KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: V Škofjo Loko prihaja Podvršnik
slikcaZa škofjeloškega drugoligaša bo v prihajajoči sezoni igral tudi izkušeni branilec Andrej Podvršnik (186 cm, 1987), ki tako za klub iz mesta pod Lubnikom predstavlja prvo letošnjo okrepitev.
Prispeval: Nejc Ziherl

Škofjeloški LTH Castings je po imenovanju novega trenerja Gašperja Potočnika poskrbel tudi za prvo uradno okrepitev. V dvorani Poden bo v letošnji sezoni kot domači košarkar nastopal Andrej Podvršnik, ki je rumenega dresa vajen že z let, ko je nastopal za polzelske Hopse. Čeprav šteje šele 26 let, bo ob vseh svojih izkušnjah z igranjem v Ligi Telemach v letošnji sezoni zagotovo igral izjemno pomembno vlogo tako na igrišču kot tudi izven njega.

Blesti pri metu za tri točke
Košarkar, ki je nazadnje nosil dres Elektre, je v Ligi Telemach vselej veljal za enega najboljših izvajalcev meta za tri točke. Prav zaradi tega je bil v zadnjih letih vselej povabljen tudi na izvajanje trojk na Dnevu slovenske moške košarke. Omembe vreden je tudi podatek, da je Podvršnik v zadnjih 7 letih sezono kar 3-krat končal z več kot 41-odstotno uspešnostjo izvajanja meta za tri točke.

Prvič na zahodu
Andrej Podvršnik je odraščal na Polzeli, kjer je med elito debitiral v sezoni 2007/08. Pred sezono 2009/2010 se je preselil k sosednji Elektri, kjer je ostal samo eno sezono, nato pa se za dve leti vrnil na Polzelo, kjer je igral pod vodstvom Tončija Mašine in Jerneja Kobaleta. Statistično gledano je Andrej najbolje igral v sezoni 2012/13, ko se je vrnil k Elektri. V omenjenem letu je namreč v povprečju dosegal 12.2 točke, 2.8 skoka in 2.3 podaje na srečanje. Tudi v lanski sezoni je pri Šoštanjčanih odigral izjemno pomembno vlogo pri boju za obstanek, v povprečju pa je zbiral po 8.9 točke, 1.8 skoka in 1.7 podaje na tekmo.

Izjava Andreja Podvršnika:
"Za prestop v Škofjo Loko sem se odločil po pogovoru s trenerjem Gašperjem Potočnikom. Slednji ima za sabo dobre rezultate, zato je bila moja odločitev enostavna. Poleg igranja košarke pa se počasi usmerjam tudi v trenerske vode. Moji osebni cilj je, da bom vsako tekmo odigral čim bolje. Menim, da lahko ekipi pomagam tako, da bom z nasveti pomagal mlajšim igralcem."
 
 
Andrej Podvšrnik je v pretekli sezoni nosil Elektre. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji