KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

F4 (U15): Odeja tretja v Sloveniji, na ekipo ponosna Sofrićeva prejela tri nagrade
slikcaTudi 29. marec v letu 2015 bo v klubski zgodovini zapisan z velikimi črkami. Na ta dan je namreč zasedba starejših pionirk Odeje zabeležila zmago na zaključnem turnirju nad Mariborčankami in tako zasedla končno 3. mesto v Sloveniji. Nikolina Sofrić je na dveh obračunih skupaj zbrala kar 55 točk in 43 skokov ter bila zasluženo del najboljše peterke zaključnega turnirja. Bravo Nikolina, bravo punce! Čestitke celotni zasedbi.
Prispeval: Nejc Ziherl

Prišli smo do tistega dela sezone, ko iz tedna v teden spremljamo končne odločitve pri mlajših selekcijah. Tokrat so sezono zaključile starejše pionirke (U15), na zaključnem turnirju v Kranju pa je znova nastopila ekipa Odeje. Točno ta ekipa je pred dvema sezonama zaigrala na zaključnem turnirju v konkurenci mlajših pionirk (tedaj U12), ko jih je v velikem finalu v ŠD Trata ugnala ekipa Konjic.

Tudi dve leti kasneje so se naše košarkarice brez večjih težav prebile med najboljše štiri v državi, znova pa so se morale soočiti z ekipo iz Slovenskih Konjic. Tokrat so se zasedbi pomerili že v polfinalu, znova pa sta blesteli na eni strani Nikolina Sofrić (28 točk + 24 skokov) ter na drugi strani najbolj borbena košarkarica iz leta 2013 Maruša Podgrajšek. V izjemno napetem obračunu so se zmage veselile Konjičanke (53:50), Škofjeločanke pa so kljub težkemu porazu zbrale dovolj moči, da so se pobrale in dva dni kasneje v tekmi za 3. mesto povsem nadigrali Mariborčanke. Tudi tokrat se je izkazala Sofrićeva, ki je tekmo končala pri 27 točkah in 19 skokih, četa Uroša Medena pa je tako sezono zaključila v velikem slogu. Čestitke punce!

Tudi nekaj posameznih nagrad je zasluženo romalo v roke naših košarkaric. Mesto v prvi peterki zaključnega turnirja si je izborila Nikolina Sofrić, ki je bila s 55 skoki in 43 skoki tudi najbolja strelka in skakalka turnirja, Valentina Peulič pa je zbrala 18 podaj, s čimer je bila v tej košarkarski prvini prav tako najboljša.

Izjava trenerja Uroša Medena po končanem turnirju: "Einstein bi bil vesel predavanja mojih deklet o fiziki. Še enkrat so pokazale, da je imeti srce največji talent, ki ga lahko ima igralka. Uporabil bom slogan, ki so se ga spomnile punce pred začetkom turnirja in se opravičujem, ker je v angleščini. Finishing fourth, bronze, silver or gold, my teammates are the best in the world. Ne morem opisati občutkov kako vesel sem za dekleta in njihove medalje, jaz pa mojo posvečam Nikolini in njeni družini, ki prestajajo ene najtežjih trenutkov v življenju. Punce, najraje vas imam na svetu."

Izjava Nikoline Sofrić (igralka Odeje): "Sploh ne vem, s katerimi besedami bi opisala, kako ponosna sem na srčno in borbeno igro svoje ekipe, ki res stoji skupaj tudi takrat, ko nam je najtežje. V petek nam je zmanjkalo nekaj športne sreče, kar nas je vse močno prizadelo. S težkimi solzami smo zapustili igrišče. Naša povezanost med igralkami in trenerjem Urošem, ljubezen do košarke, ki jo vsak dan bolj občutimo, nam je pokazala, kaj pravzaprav pomenimo en drugemu. Stopili smo skupaj in dvignjenih glav zapustili garderobo z enim samim ciljem - da v nedeljo pustimo srce ena za drugo in zaključimo sezono skupaj na igrišču tako kot smo jo začeli. Kakor nam pravi Uroš: "Punce sreče ne najdeš vedno na cilju, ampak na poti do le tega." Letos je bil to bron moje zlate ekipe. Verjamem. da bo vsaka od nas osvojila še veliko medalj, najbolj pomembno pa je zavedati se s kom jih osvojiš. Srečna sem, da sem del take ekipe z trenerjem, ki nas ima rad in nas vodi tako na igrišču kot tudi življenjski poti. Hvala punce za nepozabno sezono in hvala Urošu, ki mi vedno stoji ob strani. Ne morem mimo naših staršev, ki bi se jim zahvalila za vso pomoć, trganja svojega časa, zato da bi ugodili vsem našim muham in nam vedno stali ob strani."

Končni vrstni red:
1. Konjice
2. Triglav
3. Odeja
4. Maribor

Najbolj borbena košarkarica finalnega turnirja: Natalija Hočevar (Maribor)
Najkoristnejša košarkarica finalnega turnirja: Neža Šrot (Konjice)
Najboljša strelka: Nikolina Sofrič (Odeja)
Najboljša podajalka: Valentina Peulič (Odeja)
Najboljša skakalka: Nikolina Sofrič (Odeja)
Najboljša peterka: Staša Anders (Maribor), Nikolina Sofrič (Odeja), Ana Šarić (Triglav), Neža Šrot in Maruša Podgrajšek (obe Konjice).

Starejše pionirke (U15), finalni turnir državnega prvenstva, FINALE, ŠD Planina (Kranj), 29.3.2015
Triglav - KONJICE 42:59 (13:24, 12:12, 14:15, 3:8)

Tekma za 3. mesto:
Maribor - ODEJA 49:83 (11:19, 15:20, 8:24, 15:20)
Strelke za Odejo: Tomažič 9 (5 skokov), Šturm M., Šturm J. 10, Pintar 4, Kejžar 9, Kopač 2, Peulič 10 (6 skokov + 8 podaj), Stanonik 12, Grdadolnik, Sofrić 27 (19 skokov).

Polfinale, petek, 27. marec
TRIGLAV - Maribor 55:46 (19:8, 12:16, 14:13, 10:9)
KONJICE - Odeja 53:50 (14:17, 10:7, 16:14, 13:12)
Strelke za Odejo: Tomažič 4, Šturm M., Šturm J. 5, Pintar, Kejžar, Kopač, Peulič 3 (10 podaj), Stanonik 10, Sofrić 28 (24 skokov).

POVEZAVA DO VSEH TEKEM ODEJE U15 V LETOŠNJI SEZONI DRŽAVNEGA PRVENSTVA
 
 
Nikolina Sofrić je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja. Bravo Nikolina! (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Starejše pionirke Odeje so sezono zaključile z visoko zmago nad Mariborom. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji