KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

PONEDELJKOVA ZGODBA: Prek kadetov in Odeje do naslova in reprezentance
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa bo v novo sezono vstopila z novim (starim) trenerjem. Na trenerski stolček se namreč vrača Gašper Potočnik, v tokratni ponedeljkovi zgodbi pa predstavljamo njegovo dosedanjo trenersko pot.
Prispeval: Nejc Ziherl

Gašper Potočnik se je vrnil v svoj matično sredino, klub, za katerega je v svojih mladih letih zbral tudi nekaj uradnih nastopov v prvi slovenski ligi. Kot igralec v takratnem moštvu ni imel ključne vloge, zelo hitro pa je začutil, da bi morda lahko uspel v trenerskih vodah. Prvič se je na trenerskem zemljevidu pojavil kot pomočnik trenerja Ranka Mandića pri kadetih in mladincih takratne Loka Kave. Že v naslednji sezoni je sledil prehod k ženski košarki, vodil pa je kar tri zasedbe. Bil je namreč glavni trener kadetinj, mladink in pa tudi članic Odeje. Njegov potencial je bil hitro opažen, saj je bil povabljen tudi k sodelovanju pri ženskih reprezentancah, kjer je opravljal vlogo pomočnika selektorja Dragomirja Bukvića.

Prehod k članom – po pravi drami v Novi Gorici med prvoligaše
Gašper Potočnik je v času, ko je deloval v ženski košarki počasi, a vztrajno prodiral tudi v moško košarko. Nekaj časa je kot pomočnik trenerja pri članski ekipi Loka Kave asistiral Gašperju Okornu, po njegovem odhodu pa v sezoni 2003/04 pa je prvič na klop sedel kot glavni trener. V prvi sezoni je v 1. B SKL z ekipo zasedel 3. mesto, že v naslednji sezoni pa mu je svojo četo uspelo popeljati med elito. In to na kakšen način. Potnika v 1. SKL je odločila tekma zadnjega kroga v Novi Gorici, kjer je med drugim tudi mnogo škofjeloških navijačev videlo zmago Loka Kave TCG po dveh podaljških. Začelo se je nepopisno veselje, že dve sezoni kasneje (2006/07) pa je ekipa pod vodstvom Potočnika v 1. SKL uspela priti v Ligo za prvaka.

Prvič z "Zmaji"
Odlični rezultati niso ostali neopaženi. V času, ko je pri Union Olimpiji kot direktor deloval Janez Rajgelj, je Potočnik dobil ponudbo za pomočnika tedanjemu trenerju Memiju Bečiroviću. Kasneje je v Ljubljani sodeloval še z Aleksandrom Džikićem in Juretom Zdovcem, po odhodu prvega pa je za nekaj časa celo prevzel mesto glavnega trenerja Union Olimpije. Pred sezono 2010/11 se je Potočnik vrnil na klop škofjeloškega prvoligaša, nato pa pred pričetkom naslednje sezone sprejel ponudbo šoštanjske Elektre.

Po osvojenem naslovu povratek h konkurentom
Po izjemno uspešni sezoni v Šoštanju je Gašper Potočnik dobil ponudbo iz novomeške Krke, kjer je nekaj časa deloval kot pomočnik trenerja, v zaključku sezone 2012/2013 pa po odstopu Aleksandra Sekulića postal glavni trener in tedaj Novomeščane popeljal do četrtega zaporednega naslova državnih prvakov. Potočnik je nato nekaj časa čakal na morebitno novo ponudbo Krke, potem pa se odločil za povratek k Union Olimpiji, kjer je nadomestil legendarnega Janeza Dervariča in prevzel vlogo vodje mladinskega pogona.

Asistiral mu bo Hladnik
Škofjeloške drugoligaše bo tako v letošnji sezoni vodil človek, ki je kljub svojim mladim letom v slovenski košarki že pustil velik pečat. Tokrat mu bo na klopi LTH Castingsa asistiral Jaka Hladnik, ki se je prav tako kot »Potok« uveljavil pri ženski košarki. V zadnjih dveh sezonah je namreč vodil članice Odeje, v sezoni 2012/13 pa je po odhodu Saše Dončića z mesta glavnega trenerja LTH Castings Mercatorja na nekaterih tekmah kot pomočnik trenerja že pomagal tudi trenerju Petru Hartmanu. Hladnik bo v času, ko bo Potočnik sodeloval s člansko moško reprezentanco, s katero sodeluje že od leta 2011, vodil treninge. Lahko mladi trenerski dvojec Potočnik-Hladnik škofjeloški klub popelje tja, kamor po bogati zgodovini tudi sodi – v prvo ligo? Spomnimo, Potočniku je to uspelo točno pred 10 sezonami. Letošnja se bo tako kot vsako sezono pričela v začetku oktobra.
 
 
Gašper Potočnik je v Škofji Loki poskrbel že za nekaj zelo lepih uspehov. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji