KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Napovednik: V Prekmurje po novi dve točki
slikcaKošarkarje LTH Castingsa v predzadnjem krogu rednega dela 2. SKL čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni Radenski Creativ. Obračun bodočega prvoligaša proti bodočemu tretjeligašu?
Prispeval: Nejc Ziherl

Do konca rednega dela 2. SKL sta ostala le še dva kroga, LTH Castings pa ima v boju za mesti, ki vodita v dodatne kvalifikacije za Ligo Telemach, še naprej vse v svojih rokah. Prvo mesto, ki vodi neposredno med elito, je namreč že davno oddano Šenčurju, še naprej pa Škofjeločanom ostaja boj za končno 2. ali 3. mesto. Za slednji se borita še Plama Pur in Lastovka Domžale.

Kaj Škofjeločane pelje v dodatne kvalifikacije?
Če košarkarji LTH Castingsa do konca rednega dela premagajo tako Radensko Creativ kot tudi Lastovko Domžale, potem uvrstitve v dodatne kvalifikacije Škofjeločanom ne more odvzeti nihče. V tem primeru bi Škofjeločani dodatne kvalifikacije pričeli s 3 točkami (2 točki zaradi zmage na eni izmed medsebojnih srečanj proti Lastovki/Plami pur (odvisno od tega, kdo bi se poleg Škofjeločanov iz 2. SKL prebil v dodatne kvalifikacije) + 1 točka zaradi poraza na drugi medsebojni proti Lastovki/Plami pur).

Tudi če LTH Castings ne dobi obeh tekem do konca rednega dela, pa še obstaja nekaj možnosti za preboj v dodatne kvalifikacije. Če pride do kroga treh ekip (LTH Castings, Lastovka in Plama pur) z enakim številom točk, potem LTH Castings zadnje tekme proti Lastovki ne sme izgubiti z več kot 14 točkami razlike. Bi pa v tem primeru LTH Castings dodatne kvalifikacije pričel z le 2 točkama, Lastovka pa kar s 4.

Izjavi trenerjev obeh ekip pred tekmo:
Primož Slavič, trener Radenske Creativ: "Pri nas težavam s poškodbami ni videti konca, tako da si je v ponedeljek na treningu koleno poškodoval še Zdenko Bilić in ob odsotnem Jaki Baniču, tudi njega ne bo v ekipi. Sigurno bomo zelo hendikepirani pod obema obročema, vendar bomo to poskušali nadoknaditi z agresivnimi zunanjimi igralci, ki bodo poskušali držati visok ritem, kolikor se bo to le dalo. Nasprotnik je nesporen favorit, vendar si tudi mi želimo zmage."

Peter Hartman, trener LTH Castingsa: "V Murski Soboti pričakujem zmago. Dolga pot ne bi smela predstavljati težav, saj se moji fantje vajeni vožnje. Se je pa skozi celotno sezono pokazalo, da je ravno pristop pomemben."

Vir izjav: www.slovenska-kosarka.si
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji