KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

ČLANI: V Laškem po preobratu zmanjkalo moči
slikcaKošarkarjem LTH Castingsa na prvi četrtfinalni tekmi v Laškem kljub dobri predstavi ni uspelo presenetiti domačinov. Po zaostanku z 19 točkami razlike so Škofjeločani povsem ujeli Laščane, a bili na koncu vseeno prekratki za zmago. Zlatorog se je veselil zmage z 98:86. V nedeljo obračun na Podnu.
Prispeval: Nejc Ziherl

POZIV NAVIJAČEM
V NEDELJO, 15. MAJA, ŠKOFJELOČANE V ŠD PODEN ČAKA 2. ČETRTFINALNA TEKMA LIGE NOVA KBM. GRE ZA VRHUNEC SEZONE, ZATO VSE NAVIJAČE IN LJUBITELJE KOŠARKARSKEGA KLUBA ŠKOFJA LOKA POZIVAMO, DA SE UDELEŽIJO TEKME IN Z NAVIJANJEM POSKRBIJO ZA PRAVI SPEKTAKEL. BODITE NAŠ 6. IGRALEC! SE VIDIMO.


Liga Nova KBM, 1. tekma četrtfinala, Tri lilije (Laško), četrtek, 12.05.2016
Zlatorog Laško – LTH Castings 98:86 (33:20, 22:25, 22:23, 21:18)
Zlatorog Laško: Jurak 11 (5 skokov), Barič 5, Jetfić 5 (8 skokov), Booker 15 (9 skokov), Krušič 5, Vašl 25, Abrams 26 (8 skokov), Vujasinović 1 (9 podaj) Đekić, Čebašek 5.
LTH Castings: Rebec 4, Čančar 14 (5 podaj), Sajevic 3, Abramović 23, Habat, Akodo 14, Radulović 15 (5 skokov), Čajič 3, Morina 10, Pesquerel.

Naj igralec LTH Castingsa:
#5 Vlatko Čančar – 37 minut, 14 točk (3/5 za dve točki, 1/2 za tri točke, 5/7 prosti meti), 4 skoki, 5 podaj, 3 ukradene žoge; +/- = -6, indeks 18.

7 trojk Laščanov v prvi četrtini
Prva četrtfinalna tekma med Zlatorogom in LTH Castingsom se ni pričela na enak način kot prvi dve medsebojni tekmi Laščanov in Škofjeločanov v letošnji sezoni. Če so v rednem delu tekmovanja varovanci Aleksandra Sekulića bili tisti, ki so bolje vstopili v samo srečanje, pa so tokrat tekmo precej bolje odprli Laščani. Slednji so bili v uvodnih minutah praktično nezgrešljivi, v prvi trojki so zadeli kar 7 trojk iz 8 poizkusov, po 8. trojki Dejana Jeftića v 12. minuti obračuna pa je prednost domačih tako znašala že kar 14 točk (36:22). Sledilo je še 5 zaporedni točk Laščanov za najvišjo prednost domačih (41:22). Še pred koncem prvega polčasa so dvig dnevne forme napovedali tudi Škofjeločani, ki so na krilih Vlatka Čančarja in Roberta Abramovića zaostanek še pred koncem prvega polčasa znižali na 10 točk (55:45).

Z izjemno igro na pragu preobrata
Začetek drugega polčasa je napovedoval izjemno zanimiv obračun, saj so »Ulitkarji« že v uvodnih minutah pokazali, da so trdno odločeni, da v Laškem svoje kože ne bodo predali poceni. Za začetek drugega dela tekme so pripravili delni izid 7:0 in se tako približali na vsega 3 točke zaostanka (55:52), po košu Abramovića v 24. minuti pa so Škofjeločani prišli še bliže izenačenju (60:59). Nato so imeli celo priložnost za popoln preobrat, a niso izkoristili nekaj lahkih metov. Varovanci Aleša Pipana v naslednjih minutah znova zaigrali bolje, ko so v 30. minuti znova ušli na visokih 12 točk prednosti pa se je zdelo, da bodo brez večjih težav tekmo pripeljali do konca. A mlada škofjeloška ekipa je tudi v zadnji četrtini močno zapretila domačinom, ki so v še v 36. minuti vodili z vsega 5 točkami razlike (83:78). Nato je Laščanom znova steklo pri metu za tri točke, Škofjeločanom pa je v zaključku tekme zmanjkalo moči.

Izjavi trenerjev obeh ekip po tekmi:
Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: »Že v napovedi sem dejal, da nas čaka težka tekma z mlado, ambiciozno ter kakovostno ekipo in to se je tudi zgodilo. Dobro smo odigrali prvi polčas, vodili že z 19 točkami prednosti, a te razlike nismo znali obdržati. Nekoliko smo popustili, naredili nekaj začetniških napak, nonšalantno odigrali par napadov, kar so gostje izkoristili in tekma je bila nato zanimiva in napeta. Kljub vsemu smo rezultat od začetka do konca kontrolirali in mislim, da naša zmaga ni bila pod vprašajem, je pa to dobro opozorilo za nedeljsko tekmo v Škofji Loki. Igrati bomo morali veliko bolje, predvsem v obrambi, ki je nocoj šepala. Obramba je stvar volje in to bodo morali igralci, z dodatno energijo in osredotočenostjo pokazati v nedeljo, da bi že po dveh tekmah končali četrtfinalni niz.«
Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa: »Na tej tekmi se nam je poznalo pomanjkanje izkušenj z igranjem v končnicah. Za 90 odstotkov igralcev v naši ekipi je to prva tekma v izločilnih bojih državnega prvenstva. Ne glede na to smo odigrali hrabro tekmo, nasprotniki pa so v prvem polčasu zadeli nekaj odprtih in težkih metov. Ko smo si priborili priložnost za popoln preobrat, smo žal zgrešili nekaj lahkih polaganj, kar so domači izkoristili, nam pa je v sami končnici enostavno zmanjkalo moči. Razlika na koncu po mojem mnenju ni odraz dogajanja na igrišču.«

CELOTNA STATISTIKA

Naslednja tekma:
Liga Nova KBM, 2. tekma četrtfinala, ŠD Poden, nedelja, 15.05.2016
LTH Castings – Zlatorog Laško (ob 19.00)
 
 
Škofjeločani na prvi tekmi niso uspeli presenetiti favoriziranih Laščanov. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji