KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

»Ulitkarje« bo vodil Jaka Hladnik
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je dobila novega trenerja. Po enem letu na Primorskem se v Škofjo Loko vrača Jaka Hladnik, ki bo na mestu glavnega trenerja zamenjal Radeta Mijanovića. S pripravami na novo sezono, ki se za drugoligaše prične 7. oktobra, bodo »Ulitkarji« pričeli 16. avgusta.
Prispeval: Nejc Ziherl

Nekdanji košarkar, ki je nekaj svojih let preigral tudi kot član domače ekipe v ŠD Poden, se je zadnja leta popolnoma posvetil trenerskemu poslu. V vlogi glavnega trenerja članske ekipe je 35-letni Kranjčan debitiral prav v Škofji Loki in sicer v sezoni 2012/13 kot trener Odeje, s katero je v 1. SKL za ženske na 20 tekmah zabeležil 4 zmage. Še pred tem je pomembne izkušnje nabiral v mlajših selekcijah KK Stražišče.

Kmalu je sledila selitev v moško košarko, kjer je ob koncu sezone 2012/13 ob odhodu Saše Dončića z mesta glavnega trenerja priskočil na pomoč takratnemu prvemu trenerju Petru Hartmanu. Zgodba Jake Hladnika v KK Škofja Loka se je nadaljevala leta 2014/15, ko je v vlogi pomočnika Gašperju Potočniku člansko ekipo LTH Castingsa iz 2. SKL popeljal med slovensko košarkarsko elito. Konec tiste sezone je Hladnik doživel tudi krst v vlogi glavnega trenerja na moški članski tekmi, saj je ob odsotnosti Potočnika vodil tekmo zadnjega kroga proti Parkljem. V dvorani na Ježici so Škofjeločani takrat slavili zmago s 105:81. Leto dni kasneje je Hladnik skupaj z Aleksandrom Sekulićem v Škofji Loki sestavil eno najbolj uspešnih sezon v zadnjih letih. LTH Castings se je namreč prebil vse do četrtfinala Lige Nova KBM, kjer se je odlično upiral favoriziranim Laščanom. Po koncu uspešne sezone 2015/16, se je naveza Sekulić-Hladnik odpravila k Sixt Primorski, ki je lansko leto zasedla končno 7. mesto.

Začetek priprav pred vrati
Škofjeloški LTH Castings, ki je po dveh sezonah nastopanja v Ligi Nova KBM izpadel v 2. SKL, bo novo sezono pričel v soboto, 7. oktobra, ko se bodo Škofjeločani podali na gostovanje k prav tako »novopečenemu« drugoligašu v Podčetrtek, Jaka Hladnik pa bo svojo ekipo prvič zbral v sredo, 16. avgusta.
 
 
V preteklosti je Jaka vodil člansko ekipo Odeje. (foto: kosarka.si)
V sezoni 2015/16 je bil v Škofji Loki v pomoč Aleksandru Sekuliću.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji