KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Škofjeloški LTH Castings rešil vprašanje trenerja
slikcaPred dnevi je postalo jasno, da se od klopi LTH Castingsa po dveh sezonah poslavlja Jaka Hladnik, škofjeloški drugoligaš pa je že našel njegovo zamenjavo. Trenersko paličico bo prevzel 43-letni Andrej Božič, ki je nazadnje deloval v Medvodah.
Prispeval: Nejc Ziherl

Andrej Božič je v pretekli sezoni pripravil najlepše presenečenje 2. SKL, saj se je skupaj z Brinox Medvodami prebil vse do polfinala, kjer pa so nato Medvodčani morali priznati premoč Podčetrtčanom.

Kot igralec je leta 1994 branil slovenske barve na evropskem prvenstvu U18 v Tel-Avivu, kasneje v dresu KK Ilirija zaigral v kvalifikacijah za Koraćev pokal, prihod v Škofjo Loko pa zanj predstavlja nov izziv. “Odločitev, da se pridružim LTH Castingsu ni bila težka. Mnenja sem, da to zame pomeni stopničko višje na moji trenerski poti. Prihajam namreč v bolj organizirano sredino, klub, ki ima ogromno tradicijo in veliko izkušenj tudi z igranjem v elitni slovenski košarkarski ligi,” je ob podpisu pogodbe za LTH Castings spregovoril Božič.

43-letnik je v preteklosti kot trener deloval v Iliriji, Postojni, največ izkušenj pa pridobil v Medvodah. Tako kot do sedaj, tudi v Škofji Loki želi nadaljevati s svojo filozofijo. “Naredil bom vse, da bomo igrali sodobno košarko. Sem zagovornik hitre košarke z agresivnim pristopom tako v obrambi kot tudi v napadu,” pravi Božič.

Vprašanj o sestavi ekipe še kar nekaj

“Za nekatere stvari je še prezgodaj, da bi jih napovedovali. Prepričan sem, da lahko sestavimo ekipo, ki bo konkurenčna najboljšim v 2. SKL,” je dejal novi trener LTH Castingsa, ki bo poizkušal čim prej stopiti v stik tudi s Petrom Hartmanom, trenerjem mlajših selekcij. “Zavedam se, da ima Škofja Loka obetavno generacijo. Kadeti so v lanski sezoni posegli po naslovu državnih podprvakov in to nikakor ni zanemarljivo. Seveda bo ekipi potrebno dodati igralce z izkušnjami, ki v košarki štejejo veliko. Tekom sezone je ogromno trenutkov, ko prav taki košarkarji ekipi lahko pomagajo tako na parketu kot tudi izven njega. Svojo priložnost pa si bodo s trdim delom zagotovo lahko izborili tudi mladi upi.”
 
 
Andrej Božič bo po novem deloval v Škofji Loki. (Foto: Facebook)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji