KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Efes Pilsen boljši od TCG Mercatorja
slikcaV torek, 25.09. 2007 je v športni dvorani Poden v Škofji Loki potekala humanitarna košarkarska tekma med domačo ekipo TCG Mercator in med Efes Pilsnom iz Turčije.
TCG Mercator - Efes Pilsen 50:84 (19:19, 8:27, 12-21, 11:17)
Športna dvorana Poden, Škofja Loka
Gledalcev: 250
Sodniki: Andrej Lovšin, Tomo Kovačič, Uroš Valič

TCG Mercator:
Ljubenovič 11, Finžgar 6, Skok 3, Jankovič 2, Murić 6, Julević 6, Nicaj 6, Eržen 5, Glavaš 5

Efes Pilsen:
Drew 11, Kuqo 11, Arslan 8, Akyol 4, Hutson 4, Gregory 13, Abi 2, Erdogan 8, Gonlom 6, Woods 10, Wright 7

Košarkarji Efes Pilsna so prišli v Škofjo Loko odigrati humanitarno košarkarsko tekmo ob zadnjem hudem neurju v Železnikih. Trener Efes Pilsna, David Blatt, ki je na zadnjem EP v Španiji s reprezentanco Rusije osvojil zlato medaljo je svojo ekipo pripeljal v Slovenijo na večdnevne priprave. Ko je izvedel, kakšna naravna katastrofa je prejšni teden zajela sosednjo občino Železniki je takoj predlagal, da odigramo namesto zaprte trening tekme, tekmo v humanitarne namene.

V klubu smo za pripravo tekme imeli na voljo nekaj več kot 1 dan časa. Znova je celotna ekipa v košarkarskem klubu Škofja Loka dokazala, da je sposobna organizirati košarkarska srečanja na visokem nivoju. Po koncu tekme je celotna ekipa Efes Pilsna pohvalila domače organizatorje in domačo ekipo za borbeno in korektno srečanje.

Humanitarna tekma je v športno dvorano Poden, sicer "pripeljala" manj gledalcev, kot smo pričakovali, glede na to, da ne pride "vsak dan" v Škofjo Loko tako slovita košarkarska ekipa in trener, ki je pred nekaj dnevi osvojil zlato medaljo, kot selektor Rusije na EP v Španije. Vsi tisti gledalci, ki pa so prišli na tekmo, pa so po koncu zadovoljni zapuščali dvorano Poden. Prav tako smo bili na koncu srečanja, zadovoljni košarkarski delavci, ki smo to srečanje organizirali.

Srečanje so si v živo ogledali tudi minister za šolstvo in šport RS g. Milan Zver, župan občine Škofja Loka g. Igor Draksler, direktor NLB ABA lige g. Roman Lisac.

V humanitarne namene smo skupaj zbrali 700 EUR. Tako kot smo obljubili bodo šla ta sredstva v nakup košarkarske opreme.

Kako je potekalo humanitarno srečanje pa v nadaljevanju.

Poznalo se je, da sta obe ekipi v sredini priprav na novo košarkarsko sezono. Tako TCG Mercator, kot Efes Pilsen sta v fazi kondicijskih priprav in uigravanja taktičnih zamisli trenerja. In to se je poznalo v igri. V začetnih minutah so bile prisotne napake na obeh straneh. Ločani so se potem "le" zbrali in uspeli igrati enakovredno. Trener gostov Blatt je poskrbel za hokejsko menjavo, ko je zamenjal celotno prvo petorko. V drugi četrtini je ekipa Efes Pilsen "pritisnila" na plin in odigrala izredno trdo in agresivno v obrambi. Domača ekipa je naredila nekaj napak. Gostje so to znali kaznovati in razlika je hitro narasla. Prvi polčas se je končal z rezultatom 46:27 za Efes Pilsen.

Kljub humanitarnem srečanju pa igralci iz Turčije niso bili prav nič humanitarni. Na igrišču so tudi v drugem polčasu igrali izredno zavzeto in trdo. Končni rezultat je bil 84:50 v korist Efes Pilsna.

Upam, da so domači igralci to humanitarno srečanje vzeli kot pripravljalno tekmo in da so se trenerju domačih Maticu Vidicu skozi srečanje "prikazale" pozitivne in slabe lastnosti ekipe. Prepričan sem, da bo ekipa iz včerajšnjega srečanja napake popravila na naslednjih srečanjih in da bo čimbolje in čimbolj uigrana pričakala pričetek prvenstva v ligi UPC Telemach.

Še enkrat hvala vsem, ki ste včeraj prišli v Škofjo Loko in donirali sredstva za nakup košarkarske opreme. Hvala tudi vsem klubskim delavcem, ki ste pomagali na hitro organizirati srečanje. Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo tudi direktorju NLB ABA lige, g. Romanu Liscu, ki je pomagal, da je sloviti Efes Pilsen prišel v Škofjo Loko. Na koncu pa: hvala obema ekipa za prikazano košarko!

Se vidimo 1.10. ob 19.00 uri, ko v Škofjo Loko prihaja sloviti Maccabi Elite (4x prvak v Evroligi).
 
 

povezava na fotogalerijo

 
Skupinska slika za zgodovino med TCG Mercatorjem in Efes Pilsnom VIR: KZS - Drago Perko
Zahvalo ekipi Efes Pilsen za udeležbo so izrekli: minister Milan Zver, župan Igor Draksler in direktor NLB ABA lige Roman Lisac VIR: KZS - Drago Perko
David Blatt je bil nad Škofjo Loko navdšusen in je izrazil željo, da se vrne na ogled mesta kot turist VIR: KZS - Drago Perko

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji