KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Prvenec Hladnika na klopi LTH Castingsa
slikcaČlani LTH Castingsa so v tekmi 12. kroga 2. SKL zabeležili 10. zmago v letošnji sezoni, šesto v nizu. Tokrat so bili Škofjeločani z rezultatom 85:63 boljši od Litijanov, svoj prvenec na klopi pa je po izključitvi Gašperja Potočnika dosegel Jaka Hladnik.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 12. krog, ŠD Poden, sobota, 24.1.2015
LTH CASTINGS – Litija 85:63 (18:26, 29:13, 22:13, 16:11)
LTH Castings: Čančar 10 (8 skokov), Milašinovič 5, Mesiček 31 (6 skokov + 5 podaj), Vršnik 8, Podvršnik 2, Hren 8 (6 skokov), Čajič 13, Lazić 4, Troppan 4.
Litija: Trafela 8, Kajta, Seručar, Mavrin 12 (5 skokov), Nučič, Peterca 4, Gorjanc 14, Ovnik 22.

V 2. SKL so košarkarji zakorakali v drugo polovico letošnje sezone. Litija, ki je v 1. krogu na domačem parketu proti Škofjeločanom visoko izgubila (69:92) je tokrat gostovala na Podnu. Litijani so neuspešno lovili prvo gostujočo zmago v letošnji sezoni, košarkarji LTH Castingsa pa so svoj niz zmag še podaljšali. A tokrat ne le pod taktirko Gašperja Potočnika, temveč tudi Jake Hladnika, ki je tako doživel svoj prvenec na klopi članov.

Gostje so sicer tekmo pričeli odlično, saj so zadevali praktično iz vseh položajev. Že v uvodnih 12 minutah so zadeli kar 6 trojk, izjemno razpoložen pa je bil gostujoči trener in kapetan Gašper Ovnik, ki je že v uvodni četrtini zbral 12 točk. Domači košarkarji so bili na drugi strani na začetku srečanja vidno nerazpoloženi, šele v 8. Poizkusu pa so zadeli tudi prvo trojko na tekmi. Uspešen je bil Dejan Milašinović, ki je skupaj z Vlatkom Čančarjem poskrbel za delni izid 7:0, s katerim so Škofjeločani povsem izničili zaostanek za Litijani (34:34). Domačemu moštvu se je po prvi zadeti trojki vendarle odprlo tudi v napadu, saj so ekspresno hitro sledile še 3 trojke, po katerih je prednost domačih v 19. minuti narasla že na 10 točk (45:35).

Po izključitvi Potočnika na sceno stopil Hladnik
Škofjeločani so v nadaljevanju srečanja stopnjevali igro v obrambi, Litijani pa so se morali na drugi strani za vsak koš izjemno potruditi. Znova je bil vidno razpoložen Blaž Mesiček, ki je na parketu prebil skoraj 39 minut, skupno pa 31 točkam dodal še 6 skokov in 5 podaj. Ko je ob visokem vodstvu domačih vse kazalo na miren zaključek srečanja, je glavni trener domačih Gašper Potočnik v 27. minuti prejel še drugo tehnično napako na srečanju, zavoljo tega pa je moral zapustiti dvorano. Zadnjih 13 minut je tako domačine vodil Potočnikov pomočnik Jaka Hladnik, ki se v tovrstni vlogi ni znašel prvič. V sezonah 2012/13 in 2013/14 je namreč vodil člansko ekipo Odeje, tudi tokrat pa se je s svojo nalogo odlično spopadel in tekmo mirno pripeljal do konca. Po nekaj zaporednih točkah gostov se je Hladnik v 33. minuti odzval z minuto odmora, po kateri so Škofjeločani zaigrali tako kot so se dogovorili in nemudoma ušli na +20 (77:57).

Sledi gostovanje pri Ajdovščini
Košarkarji LTH Castingsa so tako zabeležili 10. zmago v letošnji sezoni, Jaka Hladnik pa je na klopi doživel svoj prvenec. Škofjeločani še naprej ostajajo na vrhu razpredelnice, kjer jim družbo delajo Vzajemci Lastovka in Terme Olimia Podčetrtek. V prihodnjem krogu četo Gašperja Potočnika čaka gostovanje pri Ajdovščini, kateri se bodo Škofjeločani na vsak način poizkušali oddolžiti za edini domači poraz v letošnji sezoni.

Izjavi po tekmi (Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si):
Gašper Potočnik, trener LTH Castingsa: "Čestitam mojim igralcem za zmago. Odigrali smo tri zares dobre četrtine, predvsem v obrambi. V uvodni četrtini nam nekatere stvari niso šle na roko, mogoče smo premehko začeli tekmo. V nadaljevanju srečanja smo zaigrali precej bolje in na koncu zasluženo slavili zmago. Pohvalil bi celotno ekipo, ki je pokazala pravi obraz."
Urban Gorjanc, igralec Litije: "V prvem polčasu smo za voljo visokega procenta za tri točke držali stik z LTH Castingsom. V drugem polčasu pa so nas gostitelji stisnili, mi pa nismo imeli razpoloženega igralca niti recepta, kako ustaviti Blaža Mesička. Gostiteljem čestitam za zmago, mi pa moramo to tekmo pozabiti in se skoncentrirati na pomembnejše tekme, ki prihajajo v naslednjih tednih."

Lestvica: LTH Castings 10/2, Terme Olimia Podčetrtek 10/2, Vzajemci Lastovka 10/2, Kolpa Črnomelj 7/5, Parklji 7/5, Slovan 7/5, Triglav Elektro gorenjska prodaja 6/6, ECE Celje 5/7, Plama Pur 3/9, Litija 3/9, Ajdovščina 2/10, Hrastnik 2/10.
 
 
Po izključitvi trenerja Potočnika je Škofjeločane vodil njegov pomočnik Jaka Hladnik. (foto: Jana Šnuderl/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji