KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Še drugo leto zapored z zmago iz Podčetrtka
slikcaČlanska zasedba LTH Castingsa je na poraz v 2. krogu 2. SKL odgovorila na najboljši možen način. Četa Gašperja Potočnika je namreč na vročem gostovanju v Podčetrtku prišla do pomembne zmage, s katero so domačinom zadali prvi poraz v letošnji sezoni. Končni rezultat je bil 75:86, pri Škofjeločanih pa je bil tudi tokrat najboljši strelec Blaž Mesiček (18 točk).
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 3. krog, ŠD Podčetrtek, sobota, 8.11.2014

Terme Olimia Podčetrtek – LTH CASTINGS 75:86 (20:21, 15:24, 22:22, 18:19)
Terme Olimia Podčetrtek: Globovnik 2, Pešič 16, Kočevar 3, Trupaj 8, Žvan 3, Gobec, Spešič 3, Štruc 4, Remus 24 (6 skokov), Švigelj 4, Kavgič 8.
LTH Castings: Čančar 1, Milašinovič 13 (5 podaj), Mesiček 18, Vršnik 4 (7 skokov), Jamnik 9, Podvršnik 15, Hren 12 (7 skokov), Čajič 5, Troppan 9.

Z ekipo znova tudi Milašinović
Četi Gašperja Potočnika se je v Podčetrtku pridružil 25-letni branilec Dejan Milašinović, ki je s Škofjeločani treniral skozi večji del priprav. 182 centimetrov visoki košarkar je bil v zadnjih dveh sezonah eden glavnih mož škofjeloške zasedbe, tako da ni dvoma, da bo Potočniku prav prišel tudi v nadaljevanju letošnje sezone.

Po minuti odmora zaigrali veliko bolje
Tekma med Termam Olimie in LTH Castingsom je bila v ŠD Podčetrtek odigrana v zelo dobrem športnem vzdušju, tudi tribune pa so bile lepo zapolnjene. Domači gledalci so vsak koš svojih ljubljencev bučno pozdravili z aplavzom, a že skoraj od samega začetka so pobudo držali Škofjeločani. Slednji so sicer v 6. minuti še izgubljali (15:10), po zahtevani minuti odmora na zahtevo Gašperja Potočnika pa je igra v obrambi počasi začela delovati tako kot je to potrebno. Še posebej uspešno so košarkarji LTH Castingsa odigrali v drugi četrtini, ko se je razigral tudi David Jamnik, ki je v razmaku 5 minut zadel tri trojke iz treh poizkusov. Prav ob samem zaključku prvega polčasa je za prvo dvomestno prednost s košem za vodstvo s +10 (35:45) zadel Dejan Milašinovič, ki je ob odsotnosti Žana Marka Šiška prevzel vlogo prvega organizatorja igre.

Brez večjih padcev v igri rutinirano do zmage
Ko so Škofjeločani v 22. minuti povedli že s +15 (35:50), je vse kazalo, da bodo košarkarji LTH Castingsa še drugič v letošnji sezoni prišli do dokaj lahke zmage na gostovanju, a domačini so bili drugačnega mnenja. Z delnim izidom 11:2 so se približali na vsega 6 točk zaostanka (46:52) in močno ogrozili vodstvo LTH Castingsa. V tistem trenutku so škofjeloški ekipi zelo prav prišle izkušnje Uroša Troppana, ki je nekajkrat dobro posredoval v obrambi, pomembne točke pa sta prispevala tudi Lovro Hren in Andrej Podvršnik. Domačini, pri katerih je bil vidno razpoložen le Aljoša Remus, so se v zadnji četrtini poizkušali resno približati Škofjeločanom, ki pa so tudi po zaslugi razigranega Blaža Mesička vedno našli pravi odgovor in odbili napade domačinov. Slednji so se sicer borili do samega konca, a prvemu porazu v letošnji sezoni niso uspeli uiti.

Znova dobro za 3 točke
Pri Škofjeločanih je bil tudi tokrat najbolj učinkovit Blaž Mesiček (18 točk + 4 skoki + 2 podaji + 2 ukradeni žogi), ki počasi prevzema vlogo najboljšega strelca LTH Castingsa. 17-letni branilec namreč v povprečju na srečanje dosega kar 16,3 točke, najboljši strelec škofjeloške ekipe pa je bil na kar 4 od skupno 5 uradnih srečanjih v letošnji sezoni. »Ulitkarji« so bili tudi tokrat precej uspešni pri metu za 3 točke (11/28 = 39%), dobili so skok (30:23), znova pa malce slabše metali s črte prostih metov (17/26 = 65%). Slab vtis s prve domače tekme v letošnji sezoni bodo Škofjeločani poizkušali popraviti prihodnjo soboto, 15.novembra, ko v dvorano Poden prihaja Kolpa iz Črnomlja.

Izjave po tekmi: (www.slovenska-kosarka.si)
Adin Kavgić, igralec Term Olimia: "Zaslužena zmaga gostov. Razlogi za poraz so slaba igra v obrambi, nervoza in nezbranost v ključnih trenutkih."
Rene Žvan, igralec Term Olimia: "Razlog za poraz je bila slaba obramba in nezbranost v ključnih trenutkih tekme naše ekipe in vseh ostalih akterjev na tekmi. Naslednjo soboto bo že nova priložnost, da popravimo slab vtis z včerajšnje tekme. Poraz ni tragičen, ekipa Škofje Loke je kompletna na vseh pozicijah. Če bo slednja na koncu sezone v samem vrhu 2. SKL, to ne bo nobeno presenečenje. Mi smo imeli težave s poškodbami in nismo trenirali v pravem ritmu, posledično nam nikakor ni steklo v igri."
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "Mislim, da sta bila ključa do zmage skok in dobra igra v obrambi. V Škofji Loki se počutim zelo dobro, saj imamo kvalitetne in dobro vodene treninge. Ciljev ne bi rad napovedal, saj smo se lani opekli. Sigurno bomo na vsaki tekmi dali svoj maksimum in šli na zmago. Bomo videli, kaj bo to prineslo."
Blaž Mesiček, igralec LTH Castingsa: "Tekmo smo odprli z dobro obrambo ter agresivnim skokom na obeh straneh. Nasprotniku nismo dovoli, da se razigra z lahkimi koši ter preide v vodstvo. Vseskozi je bilo napeto, vendar smo uspeli zadržati prednost 10 točk s prvega polčasa. Čestital bi nasprotniku za korektno igro in seveda soigralcem za izredno borbenost."

Lestvica: Lastovka Domžale 3/0, LTH Castings 2/1, Ajdovščina 2/1, Terme Olimia Podčetrtek 2/1, Parklji 2/1, Triglav Elektro Gorenjska prodaja 2/1, Litija 1/2, Kolpa Črnomelj 1/2, Hrastnik 1/2, ECE Celje 1/2, Slovan 1/2, Plama Pur 0/3.
 
 
Škofjeločani so na poraz proti Ajdovščini odgovorili na najboljši možen način. (foto: Nejc Ziherl)
Andrej Podvršnik se je tokrat zaustavil pri 15 točkah. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji