KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Brez Mesička in Čajiča morali priznati premoč Slovanu
slikcaKošarkarjem LTH Castingsa v tekmi 16. kroga ni uspelo zabeležiti 10 zaporedne zmage. Zmagoviti niz Škofjeločanov so prekinili košarkarji Slovana, ki so se na Podnu veselili svoje 9. letošnje zmage (77:81). Z 23 točkami in 7 skoki se je izkazal posojeni košarkar LTH Castingsa k Slovanu Boris Bošnjak.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 16. krog, ŠD Poden, sobota, 7.3.2015

LTH Castings – SLOVAN 77:81 (17:23, 19:20, 21:21, 20:17)
LTH Castings: Čančar 17, Milašinovič 13, Vršnik 2, Jamnik, Podvršnik 14, Hren 17 (7 skokov), Lazić 10, Troppan 4 (6 skokov).
Slovan: Sirnik 4, Stražar 9 (7 skokov), Kovačevič 15 (6 skokov), Brodnik 5, Varagič 11 (5 skokov + 5 podaj), Osolnik 2, Bošnjak 23 (7 skokov), Kokol 12.

V precej nenavadni tekmi, ki se je v ŠD Poden pričela že ob 17. uri, kar v Škofji Loki ni navada, so domači košarkarji še drugič letos na domačem parketu morali priznati premoč nasprotniku. Domači strateg Gašper Potočnik zaradi poškodb ni mogel računati na pomoč dveh standardnih članov prve peterke Blaža Mesička in Toma Čajiča, izjemen niz devetih zaporednih zmag Škofjeločanov je uspelo prekiniti Slovanu, ki se je tako oddolžil za poraz v 5. krogu.

Že začetni delni izid 7:0 v korist gostov ni napovedoval nič kaj uspešnega večera za domače košarkarje. Slednji so z 8 zaporednimi točkami sicer prvič, a tudi zadnjič na tekmi povedli (8:7). Razpoloženi gostje, ki so v preteklem krogu nadigrali Vzajemce Lastovko, so znova hitro ušli, Škofjeločani pa so bili tako primorani skozi celotno srečanje loviti nasprotnika. Pri gostih je blestel posojeni košarkar LTH Castingsa Boris Bošnjak, pri domačih pa poleg Lovra Hrena ni bilo kakšnega vidno razpoloženega košarkarja. Tokrat Škofjeločanom ni stekel met za tri točke (8/29 = 28 %), tudi ko se je v zadnjih minutah ponudila celo priložnost za izenačenje, pa žoga ni hotela skozi obroč.

Proti Lastovki že v petek
Čeprav je bila naslednja tekma Škofjeločanov proti Vzajemcem Lastovka sprva načrtovana za soboto, 14. marca, pa se bo obračun med prvo in tretjeuvrščeno ekipo v ŠD Poden odigral že dan prej, v petek, 13. marca. Tekma se bo pričela ob 20:30, ljubitelji škofjeloške košarke pa vljudno vabljeni, saj bodo domači košarkarji, ki imajo 6 krogov pred koncem še vedno vse v svojih rokah, še kako potrebovali podporo s tribun.

Izjave po tekmi: (Sergej Kapevski/www.slovenska-kosarka.si)
Gašper Potočnik, trener LTH Castingsa: "Poraz ni prišel v pravem času. Trudili smo, da ne bi izgubili tekme, a žal je bil Slovan boljši. Mi smo tekmo slabo in premehko odprli in naredili preveč napak. Kasneje smo imeli priložnost, da bi tekmo izenačili ali celo povedli, kar pa nam ni uspelo. Zaslužena zmaga Slovana. Na nas je, da treniramo in čakamo na naslednje tekme."
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "Odsotnost Toma Čajiča in Blaža Mesička se je poznala že zaradi samega števila igralcev v rotaciji, kaj šele njun doprinos v naši igri. Razočarani ali ne, tekmo je treba čim prej pozabiti in misli preusmeriti k naslednjemu tekmecu. Mislim, da so smo v dani situaciji dali svoj maksimum. Drugače pa trener nikakor ne more biti zadovoljen z našo igro tako v obrambi kot tudi v napadu."
Jernej Ante Valentinčič, trener Slovana: "Zaslužena zmaga moje ekipe. Vodili smo od prve do zadnje minute in se držali vseh dogovorov. Zopet je zmagal kolektiv, zato ne bi izpostavljal nobenega posameznika. Kar me še posebej veseli je to da smo dobro odgovorili na vsako potezo nasprotnika (cono ipd.) in pa ogromen individualni napredek mojih igralcev. Velik faktor je bil, da je LTH Castings igral brez Blaža Mesička in Toma Čajiča. A to ne zmanjšuje našega uspeha. LTH Castingsu, ki ima dobro ekipo, želim veliko uspeha naprej. Po tej zmagi ni nobene evforije."
Boris Bošnjak, igralec Slovana: "Glavna razloga za zmago sta timska igra in dobro vzdušje v ekipi. Zmaga je še toliko slajša, ker je LTH Castings moj domači klub."

Lestvica: LTH Castings 13/3, Terme Olimia Podčetrtek 13/3, Vzajemci Lastovka 11/5, Kolpa Črnomelj 10/6, Parklji 9/7, Slovan 9/7, Triglav Elektro gorenjska prodaja 8/8, ECE Celje 7/9, Plama Pur 7/9, Hrastnik 4/12, Litija 3/13, Ajdovščina 2/14.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji