KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Možne kombinacije pred tekmo z Lastovko
slikcaV 2. SKL je že dolgo znano, da se bo kot prvouvrščena ekipa v elitno slovensko košarkarsko ligo - Ligo Telemach - prebila ekipa Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, prav do zadnjega pa se bo bil boj za 2. in 3. mesto, ki vodita v dodatne kvalifikacije.
Prispeval: Nejc Ziherl

V igri za ta dva mesta so LTH Castings, Plama pur in Lastovka Domžale, kar dela zaključek tekmovanja še bolj napetega, pa je dejstvo, da imajo ekipe vse v svojih rokah in niso odvisne od rezultata na drugem obračunu. Še posebej zanimivo bo v Škofji Loki, kjer se bosta LTH Castings in Lastovka iz Domžal pomerila med seboj.

Kriteriji, ki določajo končno razvrstitev ekip, v primeru da imajo ob koncu tekmovanja tri ekipe enako število zmag:
1. Zmage znotraj kroga
2. Količnik danih/prejetih točk znotraj kroga
3. Količnik danih/prejetih točk na vseh tekmah

Medsebojne tekme vpletenih treh ekip v letošnji sezoni:
LTH Castings – Plama pur 84:81
Lastovka Domžale – Plama pur 75:71
Lastovka Domžale – LTH Castings 93:83
Plama pur – LTH Castings 92:90
Plama pur – Lastovka Domžale 73:93

Izkupiček: Lastovka 3/0, LTH Castings 1/2, Plama pur 1/3.
Koš razlika: Lastovka +34, LTH Castings -9, Plama pur -21.

Možne kombinacije:
1. Zmaga LTH Castingsa in Plame pur

2. mesto: LTH Castings (20 zmag/6 porazov)
3. mesto: Plama pur (20/6)
-----------------------------------------------
4. mesto: Lastovka Domžale (18/8)

V tem primeru bi v dodatne kvalifikacije napredovala LTH Castings in Plama pur, ki bi imela po dve zmagi več od Lastovke. Ker je izid v medsebojnih tekmah med Škofjeločani in Bistričani v letošnji sezoni poravnan na 1:1 v zmagah, bi obe ekipi dodatne kvalifikacije pričeli s 3 točkami (2 za zmago + 1 za poraz).

2. Zmaga LTH Castingsa in poraz Plame pur

2. mesto: LTH Castings (20/6)
3. mesto: Plama pur (19/7)
-----------------------------------------------
4. mesto: Lastovka Domžale (18/8)

Tudi v tem primeru bi se napredovanja v dodatne kvalifikacije veselili ekipi LTH Castingsa in Plame pur. Zaradi že prej omenjenih medsebojnih obračunov bi obe ekipi dodatne kvalifikacije pričeli s 3 točkami.

3. Zmaga Lastovke in zmaga Plame pur

2. mesto: Plama pur (20/6)
3. mesto: Lastovka Domžale (19/7)
-----------------------------------------------
4. mesto: LTH Castings (19/7)

V tem primeru bi se napredovanja v dodatne kvalifikacije veselili košarkarji Lastovke in Plame pur, medtem ko bi Škofjeločani zaključili s sezono in morali na povratek med elito počakati še vsaj leto dni. Plama pur bi ob takem razpletu imela 20 zmag, Lastovka in LTH Castings pa eno manj. Zaradi boljšega izkupička v medsebojnih obračunih (prvo tekmo v Domžalah so domačini proti Škofjeločanom dobili s 93:83) bi Lastovka redni del tekmovanja zaključila na 3. mestu. Ker so Domžalčani dobili tudi oba medsebojna obračuna proti Plami pur, bi dodatne kvalifikacije pričeli s 4 točkami, Plama pur pa na drugi strani z le 2.

4. Zmaga Lastovke in poraz Plame pur

2. mesto: Lastovka Domžale (19/7)
3. mesto: LTH Castings (19/7)
-----------------------------------------------
4. mesto: Plama pur (19/7)

V tem primeru bi vse tri ekipe imele po 19 zmag, tako da bi prišlo do kroga treh ekip, tam pa bi najkrajšo potegnila Plama pur. Kot je zgoraj že omenjeno, bi se zaradi enakega izkupička vseh treh ekip morali poslužiti kriterijev, ki določajo končno razvrstitev v primeru enakega števila zmag treh ali več ekip. 1. kriterij bi na najvišji položaj od vseh treh ekip uvrstil Domžalčane, ki bi v medsebojnih obračunih z LTH Castingsom in Plamo pur imeli 4 zmage in bili neporaženi. Zadnjega potnika v dodatne kvalifikacije bi določil šele 2. kriterij, saj bi tako LTH Castings kot tudi Plama pur imela enako število zmag v medsebojnih srečanjih (1:1). Ker so Škofjeločani na domačem parketu Bistričane ugnali s tremi točkami razlike, četa Martina Novaka pa je bila od LTH Castingsa v Ilirski Bistrici boljša le z dvema točkama razlike, bi se napredovanja v dodatne kvalifikacije razveselili Škofjeločani.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji