KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

TELEMACH - PO 6. KOLU: LTH Castings z naj strelcem in skakalcem lige, pri prostih metih na dnu
slikcaMoštvo LTH Castingsa je v 6. kolu Lige Telemach zabeležilo prvi poraz v letošnji sezoni. Proti Helios Sunsem nobeden izmed varovancev Aleksandra Sekulića ni individualno izstopal, tako da je tokrat TOP peterka kola sestavljena brez košarkarja LTH Castingsa. Vseeno pa se lahko škofjeloški klub še vedno pohvali, da ima v svoji zasedbi naj strelca in skakalca lige, popraviti pa bo treba izvajanje prostih metov.
Prispeval: Nejc Ziherl

MVP kola je postal Jan Barbarič (Portorož), ki je svojo ekipo vodil do visoke zmage nad Hopsi, poleg njega pa naj peterko kola sestavljajo Bojan Đurica (Elektra Šoštanj), Dragan Pušič (Lastovka), Vjekoslav Petrović in Alen Hodžič (oba Portorož). Naj strelec kola je z 28 točkami postal Dragan Pušić, največ podaj (12) je zbral Vjekoslav Petrović, Bojan Đurica in Marjan Čakarun (Helios Suns) pa sta bila s 14 skoki najboljša v tej košarkarski prvini.

Radulović skočil na 1. mesto
Četa Aleksandra Sekulića v soboto proti Helios Sunsem ni imela svojega dneva, vseeno pa je bila izjemno blizu presenečenja in zmage nad domačini. V Domžalah je bilo 69:68 za varovance Gašperja Okorna (več o tekmi) , Škofjeločanom pa za zmago ni zadoščal niti drugi dvojni dvojček Bojana Radulovića. 23-letni center je Soncem nasul 16 točk, dodal pa tudi 11 skokov, s katerimi se je na lestvici skakalcev na 1. mestu s povprečjem 9,2 skoka na tekmo izenačil s Coryjem Remekunom (Rogaška). Kljub temu, da je proti Heliosu zbral le 6 točk, pa še naprej na vrhu lestvice strelcev ostaja Robert Abramović, ki ima po 5 odigranih tekmah povprečje 19 doseženih točk na srečanje.

Najboljši pri % zadetih metov za 3 točke, najslabši pri prostih metih
Ekipno gledano se LTH Castings po 6. kolu Lige Telemach nahaja na samem vrhu pri številu zadetih metov za 3 točke (9,4 na tekmo) in odstotku zadetih metov za 3 točke, kjer so z 43,12% prepričljivo prvi. So pa varovanci Sekulića v uvodnih krogih toliko slabše izvajali proste mete, kjer se pri odstotku zadetih metov med vsemi ekipami nahajajo na samem dnu. V 5 tekmah so imeli na voljo 101 prosti met, zadeli pa jih 61, kar pomeni, da skozi mrežico gre borih 60,4% metov.
 
 
Robert Abramović in Bojan Radulović na vrhu lestvice strelcev oz. skakalcev. (foto: Jana Šnuderl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji