KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

ML. IN ST. PIONIRKE PO SEZONI: Sodelovanje z Žirmi obrodilo sadove
slikcaV sodelovanju s KK Žiri so uspešno sezono zaključile tudi mlajše in starejše pionirke Ines ŠD Tabor Žiri. Zasedbi je v letošnji sezoni vodila Kristina Erznožnik, pomoč pri delu pa ji je nudila tudi Nina Dolenc. Obe selekciji sta se izkazali, dobro delo je obrodilo sadove, obe ekipi pa sta sezono zaključili med najboljšimi 10 v Sloveniji.
Prispevala: Kristina Erznožnik

Tudi v letošnji sezoni smo v obeh selekcijah nastopali v navezi Loka – Žiri, kjer so dekleta igrala pod vodstvom trenerk Kristine Erznožnik in Nine Dolenc.

Ekipa mlajših deklic je v sezoni 2016/2017 nastopala v postavi: Kiara Goršič, Mia Gantar, Nika Kralj, Nika Stanonik, Lena Grebenc, Sara Ferreira, Nina Kristan, Klara Zavrl, Neža Štojs, Iris Jereb, Veronika Strlič, Manca Šubic in Lara Kavčič.

Idividualni dosežki:
Najboljša strelka ekipe - Nastja Emeršič: 14,5 točke na tekmo.

Dekleta so se pridno udeleževale treningov in tekem ter tekom sezone kazale zelo borbeno in kolektivno igro. Prvi del tekmovanja je ekipa mlajših deklic končala na 2. mestu v skupini, kjer je zaostala le za ekipo ŽKK Triglav, ki je edini poraz doživela ravno proti naši ekipi. V drugem delu so dekleta morala priznati premoč višjim in starejšim dekletom iz ŽKD Ježica A in se za uvrstitev med najboljših osem boriti proti KK Vipava, kar pa se jim je žal izmuznilo po podaljšku in metu v zadnji sekundi na povratni tekmi proti Vipavkam. So pa v tem delu obakrat visoko premagale tekmice iz KK Cerknica. Po nesrečnem porazu so tako dekleta igrala za mesta od 9. – 12. in na 6 tekmah dosegla kar 5 zmag in sezono zaključile takoj za osmerico najboljših v državi.


Ekipa starejših deklic je v sezoni 2016/2017 nastopala v postavi: Nastja Emeršič, Lucija Frlic, Kristina Strlič, Nastja Lapajne, Nina Mohorčič, Mojca Jelenc, Zoja Čadež, Neja Štojs, Maja Jelovčan, Metka Frlic, Adna Bašić, Jasna Ibrahimagič, Nika Stanonik, Mia Gantar, Nina Kristan in Kiara Goršič.

Individualni dosežki:
Mojca Jelenc, Zoja Čadež in Nika Stanonik so košarkarice, ki se borijo za vstop v reprezentanco. Vključene so namreč v regijsko selekcioniranje in igrajo za ekipo Zahoda.

Tako kot mlajše so tudi starejše prvi del sezone zaključile na 2. mestu v skupini, kjer jim je oba poraza zadala ekipa iz ŽKK Triglav. V drugem delu se je naša ekipa spopadla z ekipama ŽKD Ježica A in ŽKK Krka, ki obe nastopata tudi v Jadranski ligi in več izkušenj s težkih tekem je tehtnico prevesilo v korist omenjenih klubov. Kljub temu pa so bila naša dekleta proti ŽKK Krka popolnoma enakovreden nasprotnik na obeh tekmah, a hkrati vseeno nekoliko prekratke v končnici tekem. Dolenjke so bile hkrati tudi naše neposredne tekmice za uvrstitev med najboljših šest ekip v državi. V tem delu pa so poleg omenjenih tekem odigrale še tekme proti ŽKK Tolmin, KK Vipava A, KK Vipava B in ŽKD Ilirija mlajše in proti vsem ekipam zabeležile 100% izkupiček v zmagah. V tretjem delu se je tako ekipa borila za mesta od 7. do 12. mesta. Prvi boji pa niso bili po naših željah, saj igra ni in ni stekla in sledil je očiten padec forme. Po treh tekmah in treh porazih je bil potreben vpogled v samo igro, potrebno je bilo vnesti nekaj taktičnih in tehničnih sprememb in igra je bila na povratnih tekmah boljša, o čemer pričajo tudi rezultati. Tako so v Mariboru proti ŽKK Maribor in doma proti ŽKK Felix Zasavje nasprotnicam dokazale, da je na njih še kako potrebno računati. Zmagi sta bili še toliko slajši, saj sta to kluba, ki na slovenski sceni nekaj veljata in imata široko bazo igralk. Zadnja tekma proti ŽKK Pomurje je tako odločala o končnem 7. oz. 8. mestu, kjer pa je gostujoča ekipa bolje izkoriščala svoje priložnosti in sezono zaključila mesto pred našimi dekleti, ki so na koncu osvojile odlično 8. mesto.

Izjava trenerke Kristina Erznožnik:
»Z generacijami deklet 2002, 2003 in 2004 smo pred nekaj več kot tremi leti obudili tesnejše sodelovanje Žiri – Škofja Loka, ki se je izkazalo, kot zelo pozitivno, saj so dekleta v tem času postale prava ekipa in med seboj spletle močne prijateljske vezi. V prihodnosti si želim, da bi se tej navezi priključili še drugi bližnji kraji, kot so Železniki in Gorenja Vas. Za dobro sodelovanje pa se moram v prvi vrsti zahvaliti staršem, ki so s svojo pripravljenostjo in dobro voljo omogočili, da so dekleta enkrat do dvakrat na teden lahko trenirala skupaj in se vključevala na različne dodatne aktivnosti (turnirje, priprave in druge športne dogodke). Zahvala gre tudi Irisu Dumenčiču, ki je vsa ta leta skrbel za prevoze na tekme, urejal termine treningov in tekem, ter Bogdanu Erznožniku (predsednik ŠD Tabor Žiri), ki nam je ves čas bil v pomoč in z dodatnimi termini treningov in organizacijo poletnih priprav omogočal boljše pogoje za delo. Vsekakor moram izpostavit tudi dejstvo, da je bilo vsa ta leta tudi sodelovanje s trenerji mlajših selekcij zelo dobro.«
 
 
Starejše pionirke Ines ŠD Tabor Žiri so sezono končale na odličnem 9. mestu.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji