KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

PO 3. KOLU LIGE ZA OBSTANEK: LTH Castings v sredo lovi zadnji vlak
slikcaDrugi del Lige Nova KBM je že skoraj na polovici, LTH Castings pa še čaka na prvo zmago v Ligi za obstanek. Naslednja priložnost bo v sredo, 5. aprila, ko v ŠD Poden prihaja ekipa Term Olimia iz Podčetrtka, Škofjeločane pa bi poraz že dokončno obsodil na izpad v 2. SKL.
Prispeval: Nejc Ziherl

Škofjeloški LTH Castings, ki je v sezoni 2014/15 zabeležil povratek med elito, se je dve sezoni kasneje znova znašel v zelo težkem položaju. Po odlični lanski sezoni, ko je takratna četa Aleksandra Sekulića v četrtfinalu odlično parirala kasnejšemu finalistu iz Laškega, je letos zamenjala (beri: izgubila) precejšnje število igralcev, med drugim tudi trenerja, a kot vse kaže nič od tega ne bo pomagalo, da bi se klub z dolgo tradicijo obdržal med elito. Košarkarska zveza Slovenije se je pred leti odločila, da bo za sezono 2017/18 elitno slovensko košarkarsko ligo skrčila na 10 ekip, kar pomeni, da se z letošnjo sezono od Lige Nova KBM poslavljajo kar tri ekipe in to direktno, brez kakršnihkoli dodatnih tekem oz. kvalifikacij.

LTH Castings je v rednem delu tekme pod vodstvom Tomaža Fartka odigral tri tekme (0-3), pod taktirko Radeta Mijanovića pa preostalih 22 (3-19) in se tako 6 krogov pred koncem drugega (za ekipe v Ligi za obstanek zadnjega) dela tekmovanja znašel v položaju, ko nima več nobenih realnih možnosti za obstanek med elito. Škofjeločani bi morali namreč zmagati na vseh šestih tekmah, začenši s sredino tekmo proti Termam Olimie, gorenjski rival Šenčur Gorenjska gradbena družba pa na drugi strani zabeležiti same poraze. Bolj realno je za LTH Castings lovljenje 4. mesta v Ligi za obstanek, skupaj 10. v Ligi Nova KBM, saj za Podčetrtčani zaostajajo za 3 zmage.

Liga Nova KBM, 5. kolo Lige za obstanek, sreda, 05.04.2017
LTH Castings - Terme Olimia Podčetrtek (ob 19.30)

Lestvica Lige za obstanek:
1. Sixt Primorska 12/2
2. Tajfun 9/4
3. Šenčur Gorenjska gradbena družba 9/4
----------------------------------------------
4. Terme Olimia Podčetrtek 6/7
5. LTH Castings 3/10
6. Portorož 1/13 *

* - že izpadel v 2. SKL.
 
 
Škofjeločani so letos ugnali le Portorožane in Šenčurjane. (foto: Aleš Fevžer/KZS)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji