KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Članice Odeje novim izzivom naproti
slikcaČlansko ekipo Odeje v letošnji sezoni čaka nov izziv. Za razliko od preteklih dveh sezon košarkarice ne bodo več nastopale med elito, temveč v 2. SKL. Ekipo bo vodil Uroš Meden.
Prispeval: Nejc Ziherl

Članska zasedba Odeje, ki se je v sezoni 2012/13 pod vodstvom Jake Hladnika vrnila v tekmovalni pogon, je v dveh sezonah nastopanja med elito skupaj zbrala 5 zmag. Ker glavni cilj kluba ni čim višja uvrstitev, temveč nuditi čim boljše pogoje za razvoj mladih košarkaric, je pred prihajajočo sezono 2014/15 padla odločitev o selitvi v drugi kakovostni razred.

Sodelovanje s Triglavom
Prav zaradi omenjene želje po razvoju mladih košarkaric, se je KK Škofja Loka letos dogovorila za sodelovanje s kranjskim Triglavom. Slednji bo še eno sezono več v Škofjo Loko na kaljenje poslal Bojano Adamović in Vesno Sever, na novo pa se jima bo pridružila mladinka Monika Ažman (173 cm, 1996). Odeja v nasprotno smer kadetski oz. mladinski ekipi Triglava posoja Nežo Šmid ter Pio in Laro Zupan. Vse tri bodo v novi sezoni nemoteno nastopale tudi za člansko ekipo Odeje. Ob kopici mladih košarkaric bo med člansko konkurenco svojo priložnost iskala tudi Vanesa Gulan, na treningih pa bosta sodelovali tudi Nikolina Sofrić in Valentina Peulič.

Na pomoč tudi Reškova in Fijavževa
Iz domačega okolja v ekipi ostajata Nina Istenič in Tjaša Teropšič, po nekajletni odsotnosti pa se na igrišča vračata Eva Rešek (1987) in Karmen Fijavž (1988), ki sta v preteklosti že nosili dres škofjeloške Odeje, s svojimi izkušnjami bosta mladi ekipi v prihajajoči sezoni prišli še kako prav. Ekipi sta se znova pridružili tudi Alenka Stanonik in Ivana Tušek (obe letnik 1994).

Ekipo bo v letošnji sezoni prvič vodil Uroš Meden, ki je lansko sezono upravljal vlogo trenerja kadetov in mladincev, pod budnim očesom pa je imel tudi članice Odeje. V novo sezono vstopa optimistično: »Ekipa počasi postaja tim, s katerim je veselje delati. Zadihati moramo kot eno, kar nam seveda ob trdem delu lahko še kako pomaga, da pridemo do želenega napredka. Prav napredek naših mlajših igralk pa je tudi primarni cilj sezone, ki je pred nami. Zelo sem vesel, da sta se ekipi pridružili Eva in Karmen, ki bosta s svojim znanjem in izkušnjami tej mladi zasedbi prišli še kako prav.«
 
 
Vesna Sever bo tudi v prihajajoči sezoni nastopala pod škofjeloškimi obroči. (foto: Jana Šnuderl)
Lara Zupan bo skupaj s sestro nastopala na dveh relacijah. (foto: Jana Šnuderl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji