tako utrudile in ustavile na vsega (za njo zelo skromnih) desetih točkah. A tudi v napadu te tri igralke niso ostale dolžne, saj so skupaj zbrale 34 točk ter bile tako ključne v igri Odeje. Zelo dobro jim je sledila tudi Ana, ki je poleg 12 točk (večina v ključnih momentih tekme) zbrala še 9 skokov, kar proti danes za skok zelo razpoloženim Celjankam ni bilo lahko opravilo. Zbrale so jih namreč kar 37. Tudi organizatorki Karmy in Oby sta delovali dovolj zbrano, da je bilo vprašanj o zmagovalcu konec približno 3 minute pred koncem. Na koncu je odločila daljša domača klop, saj je kar 8 igralk igralo 10 in več minut.

KLEMENČIČ Drago, Odeja: »Čestitam svoji ekipi za prikazano borbenost. Igra ni bila takšna kot smo želeli, morda delno tudi zaradi pritiska, ki ga prinaša prva tekma in domače igrišče. Najpomembneje je, da smo si priigrali finale, kljub vsem težavam, ki smo jih odpravljali sproti. Glede na prikazano med ligo smo zasluženo v finalu. Sama finalna tekma pa bo zgodba zase.«

SUŠIN Bojan, Merkur: »Odlična obrambna igra obeh ekip, v napadu pa so bile domačinke boljše in zasluženo slavile.«

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.



JEŽICA - DOMŽALE 81:39 (18-14, 21-6, 19-2, 23-17)

Druga tekma je minila podobno kot obe tekmi med istima nasprotnikoma v rednem delu tekmovanja, saj so igralke Ježice zopet visoko slavile. Domžalčanke so sledile igri Ježice vse tja do 14 minute, nato pa so Ljubljančanke prestavile v višjo prestavo in si do konca 3. četrtine nabrale že visokih 36 točk prednosti. Blestele so nosilke v igri Ježice, Kerin, Lešnjak, Klavžar in Trebec, slednja je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom (16 točk in 10 skokov). Oba trenerja sta dala priložnost vsem zdravim igralkam.

VELIKONJA Vlado, Ježica: »Očitno smo se na tekmo dobro pripravili in jo dobro odigrali tudi brez Verbole, tako da še imamo rezerve. Sojenje je bilo zelo korektno.«

BERNOT Tomaž, Domžale: "Uresničila se nam je tiha želja ponoviti lanski rezultat. Z udeležbo na FF smo izpolnili svoja pričakovanja za kar dekletom čestitam. Ježica je danes pokazala, da upravičeno cilja na naslov državnega prvaka, nam pa preostane le, da v nedeljo odigramo tako kot znamo in nudimo Celju dostojen odpor."

Za statistiko sledite tej povezavi.


Tako se bosta v nedeljo, 4.3.2007 ob 16:15 v boj za bronasto medaljo spustili ekipi Merkur Celje in Domžale. Za zlato in pokal pa se bosta borili ekipi Ježice in domače Odeje. Tekma se bo začela ob 18:30, navijači pa ste vabljeni v čimvečjem številu!
 
 

povezava na fotogalerijo

 
Klubi oz. ekipe udeleženke FF
Navijačev je bilo kar nekaj...
Po prvi tekmi so se veselile domačinke

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji