KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: Lani za člane Olimpije, letos za »Ulitkarje« iz Škofje Loke
slikcaŠkofjeloški LTH Castings ima novega košarkarja. Med »Ulitkarje« je prestopil 19-letni Jan Strmčnik, ki je v lanski sezoni 7-krat nastopil že tudi za člansko zasedbo Olimpije, leta 2015 pa je med drugim z Ljubljančani dvignil pokal za naslov mladinskih državnih prvakov.
Prispeval: Nejc Ziherl

187 centimetrov visoki Jan Strmčnik je uradno že šesti košarkar, ki še ni dopolnil 20 let in je hkrati okrepil člansko moštvo LTH Castingsa. Po Sočaku, Dorniku, Gabrijelu, Mlakarju in Kralju je Jaka Hladnik v svojo ekipo pridobil še branilca, ki ima že kar nekaj članskih izkušenj, med drugim je lani 7-krat na parket stopil tudi kot član Petrola Olimpije. Že prej je članske minute nabiral v 3. SKL, lansko sezono pa imel vidnejšo vlogo v mladinski zasedbi Olimpije in v povprečju dosegal po 12,8 točke na srečanje.

Srednješolski svetovni prvak v 3x3 košarki
Strmčnik ima kljub svoji mladosti že tudi evropske izkušnje, saj je z Olimpijo nastopal tudi na t.i. »Adidas next generation« turnirju oz. evroligaškem turnirju ekip do 18 let. Pravo priložnost je dobil v sezoni 2015/16 proti Maccabiju, kjer je v 28 minutah zbral 15 točk. Do izjemno zanimivega uspeha se je Jan skupaj z Elvisom Kerićem, Nejcem Zdešarjem in Matevžem Mlakarjem prebil tudi na zunanjih igriščih. Kot dijak Gimnazije Šentvid je namreč z zgoraj omenjenimi košarkarji na svetovnem prvenstvu v Estoniji osvojil naslov svetovnega prvaka v 3x3 košarki. Skupaj z dvema nekdanjima članoma LTH Castingsa, Vlatkom Čančarjem in Grego Sajevicem, je pred leti dvignil tudi pokal za naslov mladinskega državnega prvaka.
 
 
Jan Strmčnik v družbi dveh bivših košarkarjev LTH Castingsa, Vlatka Čančarja in Grege Sajevica. (foto: slovenska-kosarka.si)
Lansko leto je bil 7-krat uvrščen tudi v člansko zasedbo Petrola Olimpije. Jan na sliki v sredini.
Jan na evroligaški tekmi do 18 let proti Maccabiju. (foto: euroleague.net)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji