KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: Za člane tudi Sajevic
slikcaMoštvo LTH Castingsa počasi zapolnjuje manjko na branilskih položajih. Po Robertu Abramoviću je k škofjeloškemu prvoligašu prestopil še 19-letni organizator igre Grega Sajevic, ki je nazadnje branil barve ljubljanske Union Olimpije.
Prispeval: Nejc Ziherl

Grega Sajevic (189 cm, 1996) je že v lanski sezoni pod vodstvom Gašperja Potočnika velikokrat treniral v Škofji Loki, v letošnji sezoni pa bo imel priložnost, da se tako kot so se nekateri njegovi klubski kolegi iz Union Olimpije izkazali lani, dokaže in napravi napredek v dresu LTH Castingsa. »Prestopa k LTH Castingsu se zelo veselim, saj bom imel priložnost igrati proti najboljšim košarkarjem, kar jih slovenska košarka premore. Prav tako je bila to v tem trenutku najboljša odločitev za mojo nadaljnjo kariero,« se svoje priložnosti zaveda košarkar, ki je svojo košarkarsko pot pričel pri Parkljih.

Sajevic je v zadnjih letih predstavljal pomemben člen mlajših kategorij Union Olimpije, zabeležil pa je tudi nekaj nastopov v reprezentančnem dresu. Leta 2012 je pod taktirko Miloša Šporarja nastopil na kadetskem evropskem prvenstvu v Latviji in Litvi, leta 2014 je odigral 4 tekme za reprezentanco mladincev, leto dni kasneje pa je za to reprezentanco nastopil tudi na Eurobasketu v Sofiji. V lanski sezoni je Sajevic kot kapetan mladince Union Olimpije vodil do prvega naslova državnih prvakov po petih letih, dobrega rezultata pa si želi tudi z LTH Castingsom: »Želim si, da bi se v močni Ligi Telemach uspešno kosali z vsako ekipo in da bi igrišče čim večkrat zapustili dvignjenih glav, ne glede na zmago ali poraz, saj si v primeru, da bomo vsako tekmo dali vse od sebe ne bomo imeli ničesar očitati.« 19-letnik ima prav tako že izkušnje tudi z igranjem v članski konkurenci. Lani je namreč nastopal v 3. SKL, kjer je za ekipo Union Olimpije mladih povprečju dosegal po 18,6 točke na srečanje.
 
 
Grega Sajevic je v mlajših kategorijah oblekel tudi dres slovenske reprezentance. (foto: kzs.si)
Takole je Sajevic lani kot kapetan mladincev Union Olimpije dvignil pokal za naslov državnih prvakov. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji