Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT S&T Obcina Peak Ines LTH Casting

Trenersko palico v Škofji Loki prevzema Sekulić
slikcaČlansko moštvo LTH Castingsa je dobilo zamenjavo za Gašperja Potočnika. Škofjeloško ekipo, ki si je lani s prvim mestom v 2. SKL priborila povratek v Ligo Telemach, bo prevzel novi vodja mladinskega pogona Union Olimpije Aleksander Sekulič. Tako kot v lanski sezoni bo tudi v prihajajoči vlogo pomočnika trenerja opravljal Jaka Hladnik.
Prispeval: Nejc Ziherl

Tako kot pri njegovemu predhodniku Gašperju Potočniku tudi za Aleksandra Sekuliča enega največjih uspehov v trenerski karieri predstavlja naslov državnega prvaka s Krko, ki ga je z Novomeščani osvojil v sezoni 2011/12. 37-letni strateg je v letošnjem letu prvič po petih letih znova vodil slovensko mladinsko reprezentanco in to zelo uspešno, saj je reprezentanco z osvojenim tretjim mestom na Evropskem prvenstvu v Avstriji vrnil v divizijo A. Pred tem je reprezentančne mladince vodil na EP-ju leta 2010 v Vilni, ko so naši košarkarji prvenstvo divizije A končali na 10. mestu. Prav po tistem uspehu se je Sekulić v novomeški Krki pridružil Aleksandru Džikiću, s katerim je spisal eno najuspešnejših sezon v zgodovini kluba. Tedaj je namreč v vlogi pomočnika trenerja osvojil EuroChallenge, državno prvenstvo, zabeležil pa je tudi nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice v Ligi ABA.

Na klopi ostaja Hladnik
Ljubljanskega trenerja, ki je v svoji karieri vodil še kranjski Triglav, Geoplin Slovan in Koper, poleg tega pa bil kar nekaj let tudi stalni pomočnik selektorja v slovenski članski reprezentanci, tako v Škofji Loki čaka nov izziv: "Nestrpno pričakujem začetek priprav in nadaljevanje sodelovanja Union Olimpije s Škofjo Loko, ki se je po izjemno uspešni sezoni vrnila med elito, kjer ji je tudi mesto." Klub iz kraja pod Lubnikom, ki bo tudi v letošnji sezoni računal predvsem na mlade košarkarje, bo poizkušal zadržati med elito, to pa po mnenju novega trenerja ne sme biti edini cilj: Želel bi, da nadaljujemo z uspešnim udejstvovanjem v Ligi Telemach in hkrati omogočimo uspešen razvoj nekaterim mladim in perspektivnim igralcem, ki se bodo pridružili članski ekipi LTH Castingsa." Sekuliću bo na klopi v pomoč na voljo Jaka Hladnik, ki je vlogo pomočnika trenerja v Škofji Loki opravljal že lansko sezono.
 
 
Aleksander Sekulić bo vodil Ulitkarje. (foto: Drago Perko/kosarka.si)

nazaj na seznam novic