KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: Vrača se Abramovič!
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je dobila pomembno okrepitev za novo sezono v Ligi Telemach. V Škofjo Loko se namreč po dveh sezonah vrača 26-letni branilec Robert Abramović, ki je nazadnje igral za Hopse.
Prispeval: Nejc Ziherl

Robert Abramovič (186 cm, 1988) se je na slovenski košarkarski sceni prvič vidneje dokazal prav je v dresu LTH Castingsa, kjer je naravnost blestel v sezoni 2012/13, ko je v Škofjo Loko prišel iz Term Olimie. Tedaj je pri škofjeloškem prvoligašu odigral 28 tekem, kar 12-krat je nasprotnikom nasul vsaj 20 točk, s povprečjem 18,2 točke na srečanje pa je bil celo najboljši strelec rednega dela Lige Telemach.

Po izjemno uspešni sezoni v Škofji Loki se je Robi prvič v karieri podal v tujino in sicer v bližnjo Avstrijo, kjer je pod vodstvom Ervina Dragšiča nastopal za Graz. Po nekaj mesecih se je vrnil v Slovenijo, kjer je okrepil moštvo Zlatoroga, kmalu pa se je vrnil k našim severnim sosedom, natančneje k Fürstenfeldu k Radeju Mijanoviću. V lanski sezoni je nosil še dres Grosbasketsa in nazadnje Hopsov. Sodelovanja z novim slovenskim trenerjem, tokrat Aleksandrom Sekuličem, se več kot veseli, pravzaprav je bil prav trener eden izmed razlogov, da se je Abramovič odločil za povratek v Škofjo Loko: "Še nekaj dni nazaj sem bil brez kluba. Prva opcija je bila tujina, ena od možnosti pa tudi nadaljevanje kariere v Sloveniji. Klicali so me iz Škofje Loke, njihovo ponudbo sem seveda sprejel. Razloga za prihod v LTH Castings sta dober trener in to, da bo ekipa nastopala v ligi Telemach."
 
 
Robert Abramovič se vrača na Poden. (foto: Jana Šnuderl)
Robi je leta 2012 kot košarkar LTH Castings Mercatorja slavil v Adeccovem metu za 3 točke. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji