KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Težje od pričakovanj strli odpor Hrastnika
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je v tekmi 7. kroga 2. SKL na domačem terenu prišla do pete zmage v letošnji sezoni. Tokrat so bili Škofjeločani z rezultatom 77:63 boljši od Hrastnika, z 21 točkami in 7 podajami pa se je izkazal Dejan Milašinović. Prihodnjo soboto sledi gostovanje v Celju.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 7. krog, ŠD Poden, sobota, 6.12.2014
LTH CASTINGS – Hrastnik 77:63 (18:17, 20:13, 15:15, 24:18)
LTH Castings: Podvršnik 11, Čančar 6, Milašinović 21 (7 podaj), Mesiček 15, Vršnik 6, Hren 4 (9 skokov), Troppan 7 (7 skokov), Lazić 7.
Hrastnik: Požin 12, Durnik 11, Virant, Maček 16, Magušar 2, Tušek 10 (11 skokov), Hasanović, Steiner 8, Guna 4.

V Škofji Loki je tokrat gostovala ekipa Hrastnika, ki je v uvodnih šestih krogih zabeležila le domačo zmago proti Litiji, na preostalih 5 tekmah pa uspehu ni bila blizu. Kljub temu je četa Gašperja Potočnika vedela, da je lahko tekme, kot je Hrastnik, še kako nevaren, saj se na tovrstna gostovanja podaja povsem neobremenjeno. Za nameček Škofjeločanom skozi celotno srečanje ni stekel met iz igre, tako da je bilo potrebno toliko bolj garati v obrambi. Pri metu za dve točki so bili »Ulitkarji« 54-odstotno uspešni (22/41), pri metu za tri točke pa 32 % (7/22).

Potočnik tokrat ni mogel računati na pomoč Žana Marka Šiška in Toma Čajiča, ki imata sicer v moštvu zelo pomembno vlogo. Začetek srečanja je pripadel domačim, ki so hitro povedli z 11:4, gostje pa so že po prvi minuti odmora začeli igrati precej bolje, Škofjeločanom pa se na drugi strani nikakor ni uspelo vidneje oddaljiti. Prvi so z 10 točkami prednosti povedli v 21. minuti po košu Vlatka Čančarja, a gostje so hitro odgovorili z delnim izidom 7:0 in semafor je sporočal rezultat 40:37. Sledile so minute, ki so pripadle domačim, gostje pa so bili precej nezbrani pri izvajanju prostih metov. V celotnem srečanju so izvajali kar 32 prostih metov, realizirali pa so jih le 16, prav to pa je eden izmed odločujočih faktorjev, da v dvorani Poden ni prišlo celo do presenečenja. Prostor pod samim obročem sta dobro zapirala izkušena Uroš Troppan in Lovro Hren, ki sta skupaj zbrala 16 skokov, ko so se gostje nevarno približali pa je odgovor našel Dejan Milašinović, ki je bil z 21 točkami in 7 podajami tudi najučinkovitejši igralec srečanja.

Sledi gostovanje v mestu, kjer so klonili vodilni
Ob pomanjkanju igralcev sta na klopi sedela tudi domačina Jakob Kožić in Martin Kožuh, ki pa priložnosti tokrat nista dočakala. V prihodnjem krogu Škofjeločane čaka gostovanje pri novincu v 2. SKL, moštvu ECE Celje. Slednje je sicer v nizu treh zaporednih porazov, a nase je v letošnji sezoni že opozorilo z zmago proti Parkljem, ki so po 7 krogih celo na vrhu drugoligaške razpredelnice.

Izjave po tekmi: (slovenska-kosarka.si)
Dejan Milašinović, igralec LTH Castinsga: "Glavna razloga za zmago sta bila dobra obramba in borbenost. Hrastnik se je vse do konca odlično upiral in ni dovolil, da bi si ustvarili višjo oz. varnejšo razliko. Naša ekipa ima veliko rezerve v vseh segmentih igre. Zaenkrat imamo kar nekaj težav, saj nas pestijo poškodbe in bolezni. Mislim, da v letošnji sezoni še nismo nastopali v popolni zasedbi."
Andrej Podvršnik, igralec LTH Castingsa: "Na tej tekmi smo bili boljši tekmec skozi celotno srečanje. Zavedali smo se, da je Hrastnik zelo neugoden nasprotnik ter dobro voden s strani njihovega trenerja, zato smo bili zelo osredotočeni na njihove najboljše igralce. V napadu smo bili dokaj nerazpoloženi, zato smo se morali posebej potruditi v obrambi. To nam je na koncu tudi prineslo zasluženo zmago. Poleg tega pa sta nam na tej tekmi manjkala tudi Šiško in Čajič. Čestitke Hrastniku za borbo na tekmi!"
Matevž Magušar, igralec Hrastnika: "V tekmo smo šli povsem neobremenjeni z rezultatom. Domačinom smo približno 30 minut uspešno parirali, vendar nam je za zmago zmanjkalo nekaj koncentracije in mogoče kakšen zadet prosti met več. Videti je manjši napredek v naši igri, vendar z enim skupnim treningom na teden je to na žalost naša realna slika. Čaka nas še ogromno dela."

Lestvica: Parklji 6/1, Vzajemci Lastovka 6/1, LTH Castings 5/2, Triglav Elektro gorenjska prodaja 5/2, Terme Olimia Podčetrtek 5/2, Kolpa Črnomelj 4/3, Slovan 3/4, Plama Pur 2/5, ECE Celje 2/5, Ajdovščina 2/5, Hrastnik 1/6, Litija 1/6.
 
 
Andrej Podvršnik je ob odsotnosti Toma Čajiča prevzel vlogo kapetana. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji