KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Poraz proti Lastovki razblinil sanje o Ligi Telemach
slikcaZadnji krog v 2. SKL je postregel s pravo dramo, v boju za dodatne kvalifikacije za Ligo Telemach pa je najkrajšo potegnila ekipa LTH Castingsa. Škofjeločani so imeli proti Lastovki praktično že dobljeno tekmo, a na koncu klonili z 79:85, tudi v Ilirski Bistrici pa se ni izteklo po željah Škofjeločanov. Sezone je tako za četo Petra Hartmana konec.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 26.krog, ŠD Poden, sobota, 26.4.2014
LTH Castings – LASTOVKA DOMŽALE 79:85 (22:21, 24:12, 17:22, 16:30)
LTH Castings: Ličan, Mezek 9, Bošnjak 6, Kunc 8 (6 skokov), Milašinović 23 (6 podaj), Tomić 6, Čajič 12, Finžgar 15 (7 skokov), Bejtić.
Lastovka Domžale: Korošec 33 (5 skokov), Markus 16, Glavaš, Percel 8, Ucman, Kolarević 18 (10 skokov), Balažic 10 (7 skokov).

Pred številnimi gledalci v dvorani Poden smo bili priča kvalitetnemu srečanju, ki je ponudilo veliko zanimivega. Koš z razdalje 20 metrov v izvedbi Tomaža Mezka, nekaj atraktivnih zabijanj nekdanjega člana LTH Castingsa Gregorja Jakhela Kolarevića, na žalost domačega kluba pa tudi velik preobrat gostov, so le nekatere izmed stvari, ki so srečanje naredile zanimivega.

V uvodnih minutah se ni poznalo, da bi bili ekipi pod kakršnimkoli pritiskom, pa čeprav je bilo jasno, da bo poraženec obračuna po vsej verjetnosti končal s sezono. Koši so padali na obeh straneh, na eni strani sta dobro pričela Dejan Milašinović in Aleksandar Tomić, na drugi pa je že v uvodni četrtini izjemno dnevno formo napovedal nekdanji košarkar škofjeloškega kluba Aljaž Korošec. Kot prvi so se oddaljili domačini, ki so v drugi četrtini povsem prevzeli pobudo in z odlično obrambno igro v tem delu srečanja prejeli le 12 točk. Tudi v napadu je šlo vse kot namazano, za nameček pa je Tomaž Mezek ob zvoku sirene s košem z druge polovice igrišča postavil končni rezultat prvega polčasa (46:33) in tako dvignil na noge lepo zapolnjene tribune v dvorani Poden.

Delni izid 18:0 za hiter konec sezone
Tudi v drugem polčasu je vse kazalo, da bo domača ekipa rutinirano opravila svojo nalogo na ključni tekmi sezone, saj so še v 25. minuti po košu Simona Finžgarja vodili z +17 (57:40). Da se gostje ne bodo predali, je bilo jasno že v naslednjih minutah, ko so se hitro približali na 9 točk zaostanka (57:48), a Škofjeločanom je ta napad gostov še uspelo odbiti. Po dveh točkah Toma Čajiča so se v 29. minuti vnovič oddaljili na +15 (63:48), nato pa je sledil mrk, ki se je na koncu za domačine izkazal tudi za usodnega. V napadu ni več bilo pravih rešitev na obrambo gostov, ki so na drugi strani zadevali kot za stavo. Da je vrag odnesel šalo, je bilo jasno že v začetku zadnje četrtine, ko so se gostje približali na vsega dve točki zaostanka (63:61), delni izid 18:0 pa je za vodstvo Lastovke s +3 (63:66) dokončal Aljaž Korošec. Veliko težav je domačinom povzročal tudi Gregor Jakhel Kolarević, ki je tako kot ponavadi dominiral pod obročem, v izjemno pomembnem trenutku pa zadel tudi met za 3 točke za vodstvo gostov s +4 (65:69). Domači so v zadnjih minutah še imeli nekaj priložnosti za zmago, a bili nenatančni tudi izza črte prostih metov.

Tudi v Ilirski Bistrici ni šlo po željah
Zmaga je tako romala v Domžale, košarkarji Lastovke pa so s slavjem lahko pričeli že nekaj sekund pred zadnjim sodniškim žvižgom. Škofjeločani so na drugi strani kljub porazu še upali na napredovanje v dodatne kvalifikacije, a se tudi na srečanju v Ilirski Bistrici ni končalo pa njihovih željah. Kolpa je sicer proti domačinom že bila na pragu zmage, ki jo je nato s trojko ob zaključku podaljška preprečil Anže Srebovt. Ta trojka je Plamo pur popeljala v dodatne kvalifikacije, kjer bo družbo delala Elektri, Tajfunu in Lastovki.

Košarkarji LTH Castingsa so na drugi strani sezono zaključili na 4. mestu, kar predstavlja najnižji položaj, na katerem so se Škofjeločani v letošnji sezoni kadarkoli nahajali. Porazi so prišli ob nepravem času, prav tako kot tisti lanski, ki so Škofjeločane stali izpada iz elite. Na preboj v slednjo bo tako potrebno počakati še vsaj eno leto.

Koš Tomaža Mezka si lahko pogledate na naslednji povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=ARRDyvr4hbg

Izjave po tekmi (slovenska-kosarka.si):
Peter Hartman, trener LTH Castingsa: "Najprej čestitam ekipi Lastovke za zmago, ki si jo je želela. Gostje so se borili in nas presenetili. Mi nismo odigrali slabe tekme, z izjemo nekaterih minut v drugem polčasu. V tistem delu igre nismo funkcionirali ne v napadu, niti v obrambi. Ne vem, kaj se je dogajalo takrat. V končnici srečanja je imela Lastovka več sreče."
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "Ne vem, kaj naj rečem, zelo sem razočaran. Izgubili smo skorajda dobljeno tekmo. V letošnji sezoni smo imeli veliko priložnosti, da popravimo napake in kikse, vendar jih nismo izkoristili. Za naprej zaenkrat še ne vem nič."
Muharem Vugdalić, trener Lastovke: "Vsaka čast mojim fantom, ki so pokazali karakter v drugem polčasu. V prvem polčasu so Škofjeločani igrali sproščeno, mi pa ne. To je bila ta razlika. Ob polčasu sem v garderobi igralcem rekel, naj igrajo na vse ali nič ter da se sprostijo. To smo tudi naredili - pokazali karakter in ujeli nasprotnika. Na koncu smo zasluženo zmagali in se uvrstili v dodatne kvalifikacije. Še en mesec bomo igrali, za nekatere moje košarkarje bo to dodatna šola. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v dodatnih kvalifikacijah. Prvoligaši so v prednosti, na našem terenu pa bo kakšen od nasprotnikov zagotovo naletel na mino."

Končna lestvica:
1. Šenčur Gorenjska gradbena družba 24/2
---------------------------------------------------------
2. Plama pur 20/6
3. Lastovka Domžale 19/7
---------------------------------------------------------
4. LTH Castings 19/7
5. Terme Olimia Podčetrtek 15/11
6. Parklji 15/11
7. Litija 12/14
8. Kolpa Črnomelj 12/14
9. Elektro Gorenjska prodaja 11/15
---------------------------------------------------------
10. Krka mladi 11/15
11. Hrastnik 9/17
---------------------------------------------------------
12. Postojna 7/19
13. Radenska Creativ Sobota 4/22
14. UKK Koper
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji