KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Tomo Čajič še naprej v dresu LTH Castingsa
slikcaŠkofjeloški LTH Castings že sestavlja ekipo za prihajajočo sezono, ko bo po dveh letih igranja v 2. SKL znova zaigral med samo slovensko košarkarsko elito v Ligi Telemach. Pomemben korak k sestavljanju konkurenčne ekipe je Škofjeločanom uspel z dogovorom o podaljšanju sodelovanja z dolgoletnim kapetanom, 29-letnim krilnim centrom Tomom Čajičem.
Prispeval: Nejc Ziherl

Tomo Čajič (200 cm, 1985) v Škofji Loki že kar nekaj sezon velja za enega najbolj standardnih članov začetne peterke, po odhodu Petra Hartmana v trenerske vode, pa je Čajič prevzel tudi kapetanski trak. V lanski sezoni, ko se mu je s škofjeloškim klubom še drugič v karieri uspelo prebiti med prvoligaše, je v povprečju na tekmo dosegal 13.2 točke, 3.9 skoka in 0.9 podaje v 23 minutah, kolikor mu jih je v povprečju na srečanje ponudil trener Gašper Potočnik. Čajič velja za izkušenega košarkarja in hkrati pravega ostrostrelca, kar potrjuje podatek, da mu je v zadnjih 5 sezonah skupno kar 5-krat uspelo preseči mejo 30 točk na enem srečanju, še vedno pa mu pripada strelski rekord v 2. SKL, kjer je v lanski sezoni na tekmi 18. kroga Elektro gorenjski prodaji nasul kar 45 točk. Prav zaradi tega, ker škofjeloški klub za prihajajočo sezono znova želi sestaviti ekipo s pravo mešanico mladosti in izkušenj, bo Čajič novemu trenerju s svojimi izkušnjami z igranjem med elito prišel še kako prav.

Formo nabira na ulicah
Škofjeloški košarkar je sicer kariero pričel pri domači Loka Kavi, kjer je že v svojih mladih letih kazal velik potencial, po hudi poškodbi kolena pa je bil primoran »začeti znova«. V Škofjo Loko se je vrnil pred sezono 2009/10, pred tem pa je blestel pri ljubljanskem tretjeligašu KK Mladost. Formo pred pričetkom nove sezone Čajič že nabira na ulicah, kjer z ekipo 3x3 Ljubljana-Brezovica beleži odlične rezultate. Zadnji večji dosežek je z ekipo dosegel v Novosibirsku, kjer so si košarkarji s 1. mestom priborili mesto na Mastersu v Pekingu.
 
 
Tomo Čajič je v lanski sezoni predstavljal eno izmed glavnih orožij Gašperja Potočnika. (foto: Igor Martinšek)
Škofjeloški košarkar se na novo sezono že pripravlja tudi na ulicah.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji