KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Na gorenjskem derbiju kot za stavo drveli proti 100-tici
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je v tekmi 10. kroga na gorenjskem derbiju prišla do prve 100-tice v letošnji sezoni in tako zabeležila še četrto zaporedno zmago. V ŠD Planina je bilo 72:100, znova pa se je izkazal Blaž Mesiček, ki je tekmo zaključil pri 28 točkah, 7 skokih in 7 podajah.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 10. krog, ŠD Planina (Kranj), sobota, 10.1.2015

Triglav Elektro gorenjska prodaja – LTH CASTINGS 72:100 (17:22, 23:19, 10:29, 22:30)
Triglav Elektro gorenjska prodaja: Bešter 12, Vojičić 17, Radončič 10, Bilbija 3, Rotar 18, Martinčič 3, Kondič 4, Žun 1, Čibej, Jakobčič 4 (5 skokov).
LTH Castings: Čančar, Milašinović 12, Mesiček 28 (7 skokov + 7 podaj), Vršnik 3 (10 skokov), Podvršnik 20, Hren 5, Čajič 21 (6 skokov), Lazić 11, Troppan.

::: Fotogalerija z obračuna (Foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)

Škofjeločani, ki so v lanski sezoni v ŠD Planina kljub izjemnemu osebnemu dosežku Toma Čajiča (45 točk) zabeležili poraz, so vedeli, da jih tokrat v Kranju ne čaka nič kaj lažja naloga. Ker je četa Gašperja Potočnika pred tem srečanjem v novem letu opravila le dva popolna treninga, je bila slika pred obračunom še toliko bolj nejasna.

V prvem polčasu pod pričakovanji
V obračunu, kjer ni primanjkovalo niti zabijanj, so Kranjčani takoj v prvem polčasu pokazali, zakaj so v letošnji sezoni zabeležili že pet zmag. Prve četrtine sicer niso pričeli najbolje, a precej napak je napravila tudi ekipa LTH Castingsa in tako sama sebi preprečila, da bi si že v uvodni četrtini priigrala vidnejšo prednost. Po dobrih 6 minutah je prednost gostujoče ekipe znašala 8 točk (7:15), domača ekipa, katero v letošnji sezoni uspešno vodi Tomo Orešnik, pa je znala pripraviti odgovor. Škofjeločani so slabo zapirali prostor pod svojim obročem in tako večkrat dovolili, da domačini zadenejo iz drugega ali pa celo tretjega poizkusa. Kljub temu, da trener Gašper Potočnik nikakor ni mogel biti zadovoljen z igro svojih varovancev v prvem polčasu, pa so se na glavni odmor predvsem po zaslugi Blaža Mesička vseeno podali z rahlo prednostjo (40:41).

Drveli proti 100-tici
Že prve minute drugega polčasa so nakazovale povsem drugačen, tisti pravi obraz škofjeloške ekipe. Slednja je na krilih izjemno razpoloženega Andreja Podvršnika pripravila delni izid 15:1, s katerim so se ekspresno hitro odlepili na 15 točk prednosti (41:56). Le nekaj minut kasneje je bilo že +20, s tem pa tudi vedno bolj jasno, da se bodo košarkarji LTH Castingsa tokrat iz gostovanja v Kranju vrnili neporaženi. V zaključku srečanja so Škofjeločani kot za stavo drveli proti 100-tici in jo na koncu zasluženo prvič letos tudi dosegli.

Sledi obračun z vselej neugodnimi Parklji
Tudi na obračunu proti Triglavu se je izkazal predvsem 17-letni Blaž Mesiček, ki je zbral 28 točk, 7 skokov, 7 podaj in 2 ukradeni žogi. Z 21 točkami mu je sledil Tomo Čajič, 20 točk ob izjemnem metu za tri točke (6/7) pa je zbral Andrej Podvršnik. Škofjeloško ekipo, ki po 10 odigranih krogih zaseda 2. mesto, v prihodnjem krogu čaka derbi s Parklji, ki so v lanski sezoni dobili oba medsebojna obračuna. Tekma v ŠD Poden se bo v soboto, 17. januarja, pričela ob 20. uri. Vljudno vabljeni.

Izjave po tekmi (Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Tjaž Rotar, igralec Elektro Gorenjske prodaje: "Do polčasa smo igrali dokaj dobro, vendar smo dovolili nasprotniku preveč košev. V drugem polčasu pa je sledil razpad sistema igre, po katerem se nikakor nismo mogli pobrati. Navijačem hvala za podporo in upam, da nas bodo kljub današnji slabi predstavi prišli spodbujat na naslednjih tekmah. Čestitam gostom za pošteno zmago."
Andrej Podvršnik, igralec LTH Castingsa: "Tekmo smo odprli kot smo se dogovorili pred začetkom le-te. Nato nam je koncentracijo v obrambi zelo padla, kar so gostje znali izkoristiti. Drugi polčas smo znova odigrali bolj čvrsto v obrambi in nadzirali skok, posledično pa smo dosegli lahke točke v napadu. Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali."

Lestvica – 2. SKL: Vzajemci Lastovka 9/1, LTH Castings 8/2, Terme Olimia Podčetrtek 8/2, Parklji 7/3, Kolpa Črnomelj 6/4, Slovan 5/5, Triglav Elektro gorenjska prodaja 5/5, Litija 3/7, Plama Pur 3/7, ECE Celje 3/7, Ajdovščina 2/8, Hrastnik 1/9.
 
 
Blaž Mesiček je dobro formo iz Barcelone uspešno prenesel tudi na slovenski parket. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Andrej Podvršnik je tokrat iz 7 poizkusov za tri točke zadel kar 6-krat. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji