KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

LTH Castings in KK Škofja Loka skupaj naprej po začrtani poti
slikcaPodjetje LTH Castings d.o.o. in Košarkarski klub Škofja Loka uspešno sodelujeta že 33 let. Nič drugače ne bo niti v bodoče, saj sta organizaciji, ki premoreta bogato zgodovino, dosegli dogovor o podaljšanju sodelovanja do konca sezone 2025/2026.
Prvo sodelovanje med Košarkarskim klubom Škofja Loka in LTH Castingsom se je zgodilo leta 1989, ko je takratni LTH-ol d.o.o. pristopil k ženskemu košarkarskemu kolektivu. Vse od takrat se sodelovanje med organizacijama ni prekinilo, temveč postopoma nadgrajevalo. LTH Castings je tako kmalu postal glavni sponzor kluba.

Ker je po več kot 30 letih uspešnega partnerstva obstajal obojestranski interes po nadaljnjem sodelovanju, sta se obe strani za podaljšanje pogodbe dogovorili še preden bi trenutno aktualna potekla. Podjetje, katerega sedež je v Vincarjih, bo tako skupaj z KK Škofja Loka po 50 in 60-letnici praznoval še tretjo okroglo obletnico delovanja kluba, ki se bo zgodila leta 2024. Vse moške selekcije kluba bodo tako tudi v bodoče nastopale pod imenom LTH Castings.

Obe organizaciji združujejo številne vrednote, želja po športnem in zdravem življenju mladih ter predvsem želja po nenehnem izboljševanju. Podjetje LTH Castings je tako še enkrat več dokazalo, da je skrb za družbo visoko na njihovi prioritetni lestvici.

Več o podjetju LTH Castings d.o.o.

Anže Kalan, predsednik KK Škofja Loka: »Košarkarski klub Škofja Loka in jaz, kot predsednik kluba, smo izredno ponosni, da LTH Castings že vseh 33 let stoji za nami in nas trdno podpira. Podjetje, ki kljub vsem lastniškim spremembam v svojih letih poslovanja ni izgubljalo, ampak vsako leto uspešno pridobiva na veljavi v svetu. Prav tako pa iz leta v leto raste naše medsebojno zaupanje in sodelovanje. Brez LTH Castings, lahko mirno rečem, ne bi bilo košarke v Škofji Loki v taki obliki in na tako visokem rangu. Hvala lastnikom in upravi podjetja, ki vsa ta leta sodelovanja v košarkarskem klubu prepoznava zaupanja vrednega partnerja. Tudi v KK Škofja Loka imamo vizijo in trenutno še sanje za prihodnje košarkarske projekte. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo! Hvala! #skupajnaprej«

Podjetje LTH Castings d.o.o.: »V podjetju LTH Castings delujemo dolgoročno. Pa naj bodo to projekti za naše kupce, razvoj podjetja ali pa sodelovanje z lokalno skupnostjo. Ponosni smo na sodelovanje s Košarkarskim klubom Škofja Loka. Košarkarski klub je v svoji bogati zgodovini vedno bil steber športa v Škofji Loki. V zadnjih letih je klub z razcvetom šole košarke omogočil, da je šport postal pomemben del mladosti prenekaterih otrok. Članska ekipa LTH Castings v 1. ligi pa vrača v Škofjo Loko tekme najboljših košarkarjev v Sloveniji.
Z nadaljnjim sodelovanjem s košarkarskim klubom želimo skupaj z lokalno skupnostjo in mladimi stopiti v prihodnost, kjer bomo usmerjeni v e-mobilnost, ogljično nevtralnost in skrb za naše zaposlene. Skupina LTH Castings ima v Škofji Loki razvojni center in proizvodnje kapacitete. V povezavi z že pridobljenimi strateškimi projekti e-mobilnosti (npr. BMW, BOSCH, Mercedes, VITESCO,…) bomo razvijali in zagotavljali kvalitetna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.
Košarkarskemu klubu Škofja Loka ob tej priložnosti želimo veliko športnih uspehov in sreče pri razvoju novih upov slovenske košarke.«



Skupina LTH Castings, z več kot 70-letno tradicijo razvoja, izdeluje kompleksne sestavne dele za avtomobilsko industrijo. So razvojni partner najuglednejšim svetovnim avtomobilskim proizvajalcem (med njimi Mercedes-Benz in BMW) ter največjim dobaviteljem avtomobilske industrije (med njimi Bosch, Continental, JTEKT, Vitesco Technologies, ZF in drugi).

V zadnjih treh letih so 106 milijonov evrov namenili investicijam v nove tehnologije, avtomatizacijo ter projektom na področju e-mobilnosti. V njihovih proizvodnih obratih se trenutno nahaja več kot 100 avtomatiziranih livarskih celic in več kot 200 avtomatiziranih obdelovalnih centrov. Ena pomembnejših investicij letos je nakup največjega tlačno livarskega stroja v JV Evropi s 3.500 tonami zapiralne sile.

Prihodki skupine LTH Castings so se v zadnjem letu povečali za 24 odstotkov in podobno rast pričakujejo tudi v prihodnjih letih - leta 2023 naj bi presegli 440 milijonov, v letu 2024 pa naj bi se približali meji 500 milijonov evrov prihodkov. Z lastnim razvojnim centrom in 6 visokotehnološkimi proizvodnimi obrati bodo še naprej pomemben partner avtomobilski industriji pri njeni transformaciji v e-mobilnost, s tem pa bodo zagotavljali tudi kakovostna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

V LTH Castings na treh lokacijah v Sloveniji (Ljubljana, Škofja Loka in Trata) zaposlujejo skoraj 2.000 ljudi, skupaj z obrati na Hrvaškem (Čakovec, Benkovac) in v Severni Makedoniji (Ohrid) pa ima skupina že več kot 3.200 zaposlenih.
 
 
LTH Castings in KK Škofja Loka skupaj naprej po začrtani poti

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji