KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

1na1: Matej Kržišnik #4
slikcaZa prvega sogovornika takoj po koncu sezone smo si izbrali mladega domačega košarkarja, ki je v letošnji sezoni zabeležil prvi nastop v članskem dresu LTH Castingsa. Za rubriko 1na1 je odgovarjal Matej Kržišnik.
Prispeval: Nejc Ziherl

Še ne 17-letni košarkar je s člani LTH Castingsa treniral že od začetka priprav, nato pa mu je načrte pokvarila poškodba. Škofjeločan, ki je v letošnji sezoni igral tudi za kadetsko in mladinsko zasedbo LTH Castingsa je utrpel zlom nartne kosti, zaradi česar se je napredek košarkarja tekom sezone malce ustavil. Svoj debitantski nastop v članskem dresu je zabeležil 7. februarja, ko je s štirico na hrbtu v zaključku derbija proti Termam Olimie dosegel tudi svoj krstni koš. Kasneje je na parket stopil še proti Vzajemcem Lastovki, ECE Celju in Parkljem.

Statistika v sezoni 2014/15:
Matej Kržišnik – 4 tekme: 2 minute, 1,0 točke, 0,5 skoka in 0,25 podaje.

Kako si zadovoljen s svojo prvo člansko sezono v karieri?
"Občutek postati prvak in to že v svoji krstni članski sezoni je zares izjemen. Mislim, da bi težko bilo bolje. Kar se tiče ekipnega dosežka, smo seveda zadovoljni, saj smo s prebojem med elito izpolnili končni in glavni cilj sezone, individualno pa po drugi strani nisem ravno najbolj zadovoljen. Prva dva meseca sta bila zame odlična, mislim, da sem zelo hitro napredoval. S poškodbo se je to žal ustavilo in ni šlo vse po načrtih. "

Kakšni so bili občutki ob krstnem košu za člane?
"Počutil sem se odlično. Zadeti prvič koš v članskem dresu je nekaj posebnega, za kaj takega se mlajši košarkarji trudimo skozi vse mlajše kategorije. Še posebej vesel sem bil, da sem zadel na izjemno pomembni tekmi za našo ekipo. Na tribunah se je tedaj zbralo veliko gledalcev. Upam, da bo tudi v prihodnje v ŠD Poden prihajalo čim več gledalcev."

Kakšno se ti zdi delo v klubu?
"Sam se v klubu počutim dobro. Dela se zelo dobro, Gašper Potočnik je trener z veliko znanja. Pri njemu vladata red in disciplina, tekom celotne sezone pa smo vselej ostali motivirani. Treningi so zahtevni, skozi sezono pa se je poznala tudi prisotnost starejših izkušenih košarkarjev, od katerih se lahko veliko naučiš."

Kaj pričakuješ v prihodnje?
"Želim si, da bi se v prihodnje v čim večji meri izognil poškodbam. Verjamem, da bomo v Škofji Loki mladi košarkarji dočakali svojo priložnost tudi v prihodnje. "
 
 
Matej Kržišnik pri metu za prvi točki v članskem dresu LTH Castingsa. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji