KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Sezono zaključili v slogu prvakov
slikcaČlanska zasedba LTH Castingsa iz Škofje Loke je sezono 2014/15 zaključila tako kot se za prvake tudi spodobi. V tekmi zadnjega kroga so na gostovanju v Ljubljani povsem nadigrali domače Parklje (81:105) in tako le še potrdili naziv najboljše ekipe v letošnji sezoni 2. SKL. Blestela sta najboljši strelec 2. SKL Blaž Mesiček (34 točk) in Andrej Podvršnik (23 točk). Bravo fantje!
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, zadnji krog (22.), ŠRC Ježica (Ljubljana), sobota, 25.4.2015

Parklji – LTH CASTINGS 81:105 (19:29, 21:27, 21:16, 20:33)
Parklji: Novak 3, Rogelja 25 (7 skokov), Pikl 9, Doljak 7, Ferkulj 2, Brvar, Međič 8, Senegačnik 3, Cuderman, Radanović 24 (8 skokov).
LTH Castings: Čančar 9, Milašinovič 9 (6 podaj), Mesiček 34 (8 skokov), Vršnik 2, Jamnik, Podvršnik 23, Hren 7 (12 skokov), Čajič 8, Lazić 9, Kržišnik 2, Troppan 2.

Košarkarji LTH Castingsa, ki so si naslov prvakov 2. SKL priigrali že v preteklem krogu, so sezono zaključili na najboljši možen način. Tokrat je tekmo vodil Jaka Hladnik, ki je v letošnji sezoni sicer opravljal vlogo pomočnika trenerja. Svoje varovance je uspel motivirati, ekipa pa je še enkrat več dokazala, zakaj je v letošnji sezoni veljala za najbolj nevarnega nasprotnika.

V napadu nezaustavljivi
Škofjeločani so tokrat igrali proti precej drugačnim Parkljem kot pred tremi meseci v dvorani Poden, saj je ekipo zapustilo kar nekaj pomembnih košarkarjev. Še najbolj se je poznala odsotnost drugega najboljšega strelca lige Tomaža Podboja. Košarkarji LTH Castingsa so že v prvi četrtini domačinom nasuli kar 29 točk in s tem napovedali nov izjemen strelski večer. Še posebej sta se izkazala Blaž Mesiček, ki je tekmo končal pri 34 točkah (16/18 za dve točki, 0/2 za tri točke, 2/3 prosti meti) in 8 skokih, ter Andrej Podvršnik, ki je zbral 23 točk (1/1 za dve točki, 7/10 za tri točke), tem pa dodal še 4 skoke. Nekaj kriznih minut je prišlo na vrsto v tretji četrtini, a Škofjeločani so tekmo brez kakršnihkoli težav uspeli pripeljati do konca.

Neposredno v Ligo Telemach
LTH Castings je tako sezono zaključil z 19 zmagami in 3 porazi, zasedel končno 1. mesto in se tako neposredno prebil v Ligo Telemach za prihajajočo sezono 2014/15. Tam bodo Škofjeločani zamenjali Mariborčane, zanimivo pa bo tudi v dodatnih kvalifikacijah, kjer se bodo za zadnja dva mesta v Ligi Telemach borili Terme Olimia, Vzjameci Lastovka, Elektra Šoštanj in Hopsi Polzela.

Izjave po tekmi: (Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Andraž Rogelja, igralec Parkljev: "Za nami je težka tekma proti najboljši ekipi lige. V tekmo smo vstopili zelo sproščeno in se kljub nekaterim odsotnostim pokazati v najboljši luči. Žal smo naleteli na izjemno učinkovito ekipo, ki je s svojim dobrim strelskim dnevom kaznovala vsako našo napako. Škoda je, da smo na koncu tekme izredno popustili in tako dovolili nasprotniku, da je ušel na 24 točk razlike, kar pa mislim, da ni povsem realen rezultat. Za konec bi rad še čestital gostujoči ekipi za osvojitev prvega mesta, ki so si ga povsem zaslužili."

Jaka Hladnik, pomočnik trenerja LTH Castingsa: "Tekma je bila dokaj sproščena, obe ekipi sta bili napadalno usmerjeni. Rezultat ni bil v prvem planu, a mislim, da so vsi naši fantje pokazali pravi obraz - takšnega, kakršnega so kazali skozi celotno sezono. Dvoboj je bil odločen v zadnji četrtini. Nasprotnik se nam je približal in takrat smo se zbudili ter tekmo mirno pripeljali do konca. Blaž Mesiček je letos kazal sanjsko formo skozi celotno sezono, kar je potrdil tudi na zadnji tekmi. Zahvaljujem se Gašperju Potočniku za izkazano zaupanje in da me je vzel za pomočnika trenerja. V letošnji sezoni sem se ogromno naučil."

Andrej Podvršnik, igralec LTH Castingsa: "Za nami je ena najlepših, hkrati pa tudi najtežjih sezon. S soigralci smo dokazali, da smo si s trdim delom prislužili uvrstitev na prvo mesto 2. SKL. Iz tedna v teden smo bili bolj povezani in tako skupaj premagali marsikatero težavo. Zahvala gre tudi trenerjem, ki so nas spretno pripeljali do zastavljenega cilja. Zagotovo smo bili najbolje vodena ekipa v ligi, kar se je kazalo tudi na igrišču. Čaka nas zaslužen počitek, potem pa novim zmagam naproti."

Končna lestvica 2. SKL:
1. LTH Castings 19/3 (41 točk) *
--------------------------------------------------
2. Terme Olimia Podčetrtek 17/5 **
3. Vzajemci Lastovka 16/6 **
--------------------------------------------------
4. Kolpa Črnomelj 14/8
5. Triglav Elektro gorenjska prodaja 13/9
6. Parklji 12/10
7. Plama Pur 10/12
8. Slovan 11/11
---------------------------------------------------
9. ECE Celje 8/14 ***
10. Hrastnik 5/17 ***
---------------------------------------------------
11. Ajdovščina 3/19 ****
12. Litija ****

Legenda:
* - neposreden preboj v Ligo Telemach.
** - preboj v dodatne kvalifikacije za Ligo Telemach.
*** - preboj v dodatne kvalifikacije za 2. SKL.
**** - neposreden izpad iz 2. SKL v 3. SKL.
 
 
Skupinsko fotografiranje šampionske ekipe. (foto: Aljaž Močnik/kzs.si)
Pestro je bilo tudi v garderobi, kjer so prvaki pili iz pokala. (foto: KK Škofja Loka)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji