KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

KK Škofja Loka ima novega vodjo košarkarske šole
slikcaV košarkarskem klubu Škofja Loka, enem redkih klubov v Sloveniji, ki se lahko pohvali tako z moškimi kot tudi ženskimi selekcijami, je prišlo do spremembe na položaju vodje košarkarske šole.
Prispeval: Nejc Ziherl

V klubu s 67-letno tradicijo je v zadnjih sezonah to vlogo upravljal Jaka Šiberle, tudi nekdanji košarkar LTH Castingsa, ki je največji uspeh v dosedanjem trenerskem delu zabeležil leta 2015, ko je s fanti U13 postal državni prvak in pokalni podprvak. Na položaju vodje šole košarke ga bo zamenjal Siniša Banović, ki je nazadnje deloval v kranjskem Triglavu.

V letošnjem letu sem se odločil sprejeti nov izziv v svoji trenerski karieri, in sicer kot vodja košarkarske šole v KK Škofja Loka. Zahvaljujem se upravi za izkazano zaupanje ter verjamem, da bomo skupaj ustvarili novo zgodbo ter nadgradili že obstoječe delo, je ob prestopu povedal Banović. O tem, da so v klubu izpod Lubnika pri delu z mladimi zelo ambiciozni, pričajo tudi nekateri vrhunski dosežki v zadnjih nekaj letih. Med njimi gre izpostaviti letošnji naslov državnih prvakinj U13 pod taktirko Klavdije Oblak, fantje U17 so s Petrom Hartmanom v sezoni 2018/19 posegli po naslovu državnih podprvakov, ista generacija pa se je v sezoni 2020/21 prebila tudi med najboljših osem mladinskih ekip.

Tudi Banović je v Kranju, kjer je s svojim delom pričel leta 2015, deloval zelo uspešno. Dobro in sistematično delo v šoli košarke se je v mlajših selekcijah pokazalo z rednim uvrščanjem selekcij Triglava U13 na zaključne turnirje, v zadnji sezoni pa so ob naslovu državnih prvakov U13 po medalji posegli tudi fantje U15. Banović je s trenersko ekipo mlajših selekcij v Škofji Loki že zavihal rokave in pričel s pripravami na novo sezono, v kateri imajo Gorenjci znova visoke cilje.
 
 
Siniša Banović je v zadnjih letih uspešno deloval v kranjskem Triglavu. (Foto: KZS)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji