KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

SKUPAJ Z OLIMPIJO: Potočnik se vrača na trenerski stolček, prihajajo mladinci
slikcaV škofjeloškem drugoligašu so včeraj, v četrtek, 14. avgusta, pričeli s pripravami na novo sezono, v katero bodo krenili v sodelovanju z Union Olimpijo. Na trenerski stolček kluba iz mesta pod Lubnikom se vrača Gašper Potočnik, kateremu bo pomagal Jaka Hladnik, iz Ljubljane pa prihajajo tudi nekateri mladi košarkarji, potrebni minut in željni dokazovanja.
Prispeval: Nejc Ziherl

V škofjeloškem klubu so po lanski ne ravno najbolj uspešni sezoni zavihali rokave. Dolgoletni prvoligaš, ki je lani po dolgem času nastopal v 2. SKL, je znova združil moči z Union Olimpijo, s katero je v preteklosti večkrat že uspešno sodeloval. Na trenerski stolček se tako prvič po sezoni 2010/11 vrača pomočnik selektorja Gašper Potočnik. Eden izmed najbolj perspektivnih mladih trenerjev v Sloveniji, ki je med drugim z novomeško Krko osvojil tudi naslov državnega prvaka, je v Škofji Loki že opravil prvi trening, nato pa se skupaj z reprezentanco odpravil na pripravljalni turni v Litvo. V času njegove odsotnosti bo treninge škofjeloške članske zasedbe vodil Jaka Hladnik, ki bo tudi tekom sezone opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Prihajajo tudi igralci
Sodelovanje škofjeloškega kluba z Union Olimpijo se je nekajkrat že izkazalo za dobro odločitev. Nekoč so se na Podnu kot posojeni igralci ljubljanskega kluba kalili Erjon Kastrati, Gezim Morina, Đorđe Mičić, Dejan Radojević, Luka Ličan, Affia Ambadiang, Tomasz Nowakowski in nenazadnje tudi Andriy Lebendintsev, ki je v lanski sezoni nosil dres ukrajinskega evroligaša Budivelnika. Mnogi od naštetih so bili ravno v Škofji Loki deležni še kako pomembnih minut igranja, ki jih v kakšnih drugih sredinah morda ne bi bili dobili. Gašper Potočnik bo v Union Olimpiji tako kot lani tudi v letošnji sezoni opravljal vlogo vodje mladinskega pogona, tako da bo še naprej imel pregled nad nekaterimi najbolj obetavnimi mladimi košarkarji v Sloveniji. Nekaj od le-teh bo imel kar v svoji ekipi pri LTH Castingsu, kamor se namreč selijo Aleksandar Lazić (1996), Žan Mark Šiško (1997), Blaž Mesiček (1997) in Vlatko Čančar (1997). Slednjim se bodo pridružili tudi nekateri mladi košarkarji iz Škofje Loke.

Za Gašperja Potočnika bo to že drugi povratek na klop članskega moštva LTH Castingsa. Enkrat v trenerski karieri mu je škofjeloški klub že uspelo pripeljati nazaj med prvoligaše. Lahko točno 10 sezon kasneje poskrbi za podoben uspeh? Pustimo se presenetiti.

Izjava Gašperja Potočnika, novega (starega) trenerja LTH Castingsa in vodje mladinskega pogona pri Unionu Olimpiji: "Zahvalil bi se vsem trenerjem, ki so v lanski sezoni pomagali pri delu z mladimi v našem klubu. Pohvalil bi rad tudi vse igralce, ki so zavzeto trenirali in odlično zastopali barve našega kluba. V lanski sezoni smo dosegli dobre rezultate doma in v mednarodnih tekmovanjih, številni naši igralci so se uvrstili v državne reprezentance, kjer so igrali vidne in vodilne vloge. Tudi v prihodnje nameravamo kot edini klub v državi sodelovati v Evroligi za mlade, ki ponuja izredno močne in kvalitetne tekme. V košarkarski šoli Uniona Olimpije, ki predstavlja temelje tega kluba, bomo v prihodnji sezoni še razširili naše dejavnosti. Uvajamo tudi poletni košarkarski tabor za dečke in deklice in tako skušamo širiti popularnost športa kot takega. Najboljšim mladim igralcem bomo končno lahko ponudili zgodnje kaljenje v članskih konkurencah, zaradi česar smo sklenili dober dogovor o sodelovanju s Škofjo Loko. Ocenili smo, da so nekateri perspektivni mladi igralci že prerasli mladinsko košarko. Menimo, da smo v danih okoliščinah poiskali dobro rešitev s ciljem, da ti fantje nato v pravem trenutku potrkajo na vrata članske ekipe Uniona Olimpije. To je lani uspelo Vasiliju Vučetiću. Verjamem, da se bo izkazal in začrtal pot ostalim mladim igralcem."

Vir izjave: KK Union Olimpija
 
 
Gašper Potočnik je v preteklosti že uspešno vodil škofjeloški klub. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji