KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

VRAČA SE: V tujini je nabiral izkušnje, ki jih namerava unovčiti pri LTH Castingsu
slikcaPo treh sezonah v tujini se v svoj matični klub vrača 200 centimetrov visoki krilni košarkar Boris Bošnjak. Bole se v Škofjo Loko vrača s številnimi novimi izkušnjami, ki jih želi pri LTH Castingsu unovčiti in med drugim tudi prenesti na mlajše košarkarje.
Prispeval: Nejc Ziherl

Boris Bošnjak (200 cm, 1993) je svojo prvo tekmo v članskem dresu LTH Castingsa odigral že davnega leta 2008, ko je štel 15 let. Pred tem je nastopal tudi za vse mlajše selekcije kluba. Vesel sem, da sem se vrnil v svoj matični klub. Verjamem, da je povratek pred domače navijače pravi korak na moji športni poti in v tem trenutku najboljša možna rešitev, je ob povratku med Ulitkarje dejal Bošnjak.

Iz LTH Castingsa v Slovan in Nemčijo

Krilni košarkar je v Škofji Loki nastopal vse do konca sezone 2013/2014, naslednjo sezono pa kot posojeni igralec zastopal barve Slovana v 2. SKL in odigral eno najboljših sezon na slovenskem košarkarskem parketu. Po tisti sezoni se je Bošnjak odločil za odhod v tujino. Novo sredino je našel v Nemčiji, kjer je nosil dres četrtoligaša ART Giantsov iz Dusseldorfa.

Iz Italije se vrača kot zrel košarkar

Pred pričetkom sezone 2016/2017 se je Bošnjak vrnil v Škofjo Loko, kjer je pod vodstvom takratnega trenerja Radeta Mijanovića odigral kar 30 tekem na slovenski prvoligaški sceni. Bole je na tekmo v povprečju na parketu preživel 22 minut, v tem času pa dosegal po 8,2 točke, 2,6 skoka in 0,6 podaje. Po končani sezoni je sledil nov odhod v tujino, in sicer v Italijo. Tam je 1 sezono igral za LaPetrol Menga Ceglie, zadnji dve pa preživel pri Monopoliju.

V Italiji sem pridobil predvsem odgovornost nosilca igre in s tem tudi pomembne izkušnje kako igrati pod pritiskom tako na domačih kot tudi gostujočih tekmah. Lahko rečem, da v Škofjo Loko prihajam kot zrel košarkar, ki svoje znanje pridobljeno v tujini lahko prenese na mlajše soigralce. V prvi sezoni pri naših zahodnih sosedih je Bošnjak v povprečju dosegal po 17,6 točke in 7 skoka na tekmo, v drugi 16,1 točke in 8 skokov, v zadnji pa 15,8 točke in 9,2 skoka.

Spregovoril je tudi o ciljih v prihajajoči sezoni, ko se bo skupaj s soigralci boril za odmeven rezultat v 2. SKL. Cilji so visoki. Želim si, da kot ekipa napredujemo iz tekme v tekmo. Verjamem, da lahko k tem s svojim znanjem pripomorem tudi sam, je dejal Bošnjak, ki se zaveda, da škofjeloška publika zna biti zahtevna. Borbenost je ena od lastnosti, ki mi je ne primanjkuje. Prav z borbeno igro za barve svojega kluba pa sem prepričan, da lahko prepričamo tudi naše navijače.
 
 
Boris Bošnjak je za LTH Castings nazadnje nastopal v sezoni 2016/17.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji