KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Trenersko palico v Škofji Loki prevzema Sekulić
slikcaČlansko moštvo LTH Castingsa je dobilo zamenjavo za Gašperja Potočnika. Škofjeloško ekipo, ki si je lani s prvim mestom v 2. SKL priborila povratek v Ligo Telemach, bo prevzel novi vodja mladinskega pogona Union Olimpije Aleksander Sekulič. Tako kot v lanski sezoni bo tudi v prihajajoči vlogo pomočnika trenerja opravljal Jaka Hladnik.
Prispeval: Nejc Ziherl

Tako kot pri njegovemu predhodniku Gašperju Potočniku tudi za Aleksandra Sekuliča enega največjih uspehov v trenerski karieri predstavlja naslov državnega prvaka s Krko, ki ga je z Novomeščani osvojil v sezoni 2011/12. 37-letni strateg je v letošnjem letu prvič po petih letih znova vodil slovensko mladinsko reprezentanco in to zelo uspešno, saj je reprezentanco z osvojenim tretjim mestom na Evropskem prvenstvu v Avstriji vrnil v divizijo A. Pred tem je reprezentančne mladince vodil na EP-ju leta 2010 v Vilni, ko so naši košarkarji prvenstvo divizije A končali na 10. mestu. Prav po tistem uspehu se je Sekulić v novomeški Krki pridružil Aleksandru Džikiću, s katerim je spisal eno najuspešnejših sezon v zgodovini kluba. Tedaj je namreč v vlogi pomočnika trenerja osvojil EuroChallenge, državno prvenstvo, zabeležil pa je tudi nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice v Ligi ABA.

Na klopi ostaja Hladnik
Ljubljanskega trenerja, ki je v svoji karieri vodil še kranjski Triglav, Geoplin Slovan in Koper, poleg tega pa bil kar nekaj let tudi stalni pomočnik selektorja v slovenski članski reprezentanci, tako v Škofji Loki čaka nov izziv: "Nestrpno pričakujem začetek priprav in nadaljevanje sodelovanja Union Olimpije s Škofjo Loko, ki se je po izjemno uspešni sezoni vrnila med elito, kjer ji je tudi mesto." Klub iz kraja pod Lubnikom, ki bo tudi v letošnji sezoni računal predvsem na mlade košarkarje, bo poizkušal zadržati med elito, to pa po mnenju novega trenerja ne sme biti edini cilj: Želel bi, da nadaljujemo z uspešnim udejstvovanjem v Ligi Telemach in hkrati omogočimo uspešen razvoj nekaterim mladim in perspektivnim igralcem, ki se bodo pridružili članski ekipi LTH Castingsa." Sekuliću bo na klopi v pomoč na voljo Jaka Hladnik, ki je vlogo pomočnika trenerja v Škofji Loki opravljal že lansko sezono.
 
 
Aleksander Sekulić bo vodil Ulitkarje. (foto: Drago Perko/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji