KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

NADALJUJEMO: Sajevic in Rebec tudi v sezoni 2016/17 za LTH Castings
slikcaTomaž Fartek, ki je pred kratkim tudi uradno postal trener LTH Castingsa, bo v prihajajoči sezoni lahko računal tudi na Grego Sajevica in Jana Rebca, ki sta za Škofjeločane igrala že v lanski sezoni.
Prispeval: Nejc Ziherl

Škofjeloški LTH Castings, ki je imel v lanski sezoni takoj za Elektro drugo najmlajšo ekipo, bo tudi v prihajajočo sezono krenil s precej mlado zasedbo. Da bo temu res tako bosta precej pripomogla tudi Jan Rebec, ki bo v mesecu septembru dopolnil 23 let, ter tri leta mlajši organizator igre Grega Sajevic. Košarkarja, ki sta dres LTH Castingsa nosila že v lanski sezoni in pod vodstvom Aleksandra Sekulića zabeležila viden napredek, veselita pa se tudi sodelovanja z novim trenerjem: »Veselim se nove sezone in sodelovanja z mladim ambicioznim trenerjem, za katerega sem prepričan, da bo znal mlade fante povezati v ekipo in za vsakega košarkarja v moštvu našel pravo vlogo,« je pred novo sezono dejal branilec Rebec, ki dodaja, kaj mora biti bistvo letošnje sezone: »Glede na to, da bomo tudi v tej sezoni zagotovo ena najmlajših ekip v ligi, je največjega pomena to, da napredujemo iz tekme v tekmo. Motivacija in želja za mlado ekipo nikakor ne smeta biti pod vprašajem«. Pivčan je v lanski sezoni v povprečju dosegal 5,6 točke, 1,7 skoka in 0,8 podaje na srečanje.

Do priložnosti le s trdim delom na treningih

Tako kot Rebec je tudi Grega Sajevic v lanski sezoni prvič zaigral na prvoligaškem parketu v članski konkurenci. Lansko leto je ob Julesu Akodu, ki bo kariero nadaljeval v Španiji, priložnost dobival predvsem iz klopi, v prihajajoči sezoni pa si pod vodstvom Fartka morda lahko obeta še več minut, ki jih bo preživel na parketu: »Precej nestrpno pričakujem začetek nove sezone v dresu LTH Castingsa. Odločitev o tem, da ostanem v Škofji Loki ni bila težka. Prepričan sem, da lahko tukaj dobim največ priložnosti za dokazovanje, a le s trdim in dobrim delom na treningih.« V lanski sezoni je Sajevic v povprečju na parketu prebil 18 minut na tekmo, v tem času pa dosegal 6,3 točke, 1,4 skoka in 1,8 podaje. S kakršnimikoli napovedmi pred začetkom nove sezone je mladi organizator igre še previden: »Trenutno je o napovedih pred letošnjo sezono še malo nehvaležno govoriti, saj čakamo, da se ekipa dokončno sestavi. Če bomo želeli ponoviti dosežek iz lanske sezone, se bomo morali povsem podrediti ekipi in delovati precej homogeno.«
 
 
Borbeni Jan Rebec bo tudi v letošnji sezoni nosil dres LTH Castingsa. (foto: Igor Martinšek)
Grega Sajevic se zaveda, da si bo moral s trdim delom izboriti prepotrebne minute za dokazovanje. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji