KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

PONEDELJKOVA ZGODBA: Košarko približati tudi gledalcem
slikcaKošarkarski klub Škofja Loka je v letošnjem letu praznoval 60-letnico svojega obstoja, ob koraku v novo desetletje pa se je odločil za potezo, s katero bo košarko poizkušal približati tudi gledalcem.
Prispeval: Nejc Ziherl

Otroci so tudi naša prihodnost
Košarkarski klub Škofja Loka se košarko že kar nekaj let trudi občutno približati otrokom, kar v zadnjih letih prinaša pozitivne rezultate. Število vpisov v šolo košarke se iz leta v leto vidno povečuje, temu primerno pa se tudi klub vsako leto bolj trudi pripraviti vse več vadb, tekmovanj in ostalih dejavnosti. Letošnje poletje se je že tretje leto zapored uspešno zaključil poletni košarkarski kamp v športni dvorani na Trati, vsako leto pa se klub dogovori tudi za kakšno mednarodno gostovanje in sodelovanje na turnirjih v tujini. Zadnja leta so se tako mlajše selekcije denimo podale na izpopolnjevanje v San Francisco, Koprivnico in Atene.

A otroke in pa ne nazadnje tudi starejše ljudi, privlači šport, ki je popularen, šport, o katerem se govori med vrstniki, v vaseh in po televiziji. Slovenija je v letu 2013 odlično promocijo za košarko naredila z organizacijo članskega evropskega prvenstva, istega leta pa je Košarkarski klub Škofja Loka v dvorani Poden organiziral finalni turnir mladincev. Da ljudi ne zanima samo članska košarka, ampak tudi igra in ne nazadnje tudi odkrivanje in spoznavanje mladih talentov, se je potrdilo z večkrat napolnjeno dvorano, v kateri ni manjkalo niti domačih otrok. Odziv le-teh je bil vzpodbuden tudi na letošnji organizaciji turnirja Lige 3na3, ki je bil odigran na zunanjih igriščih pred ŠD Trata. Prav tako je klub v sodelovanju z Občino Škofja Loka ob podpori župana in podžupana poleg igrišča na Trati prenovil še dva zunanja košarkarska igrišča.

POVEZAVA: Članstvo KK Škofja Loka
POVEZAVA: Pravila, pogoji in druge informacije glede včlanitve v KK Škofja Loka (PDF dokument)
POVEZAVA: Pristopna izjava za včlanitev v KK Škofja Loka (PDF dokument)

Obisk na tekmah obeh članskih zasedb je v zadnjih letih vse prej kot takšen, kakršnega bi si v klubu želeli. Številka, ki se giblje okoli 50-100, je za klub s takšno tradicijo absolutno premajhna. Tako tudi otroci, ki si pridejo ogledat tekmo, ki je marsikdaj vsaj na nivoju prve lige, na dogodku doživijo premalo emocij in adrenalina, kakršnemu smo bili denimo priča pred desetletjem ob preboju moške članske ekipe v prvo ligo. Seveda je vse povezano tudi z rezultati in številom igralcev, ki so »zrasli« v domači šoli, a ob trenutnem pomanjkanju le-teh, je klub pomemben organizacijski korak k poizkušanju izboljšanja stanja napravil v letošnjem letu.

Včlani se in postani del nas
Klub se želi čim bolj poistovetiti z gledalci in podporniki kluba, temu primerno pa je se je odločil za možnost včlanitve v KK Škofja Loka. Član društva lahko postana čisto vsak, ki izpolni in podpiše pristopno izjavo, ki jo najde na povezavi, dani zgoraj, ter plača letno članarino (vsega 10 €). S podpisom izjave sprejema pravila društva, svoje članstvo pa vsako leto obnovi s plačilom letne članarine. Klubska pravila si vsi člani oz. potencialni člani lahko pogledajo v klubski pisarni v Športni dvorani Poden, Podlubnik 1c. Vsak član s članstvom v klubu pridobi člansko izkaznico, s katero lahko brezplačno vstopa na vse tekme klubskih selekcij, nudi pa mu tudi popuste pri nakupu opreme ter razne popuste pri pogodbenih partnerjih,...). Na tem mestu je treba še enkrat več omeniti, da je KK Škofja Loka letos podpisal večletno pogodbo s svetovno znanim proizvajalcem športne opreme PEAK SPORT (več TUKAJ).

Si želiš PEAK copate?
Torej ne le da lahko za vsega 10 evrov na leto vstopate na vse prireditve, ki jih organizira KK Škofja Loka, posebne popuste vam v sodelovanju z našim novim sponzorjem, nudimo tudi pri nakupu športne opreme. Natančneje gre za popust pri nakupu športnih copat Peak. Več informacij lahko dobite na e-mail naslovu kk.skloka@gmail.com, v primeru, da ste član naše košarkarske šole, pa informacije lahko dobite tudi pri svojemu trenerju.

:: Kako še lahko pomagam klubu?
- Obrazec za dodelitev dela dohodnine našemu klubu
- Izkažite vašo podporo klubu tudi z "všečkom" in spremljanjem našega novega Facebook profila (klikni za povezavo).


Povezave do preteklih ponedeljkovih zgodb:
PONEDELJKOVA ZGODBA: Člani v prvih 20 letih 6-krat na vrhu; Kafol dvakrat 100-odstotenPONEDELJKOVA ZGODBA: Alfred Hitchcock v Novi Gorici
PONEDELJKOVA ZGODBA: KK Škofja Loka in tujci
PONEDELJKOVA ZGODBA: Reprezentanti v dresu škofjeloškega kluba
PONEDELJKOVA ZGODBA: Pisalo se je leto 1974
PONEDELJKOVA ZGODBA: Člani tretjo sezono zapored pričeli z zmago
PONEDELJKOVA ZGODBA: Prek kadetov in Odeje do naslova in reprezentance
 
 
Otroci so naša prihodnost. (fotografija s turnirja 3na3 v Škofji Loki).
Slogan, ki je nastal ob ideji o članstvu.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji