KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Gladka zmaga v Ajdovščini, debi Kožuha
slikcaČlanska zasedba LTH Castingsa je na tekmi 13. kroga zabeležila 7. zaporedno zmago, skupno že enajsto. Četa Gašperja Potočnika se je novega para točk razveselila v Ajdovščini, ob zmagi z 79:47 pa je svoji prvi dve minuti v članskem dresu na parketu prebil 18-letni Martin Kožuh. Prihodnjo soboto v dvorani Poden veliki derbi 2. SKL.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 13. krog, OŠ Šturje (Ajdovščina), sobota, 31.1.2015

Ajdovščina – LTH CASTINGS 47:79 (15:25, 12:8, 10:27, 10:19)
Ajdovščina: Rebec 11, Velikonja Grbac 9, Čretnik 7, Jerončič 2, Mikuž 3, Rajčič 7, Snoj 5, Kovšca, Magušar 3.
LTH Castings: Čančar 11, Milašinovič 14, Mesiček 18, Vršnik 6 (7 skokov), Hren 4, Čajič 12, Lazić 9 (7 skokov), Kožuh, Troppan 5 (5 skokov).

Škofjeločani so v 13. krogu gostovali pri Ajdovščini, ki je do sedaj kot edina odnesla zmago iz dvorane Poden. »Ulitkarji« so se tako Ajdovcem želeli na vsak način oddolžiti za poraz v 2. krogu, z odlično igro v obrambi pa jim je, kljub temu, da so nastopili brez bolnega Andreja Podvršnika, tudi uspelo. Sedma zaporedna zmaga je vsekakor odlična popotnica za veliki derbi, ki bo v Škofji Loki odigran v soboto, 7. februarja.

Prva trojka Škofjeločanov šele v 19. minuti
Zmaga v OŠ Šturje, kjer so gledalci med drugim pozdravili tudi generalnega sekretarja KZS-ja Raša Nesterovića, direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza in podpredsednika KZS-ja Gregorja Griljca, ni bila tako lahka kot kaže sam rezultat. Škofjeločani so sicer tekmo pričeli odlično in hitro povedli z 8:0, v 5. minuti pa je prednost gostov narasla že na 10 točk (2:12). Domači so se nato prebudili in v drugi četrtini kljub mnogim zgrešenim prostim metom zaostanek uspeli znižati. Škofjeločanom tako kot v prejšnjem krogu proti Litiji dolgo ni stekel met za tri točke. Prvi zadeti met izza črte 6,75 je namreč šele v 19. minuti srečanja uspel Dominiku Vršniku, ki je tedaj prednost Škofjeločanov povišal na +8, na glavni odmor pa sta ekipi odšli ob rezultatu 27:33.

Z odlično obrambo do neulovljive prednosti
V začetku drugega polčasa je ekipa LTH Castingsa znova zgrešila dva meta za tri točke, nato pa je vendarle steklo tudi v napadu. Trojki Dejana Milašinovića sta sledili še dve s strani Vlatka Čančarja, ki je izjemno razpoloženo deloval že na samem ogrevanju pred tekmo. Domači košarkarji, ki so pred kratkim zamenjali trenerja, so še naprej grešili proste mete, za nameček pa nikakor niso našli odgovora na odlično obrambo Škofjeločanov. Prednost je iz minute v minuto je le še naraščala, trener Gašper Potočnik pa je v samem zaključku srečanja priložnost ponudil tudi 18-letnemu domačemu košarkarju Martinu Kožuhu. Slednji je že v prvem napadu z lepo podajo zaposlil Uroša Troppana, v statistiko pa je vpisal tudi skok.

VABLJENI NA VELIKI DERBI VODILNIH
Kljub temu, da tokrat ni imel svojega najboljšega dneva, je v vrstah Škofjeločanov tudi tokrat največ točk zbral Blaž Mesiček (18), s 14 pa mu je sledil Dejan Milašinović. Za zmago je bila tokrat odločilna igra v obrambi, kjer so Škofjeločani predvsem v drugem polčasu zaigrali zelo agresivno in domačinom v 20 minutah dopustili le 20 točk. Prav obramba pa bo ključnega pomena tudi v prihodnjem krogu, ko nas v dvorani Poden čaka veliki derbi vodilnih ekip v 2. SKL med domačim LTH Castingsom in Termam Olimie iz Podčetrtka. Ekipi namreč veljata za najboljši napadalni ekipi v drugoligaški konkurenci. Škofjeločani v povprečju na tekmo dosegajo 84.5 točke, Podčetrtčani pa točko manj.

Tekma v ŠD Poden se bo v soboto, 7. februarja, pričela ob 20. uri, že sedaj pa vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na tribuni in pomagate Škofjeločanom priti do izjemno pomembne zmage v boju za preboj v Ligo Telemach.

Izjave po tekmi: (Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Gašper Potočnik, trener LTH Castingsa: "Najprej čestitke fantom za zmago. Mislim, da rezultat ne pokaže prave slike na igrišču. Zmaga ni bila tako lahko kot izgleda na prvi pogled. Po dobrem začetku nam je zaradi menjav padel ritem. V drugem polčasu smo spet zaigrali v klasični zasedbi in igra nam je stekla. Domačinom je zmanjkalo moči in posledično se je rezultat konkretno nagnil na našo stran. Absolutno še imamo rezerve v igri. Andrej Podvršnik ni igral, Lovro Hren ima probleme s poškodbo. Skozi celotni teden smo slabo trenirali. Verjamem, da se bomo v naslednjem tednu sestavili. Čaka nas težka tekma, na katero se bomo dobro pripravili."

Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "Glavna razloga za zmago sta dobra obramba in agresivnost v skoku. Posledično so tudi ostale stvari lažje stekle. Zmaga je vsekakor dobra popotnica za derbi s Termam Olimio, kjer bomo morali nastopiti z maksimalno resnim pristopom ter pokazati vse, kar zmoremo."

Lestvica: LTH Castings 11/2, Terme Olimia Podčetrtek 11/2, Vzajemci Lastovka 10/3, Kolpa Črnomelj 8/5, Parklji 8/5, Slovan 7/6, Triglav Elektro gorenjska prodaja 6/7, ECE Celje 5/8, Plama Pur 4/9, Hrastnik 3/10, Litija 3/10, Ajdovščina 2/11.
 
 
V minutah, ko je na parketu stal Aleksandar Lazić so Škofjeločani napravili največjo razliko. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji