KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

ČLANI: LTH Castings močnejši za dva reprezentanta, na preizkušnji še tretji!
slikcaMoštvo LTH Castingsa bo v letošnji sezoni precej reprezentančno obarvano. V Škofji Loki bo namreč tudi v tej sezoni kot posojeni igralec Uniona Olimpije nastopal Koprčan Vlatko Čančar, klub pa se je za sodelovanje dogovoril tudi z njegovim reprezentančnim kolegom Žigo Habatom in Tevžem Ružičem. Na preizkušnji britanski reprezentant Jules Akodo.
Prispeval: Nejc Ziherl

Talent bo še naprej brusil v Škofji Loki
Škofjeloški prvoligaš se je v sodelovanju z Union Olimpijo dogovoril o posoji 18-letnega Vlatka Čančarja, ki se je v dvorani Poden izkazal že v lanski sezoni. 203 centimetre visoki krilni košarkar je v dresu LTH Castingsa dosegal v povprečju 8,9 točke in 4,4 skoka na srečanje, izjemno pomembno vlogo pa je odigral tudi pri mladinski zasedbi Uniona Olimpije, s katero je osvojil naslov državnih prvakov. Nekdanji košarkar KOŠ Kopra je bil zelo aktiven tudi v poletnem času, saj je nastopal tako na evropskem prvenstvu mlajših članov v Italiji kot tudi za reprezentanco mladincev, s katero se je prav pod vodstvom Aleksandra Sekuliča prebil v divizijo A, med drugim pa je bil s povprečjem 12 doseženih točk na srečanje tudi najboljši strelec ekipe.

Habat prepričal Sekuliča
Ob Vlatku Čančarju bo kot posojeni igralec za LTH Castings nastopal tudi branilec Žiga Habat (190 cm, 1997), ki je letos skupaj s Čančarjem nastopal na evropskem prvenstvu v Avstriji. Tam sicer ni odigral tako vidne vloge kot Čančar, s svojimi predstavami na pripravljalnih tekmah pa je Sekuliča prepričal, da ga je izbral med 12-erico potnikov na EP in ga ne nazadnje videl tudi kot pravega košarkarja za mesto v škofjeloški ekipi. V lanski sezoni je Habat nastopal za Vrhniko, kjer je v povprečju dosegal 20,7 točke na srečanje.

»Ulitkar« tudi Ružič, na preizkušnji Akodo
Minute za dokazovanje si bo v letošnji sezoni pri LTH Castingsu poizkušal izboriti tudi 20-letni Tevž Ružič, ki je nazadnje nosil dres četrtoligaša Ilirije, v povprečju pa dosegal po 12,4 točke na tekmo. S člansko zasedbo LTH Castingsa sicer že nekaj časa trenira tudi 19-letni britanski reprezentant Jules Akodo, ki bo trenerja Sekuliča in upravo kluba še pred pričetkom sezone poizkušal prepričati, da si s svojim znanjem zasluži mesto v ekipi škofjeloškega prvoligaša. Akodo bi tako še povečal število reprezentantov v ekipi, katero sta že pred Čančarjem in Habatom okrepila nekdanja reprezentanta Bojan Radulović in Grega Sajevic.
 
 
Vlatko Čančar bo dres LTH Castingsa nosil tudi v tej sezoni (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji