KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Z odlično zadnjo četrtino do zmage v Ilirski Bistrici
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je z velikimi težavami prišla do izjemno pomembne zmage v Ilirski Bistrici (66:73) in tako naredila nov velik korak k preboju v Ligo Telemach. Odločilna je bila zadnja četrtina, ki so jo z rezultatom 35:17 dobili Škofjeločani, ki v soboto, 18. aprila, na Podnu lahko tudi dokončno potrdijo naslov prvakov 2. SKL.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 20. krog, OŠ Antona Žnideršiča (Ilirska Bistrica), sobota, 11.4.2015

Plama Pur – LTH CASTINGS 66:73 (22:16, 7:11, 20:11, 17:35)
Plama Pur: Turk 2, Škrlj, Zalar 17 (8 skokov), Hreščak 8, Srebovt 13 (9 skokov), Iskra 2, Muha 15 (9 skokov), Jenko 9.
LTH Castings: Čančar 5 (6 skokov), Milašinovič 8, Mesiček 18 (5 skokov), Vršnik 4, Podvršnik 8, Hren, Čajič 21 (5 skokov), Lazić 4 (9 skokov), Troppan 5.

Gostovanja v Ilirski Bistrici so že v navadi izjemno težka, saj je ekipa Plame Pur na domačem parketu deležna izjemne podpore s tribun. Ko se je že po nekaj minutah videlo, da to ne bo najboljši strelski večer Škofjeločanov, pa je hitro postalo jasno, da na mestu, kjer je ekipa LTH Castingsa lani klonila, tudi tokrat ne bo lahko.

Košarkarji LTH Castingsa so tekmo pričeli dobro in hitro povedli z 0:5, domačini pa so jih ujeli že v 6. minuti, ko je na semaforju pisalo 9:9. Obema ekipama ni stekel met iz razdalje, so pa zato domači košarkarji iz minute v minuto bolj polnili koš škofjeloške ekipe z dobro igro pod obročem. Četa Martina Novaka je dominirala pod samim košem in večkrat zadela tudi iz drugega ali pa celo tretjega poizkusa. Na odmor so s prednostjo 2 točk odšli domačini (29:27), a najhujša kriza LTH Castingsa je šele sledila. V tretji četrtini namreč Škofjeločani kar 6 minut niso dosegli niti ene točke, a z dobro obrambo vseeno nekako ostali v igri za zmago. Prvi koš iz igre v tretji četrtini so Škofjeločani zadeli šele v 27. minuti, ko je Blaž Mesiček znižal zaostanek na 6 točk razlike (37:31).

Prebujeni Čajič ekipo popeljal v vodstvo
Četi Gašperja Potočnika je še pred zadnjo četrtino kazalo zelo slabo, saj so domači 10 minut pred koncem vodili s +11 (49:38). V 32. minuti je Potočnik na parket vrnil Toma Čajiča, ki pred tem ni blestel, po povratku na parket pa je prav on prebudil ekipo in nosil glavne zasluge za preobrat. Najprej je zadel za 2 točki in izsilil še osebno napako Klemna Muhe, nato pa je zadel še za tri točke. Zaostanek Škofjeločanov se je tako iz minute v minuto bolj topil, prav Čajič pa je po skoku v napadu v 37. minuti tekme zadel za prvo vodstvo LTH Castingsa (60:61) po 18. minuti. Napeto je ostalo vse do konca, domače pa je pokopalo tudi slabo izvajanje prostih metov v samem zaključku srečanja. Na drugi strani sta zmago Škofjeločanov potrdila Čajič z novo trojko in pa Aleksandar Lazić, ki je po zgrešenem prostem metu Mesička skočil v napadu in žogo položil skozi obroč za 64:69.

VABILO NA SOBOTNO TEKMO - TEKMO ZA PRVO LIGO!
Že sedaj pa ljubitelje košarke in pristaše škofjeloškega kluba vabimo na naslednjo tekmo, ki bo v ŠD Poden v soboto, 18. aprila. V Škofjo Loko prihaja Triglav Elektro gorenjska prodaja, zmaga pa bi Škofjeločanom en krog pred koncem rednega dela 2. SKL že zagotovila naslov prvakov in s tem mesto v Ligi Telemach v prihodnji sezoni. Vljudno vabljeni! Pridite pozdraviti košarkarje LTH Castingsa, ki si s predstavami v letošnji sezoni zaslužijo, da se predstavijo pred polnimi tribunami dvorane Poden.

Izjave po tekmi:
Martin Novak, trener Plame pura: "Ponosen sem na svoje fante, ki so dali svoj maksimum in se borili. Trdim, da nam ni bilo dovoljeno zmagati, saj je bil LTH Castings v ključnih trenutkih maksimalno zaščiten, moji igralci pa so bili prepuščeni samim sebi. Skoraj prepričan sem, da je bilo v igri neko maščevanje. Ne razumem ali je sodnik, katerega smo prijavili za povzročitev škode na eni od prejšnjih tekem, spet delil pravico v Ilirski Bistrici, namerno delegiran. Iz tekme v tekmo me mineva delovati v košarki, iz sezone v sezono je slabše. Žalostno je, da se spravljajo na zdrave sredine in klube, ki delajo na promociji in imajo dobro zapolnjeno dvorano ter glasne navijače."

Klemen Muha, igralec Plame pura: "Žal se nam je tudi tokrat zmaga izmuznila iz rok v zadnjih minutah. Nekako nam v tej sezoni vedno zmanjka nekaj športne sreče in pa fizične moči v zadnjih odločilnih četrtinah. Čestitam igralcem LTH Castingsa iz Škofje Loke in trenerju Gašperju Potočniku za zmago in odlično delo skozi celotno sezono."

Gašper Potočnik, trener LTH Castingsa: "Tekma je bila z naše strani dokaj slaba. Skozi celotno tekmo smo bili bolj kot ne nerazpoloženi, kar se je odrazilo pri veliko zgrešenih metih. Po drugi strani smo odigrali korektno obrambo. Na koncu smo zaradi daljše klopi in višjega tempa, ki ga domačini niso zdržali, dodali nekaj plina in dosegli zmago. Pohvalil bi moje fante, da so izvlekli to tekmo, pokazali so tudi pravi karakter, za kar jim čestitam. Prihodnji teden nas čaka gorenjski derbi. Na nas je, da dobimo tekmo s Triglavom Elektro Gorenjsko prodajo."

Lestvica dva kroga pred koncem: LTH Castings 17/3, Terme Olimia Podčetrtek 16/4, Vzajemci Lastovka 14/6, Kolpa Črnomelj 12/8, Triglav Elektro gorenjska prodaja 12/8, Parklji 11/9, Slovan 11/9, ECE Celje 8/12, Plama Pur 8/12, Hrastnik 5/15, Ajdovščina 3/17, Litija 3/17.
 
 
Kapetan Tomo Čajič je zadeval, ko je bilo to najbolj potrebno. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji